The Last of Us Part II beni üzdü

Ne alaka ya abby haklıymış bir de tamam haklı veya değil Joel'u niye öyle şerefsizce öldürüyor ve Ellie'yi zaten sevmiyorum hem yapımcı yüzünden hem de sonda Abby'i öldürmediği için.
Ellie öldürse bu şekilde devam edecek. Abby'nin intikamını almak isteyecekler. Sonra Ellie'nin intikamını almak isteyecekler.

Konu raporlandı bir süre önce. Gelip gerekli gördüğüm mesajları sürprizbozan içine alıp uyarı vermedim. Buna rağmen hala kullanmıyorsunuz. Kullanın. Çok zor değil. 2-3 tık yapacaksınız.

Hocam evet belki de gelmiş geçmiş en iyi oynanışa sahiptir ama bence bu onu kurtarmaz. Sonuçta bu oyunu insanlar hikayesi için oynuyor ve bence temeli hikaye olan bir oyunun hikayesi kötü ise o oyun kötüdür.
Evet hikayeyi beğenenler var. Ama beğenmeyen de var. Ki zaten herkesin zevkleri aynı olmak zorunda değil. Hikayesini birisi beğenir, bir başkası beğenmez bu tamamen kişisel zevk ile alakalı bir şey.

İyi bir oyun mu? Bence değil. Ama bir başkasına göre de iyi bir oyun olabilir. O yüzden ben bunun
(sadece bu oyun için değil bütün oyunlar için) zevkler ve renkler meselesi olduğunu ve kişiden kişiye göre değişebilecek bir şey olduğunu düşünüyorum.

Tabi bunlar benim kişisel görüşlerim.
Dediğin gibi beğenen var beğenmeyen var. Fakat oyunun anlatmak istediği hikayeyi nasıl anlattığına bir bakalım, ona göre yorum yapalım diyorum ben. Hikaye anlatımı ve o hikayeyi işleyiş tarzı tartışmasız muazzam.
Haklısınız, iki oyun da harika. Fakat ikinci oyunun hikayesini ben de dahil olarak çoğu kişi beğenemedi.
Zevkler, renkler. Ben bayıldım ikinci oyuna. İlk oyun tamamıyla klişe bir hikayeyi muazzam bir şekilde anlatarak, yansıtarak ön plana çıkabiliyor. TLOU 2 o klişe hikayeden uzak bir hikayeye sahip.

O klişe hikayeden arındığı için benim için yeri biraz daha farklı TLOU 2'nin. TLOU 1'in yeri daha ayrı. İkisi de yaptığı işi en üst seviyesinden yapan oyunlar oldu.

Son düzenleme:
Yaklaşık 6 ay önce çıkan oyunu daha yeni oynama fırsatım oldu. Hiçbir spoiler yemeden, video izlemeden oyuna giriş yaptım, ve 2 günde oyunu bitirdim.
16 yaşındayım hiçbir oyun oynarken bu kadar öfke bu kadar intikam alma hissi bu kadar hayal kırıklığı hissetmedim. Oyunu bitirdikten sonra bile hala aklımdan çıkmadı ve çıkmamaya devam ediyor. Siz bu oyun hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Oyunu en az 10 kere bitirdim. Hala tatmin olmadım. İlk oyuna göre hikaye hariç her şey daha iyi. Bana kalırsa The Last of Us Ellie ve Joel'in hikayesidir. Abby umrumda değil 1.5 yaşındayım, ben de ama oyunun hissetirmek istediği duygu bu. Önce Abby'i hiç sevmemek ve sonradan anlayıp sevdirmemizi sağlamak oyunun sonu bana göre tam bir hayal kırıklığı işini bitirmesi gerekirdi. Abby'e hak veriyorum ama Ellie ve Joel The Last of Us hikayesidir. Birden Abby diye birisi giriyor ve oyunun içine ediyor. Bence belirtiyorum. bence Neil Durckman'ın oyunu adam bunu anlatmak istemiş ne diyebiliriz ki yapacak bir şey yok. Sevsek de sevmesek de saygı duymak zorundayız.

Oyunu en az 10 kere bitirdim. Hala tatmin olmadım. İlk oyuna göre hikaye hariç her şey daha iyi. Bana kalırsa The Last of Us Ellie ve Joel'in hikayesidir. Abby umrumda değil 1.5 yaşındayım, ben de ama oyunun hissetirmek istediği duygu bu. Önce Abby'i hiç sevmemek ve sonradan anlayıp sevdirmemizi sağlamak oyunun sonu bana göre tam bir hayal kırıklığı işini bitirmesi gerekirdi. Abby'e hak veriyorum ama Ellie ve Joel The Last of Us hikayesidir. Birden Abby diye birisi giriyor ve oyunun içine ediyor. Bence belirtiyorum. bence Neil Durckman'ın oyunu adam bunu anlatmak istemiş ne diyebiliriz ki yapacak bir şey yok. Sevsek de sevmesek de saygı duymak zorundayız.
İşte çoğu kişi ikinci oyundan ilk oyun gibi bir hikaye istiyordu. Joel ve Ellie'nin tatlış güle oynaya bir hikayesi olmasını istiyordu çoğu insan. Bana kalırsa oyunun tamamen kabuğundan çıkabilmesi için böyle temelden bir değişiklik şarttı. Neil'de bunu bildiği için insanın içinde derin yaralar bırakan böyle bir hikayeyi tercih etti.

İşte çoğu kişi ikinci oyundan ilk oyun gibi bir hikaye istiyordu. Joel ve Ellie'nin tatlış güle oynaya bir hikayesi olmasını istiyordu çoğu insan. Bana kalırsa oyunun tamamen kabuğundan çıkabilmesi için böyle temelden bir değişiklik şarttı. Neil'de bunu bildiği için insanın içinde derin yaralar bırakan böyle bir hikayeyi tercih etti.

Şimdi düşününce, aslında iyi yapmış.

Abby ile oynamak çok gereksizdi.
O zaman oyun vermek istediği karmaşık duyguları oyuncuya veremezdi ve anlamsız bir hikaye çıkardı ortaya. Şahsen Abby için bazı sahnelerin gereksiz olduğunu aynı şekilde düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı