The Last of Us Part 1 VRAM kullanım oranı çok yüksek

İşletim sistemi
Windows 11

Yunusemre005

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
NVİDİA GeForce GTX 1650
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500U
VRAM kullanımı %118, bu niye böyle? Tüm ayarlar en düşükte şu an. AMD FSR 3.1 Super Resolution - Ultra performans olmasına rağmen böyle. Ya bir de ben bu oyunu daha önce bu PC'den bitirdim, bu oyun için zamanında 16 GB RAM yaptım PC'yi. Bir de konudan bağımsız, bu oyunda CPU kullanımı %100 hep.

1754338640420.png

Hocam Sistem Kesintilerin %100 Kullanması Normal Değil Görev Yöneticisine Girip Dosya Gezginini Yeniden Başlatır Mısınız? İsterseniz Şu Videodan Yardım Alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Allah seni inandırsın bunu yapmamın hiçbir faydası olmuyor.

Hocam Allah seni inandırsın bunu yapmamın hiçbir faydası olmuyor.
hocam maalesef bunun bir çözümü yok tlou 1 ve 2 yüksek sistem isteyen bir oyun bu yüzden yüksek cpu kullanımı çok normal stok fan kullanıyorsanız +hava sıcaklığı nedenleriyle 100 derece görmeniz normaldir veya vram yetmediği için ağırlığı işlemciye veriyor olabilir size tavsiyem stok fan kullanıyorsanız sıvı soğutucu almanız olacaktır.

hocam maalesef bunun bir çözümü yok tlou 1 ve 2 yüksek sistem isteyen bir oyun bu yüzden yüksek cpu kullanımı çok normal stok fan kullanıyorsanız +hava sıcaklığı nedenleriyle 100 derece görmeniz normaldir veya vram yetmediği için ağırlığı işlemciye veriyor olabilir size tavsiyem stok fan kullanıyorsanız sıvı soğutucu almanız olacaktır.
Laptop, ekstra altına fan aldım.

Yalnız, oyunu meğer SSD yerine harici HDD'ye kurmuşum. Onun etkisi olabilir mi?

VRAM'de sorun çıkarmaz ama performansı ciddi şekilde düşürür hocam silip SSD'ye kurun.

Format attım SSD'de kurulu ama hala VRAM kullanımı %121, şuan daha gölgelendiriciler oluşturuluyor. Bitince tekrar yazacağım, oyuna girip deneyeceğim bakalım ne olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı