Last of Us Part 1'de VRAM kullanımı yüksek

CikiBavyer

Megapat
Katılım
21 Mart 2015
Mesajlar
671
Çözümler
4
Last of Us part 1 Steam'de açılmış, ama bu VRAM kullanımı gerçek mi? 3080 Ti ile bile 2K da oynatamıyor.

1680020774941.png
 
1050 Ti çok eskidi bu oyunu zaten iyi durumda oynatamaz ama GTX 1650 testi bile içler acısı. Bu devirde 1080p için RTX 3060 12 GB altı kart alınmaz diyordum şu an fikirlerim RTX 3080 12 GB veya RX 6800 aşağısı alınmaz olarak değişti.
Eski bir kart olmasına rağmen geçen günlerde çıkan RE4 Remake'yi 50 FPS civarında oynadım düşükte. Zaten son 2 yılda yeni çıkan AAA oyunlarda aldığım ortalama FPS değerleri 45-50'de git gel yapıyordu. (1080p) Tamamen ölü bir kart değildi yani. Tabi katili Last Of Us oldu gibi gözüküyor.
 
Bir tek WattMan için söylemedim ben de AMD kullanıyorum böyle ufak tefek hataları var. Demek istediğim NVIDIA gibi bir yazılım yapması. Kimsenin AMD de şöyle hata var diyememesi lazım.

AMD'nin yaziliminin arayuzu falan daha iyi ve kullanici dostu bu arada. Ama Ufak tefek hatalari oldugu biraz dogru. Fakat hatalari hizli cozuyorlar. 2-3 sene icinde artik AMD hatasiz diyebiliriz gibi geliyor bana ama bakalim zaman gosterecek.
 
Eski bir kart olmasına rağmen geçen günlerde çıkan RE4 Remake'yi 50 FPS civarında oynadım düşükte. Zaten son 2 yılda yeni çıkan AAA oyunlarda aldığım ortalama FPS değerleri 45-50'de git gel yapıyordu. (1080p) tamamen ölü bir kart değildi yani. Tabii katili Last of Us oldu gibi gözüküyor.

Optimizasyon çok iyi olsa zaten hala daha GTX 970, 780, 1050 Ti, 960 gibi kartlar yaşıyor olurdu planlı eskitme durumu var bir de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

4090 ile 4K 60FPS stabil değil arada düşüyor. VRAM kullanımı ise şaşırtıcı.
 
AMD'nin yaziliminin arayuzu falan daha iyi ve kullanici dostu bu arada. Ama ufak tefek hatalari oldugu biraz dogru. Fakat hatalari hizli cozuyorlar. 2-3 sene icinde artik AMD hatasiz diyebiliriz gibi geliyor bana ama bakalim zaman gosterecek.

Ben memnunum zaten öyle büyük diyebileceğim bir hatayla karşılaşmadım. Ama böyle saçma saçma sorunları mevcut onları hızlı hızlı çözmeleri gerekiyor.
Brief display corruption may occur when switching between video and Game Windows on some AMD Graphics products, such as the radeon™ RX 6700 XT.
Mesela bu sorun kartı aldığımdan beri var. Herhangi bir performansa falan hiçbir etkisi yok ama sen böyle basit bir sorunu çözemezsen bu kadar sürede insanların ağzına laf verirsin.
 
2023 yılında her çıkan oyuna sorunlu deniyor. Böyle bir şey yok. Oyunların sistem gereksinimleri yükseldi. Rahat oynamak için artık 32 GB RAM, 12 GB VRAM gerekiyor. İşlemcinin en az 6 çekirdekli ve güçlü olması gerekiyor.

Tabii ki ama optimizasyon sıkıntı olmadığı anlamınada gelmiyor. RE4 mesela gram kasma olmadan oynayabiliyorsun.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı