Sürprizbozan The Last of Us: Part 1 overrated bir oyun

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Tamamda karşılaştırdıgın oyunlar farkli tür biri komboy oyunu biri zombi oyunu.

Anlatamıyorum sanırım ya da sen anlamakta zorlanıyorsun. O yüzden kalın yazayım ki anlayın istiyorum. Konu bir oyunun kovboy temalı olup diğerinin zombi teması olması değil diyorum niye sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz? RDR 2'nin hikayesinin sürükleyiciliği bu oyuna nazaran çok daha iyi diyorum işte. Mesela RDR 2 bir aksiyon oyunuyken ve hikayesinden duygusal olarak çok etkilenmişken TLOU 1 daha melankoli bir havada olmasına rağmen hiçbir karaktere bağlanamadım.

Konu oyunların türü değil, TLOU 1'in hikayesi o kadar zorlama ki normalde oyunun hikayesi 14 değil 5-6 saat falan sürmeli. Hikaye devam etsin diye sürekli abuk sabuk karakterler ortaya çıkıyor ve hiçbiri önemli değil. Joel'ın kardeşi bir sahnede gözüküyor mesela hah diyorum çok can alıcı bir sahne olacak demek ki sonuçta bunlar abi kardeş ama yok abi onda da bir olay yok. Bence çok abartıyorsunuz bu oyunu. Belki TLOU 2 daha iyidir onu oynamadım bilmiyorum ama TLOU 1'i ve karakter motivasyonlarını hiç ama hiç beğenmedim ve abartılı olduğunu düşünüyorum.

Anlatamıyorum sanırım ya da sen anlamakta zorlanıyorsun. O yüzden kalın yazayım ki anlayın istiyorum. Konu bir oyunun kovboy temalı olup diğerinin zombi teması olması değil diyorum niye sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz? RDR 2'nin hikayesinin sürükleyiciliği bu oyuna nazaran çok daha iyi diyorum işte. Mesela RDR 2 bir aksiyon oyunuyken ve hikayesinden duygusal olarak çok etkilenmişken TLOU 1 daha melankoli bir havada olmasına rağmen hiçbir karaktere bağlanamadım.

Konu oyunların türü değil, TLOU 1'in hikayesi o kadar zorlama ki normalde oyunun hikayesi 14 değil 5-6 saat falan sürmeli. Hikaye devam etsin diye sürekli abuk sabuk karakterler ortaya çıkıyor ve hiçbiri önemli değil. Joel'ın kardeşi bir sahnede gözüküyor mesela hah diyorum çok can alıcı bir sahne olacak demek ki sonuçta bunlar abi kardeş ama yok abi onda da bir olay yok. Bence çok abartıyorsunuz bu oyunu. Belki TLOU 2 daha iyidir onu oynamadım bilmiyorum ama TLOU 1'i ve karakter motivasyonlarını hiç ama hiç beğenmedim ve abartılı olduğunu düşünüyorum.
Biz de her oyunun hikaye akışı ve anlatışı RDR2 gibi olamaz, olmamalı, olmak zorunda değil diyoruz. Neden bir oyunu sevmediğini anlatmak için o oyunla ne hikayesel ne temasal ne de oynanışsal açıdan hiçbir bağ olmayan başka bir oyunla karşılaştırma ihtiyacı hissediyorsun diyoruz. Cevap yok.

TLOU 2 oyna görürsün etkileyici karakteri oyun sana Arthur Morgan gibi bi karakter sunmuyor ki sen ona bağlanasın, oyunun amacı hem karaktere hem hikayeye odaklanman Uncharted gibi, RDR2 gibi full aksiyon istiyorsan bu oyunda bulamazsın. Oyun RDR2 kadar sürükleyici.

En basitinden direk araştırmadan Elden Ring, RDR2 ve GoW serisi. Zombi türü olarak baktımizda TWD 1-2 bölüm fosilleri bile hikaye bakımından TLOU part 1'den daha zengin sürükleyici ve duygusal.

Bu oyunların hepsinin TLOU p1'den iyi olduğunu nereden çıkardın biri dese hepsinden daha iyi o senin kişisel fikrin kalır sen istediğini alıp oynarsın oyun abartılmıştır nokta kimse üstüne bir şey diyemez diyemessin yani ondan bahsediyorum ha dedin de demiyorum.

TLOU 2 oyna görürsün etkileyici karakteri oyun sana Arthur Morgan gibi bi karakter sunmuyor ki sen ona bağlanasın, oyunun amacı hem karaktere hem hikayeye odaklanman Uncharted gibi, RDR2 gibi full aksiyon istiyorsan bu oyunda bulamazsın. Oyun RDR2 kadar sürükleyici.
Tlou 2 ve 1 aynı oyun değil daha pcye çıkmamış oyuna adama oyna diyemezsin.

O ayrı hocam TLOU 2 oynamadığım için bir yorum yapmadım fark ettiyseniz. Ben TLOU 1'in abartılı olduğunu söylüyorum sadece. Üstteki arkadaşlar da ısrarla yok teması aynı değil teması aynı değil diye papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. Sevgili dostlar, konu bir oyunun kovboy temalı olup diğerinin zombi olması değil. TLOU 1'in hikaye anlatımı çok yavan ve sıkıcı, konu tam olarak bu.

Tlou 2 ve 1 aynı oyun değil daha pcye çıkmamış oyuna adama oyna diyemezsin.
Oynamasına gerek yok zaten 25 30 saatlik bir oyunu ilk 5 saatinden anlayabilir misin? Hayır. Zaten ona yorum yapmamış Tlou yu tek bir oyundan eleştirmek te yanlış, Rdr 1 ve 2 arasında dağlar kadar fark yok mu? Tlou 1 ve 2 arasında da o kadar var. Önemli olan hikaye zaten.

O ayrı hocam TLOU 2 oynamadığım için bir yorum yapmadım fark ettiyseniz. Ben TLOU 1'in abartılı olduğunu söylüyorum sadece. Üstteki arkadaşlar da ısrarla yok teması aynı değil teması aynı değil diye papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. Sevgili dostlar, konu bir oyunun kovboy temalı olup diğerinin zombi olması değil. TLOU 1'in hikaye anlatımı çok yavan ve sıkıcı, konu tam olarak bu.

Bende sana diyorum ki başkasına göre hikayesi iyi ve akıcı gelmiş olamazmı sen oyun abartılmıştır kimse bir şey demesin oyun yavandır demeye çalışıyorsun sadece benim kişisel fikrim siz beğenmiş olabilirisniz demiyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı