The Last of Us Part II hakkındaki düşünceleriniz

Hikayesini biliyorsan oynanış bakımından üzülmeyeceğin bir oyun. Zaten hikayesinden ötürü beğenilmedi. Ben de hikayesini beğenmedim. Geri kalan konularda diyecek pek bir şey yok.
 
Hocam sizce de "vasat" biraz ağır değil mi? Hem bir hikaye nasıl vasat olabilir? Teknik açıdan, hikaye anlatıcılığı olarak vasat denilebilir (bu oyuna değil) ancak başlı başına hikayeye vasat demek sağlıklı mı?

Bu arada savunmuyorum hiçbir şeyi sadece düşüncenizi merak ettim.

Ayrıca herkes söylemiş ben de giriyorum. Favori oyun listeme giremedi maalesef. Birinci sıramda Persona 5 var. 😎
Ben oyunu deneyimleme fırsatı bulamadım. Bu sebepten ötürü, YouTube'dan takip ettim.

Gördüğüm ilk büyük malum olaydan sonra, hikâye çok sönük gitti. İzlerken çok sıkıldım, oynayan YouTuber'ların birkaçında da bu duyguyu sezdim.

Hikâye klişeliğin yanı sıra, Neil Druckmann'in Hideo Kojima'ya kendini benzetip ara sıra "sürpriz" yaşatması da iyi değildi. Olmamış, benzetememiş.

Ama oyun teknik olarak çok sağlam. Pintipanda Tuna'nın dediği gibi, Neil Druckmann haricinde herkes işini en iyi şekilde yapmış. Ders olarak okutulacak ifadesi bu oyun için kullanılabilir.

Çok iyi bir potansiyeli vardı. Kullanamadılar fakat hikâyesi haricinde (Ki hikâye anlatımı da fena değildi) her şey yerli yerindeydi.
 
Teknik anlamda oyun çok çok iyi ama hikaye ve karakter konularında çoğu kişiyi memnun etmeyebilir. Önceki oyundaki ana karakterle arasında özel bağ kuranlar için büyük bir zulüm oldu oyun.

Özellikle Joel'i sevenler, Joel'i öldüren karakterle saatlerce oynamak zorunda kaldılar. Benim açımdan bu büyük bir sorun olmadı çünkü Joel'in hatalarını da düşününce çok duygusal bir bağ kurmamıştım karakterle. Ellie ise tam bir ergen, ısınabilen varsa helal olsun. Birkaç defa etrafta kürek var mı diye bakındım oynarken, elimde olsa ekrandan ağzına kürekle vururdum.
 
Mekanik olarak çok iyi fakat başlarda yan karakter sandığım biriyle neredeyse ana karakterden daha fazla oynatınca bir yerden sonra "Yeter artık, ben Ellie'yi görmek istiyorum." dedim. Hatta bir yerden sonra da "Abby haklı abi. Ellie, rahat bırak artık şu kızı." havasına girdim.

Joel ile Ellie arasında kurmak istedikleri baba-kız bağını koparıp bu bağın yerine Abby ile Lev arasında ki abla-kardeş bağını koymaya çalışmışlar ama olmamış. Her ne kadar duygu olarak ilk oyundan farklı bir tema işlemeye çalışsalarda yine aynısını yapmışlar. Sadece karakterler değişmiş.

Hikaye olarak beğensemde anlatımını hiç sevmedim ama oynanması gereken bir oyun.
 
Teknik açıdan RDR2'den sonra en iyi oyun. Gizlilik açısından MGSV: Phantom Pain'den sonra gördüğüm en iyi gizlilik oyunu.
Grafiklere söylenecek bir şey yok. Gördüğüm en iyi oyun.
Hikayesi güzel ama RDR2'yi tercih ederim. O derinliği hissedemedim.
Atmosfer yönünden en iyi oyunlardan biri.
GOTY alması da bu dediklerimi kanıtlar nitelikte. Her ne kadar GoT'un da bir şansı olması gerektiğini düşünmüş olsam da, kazanan belliydi aslında. Bırakın hikayesini, sırf teknik yönü bile GOTY almasına yeter. Şu ana kadar gördüğüm en iyi 3 oyun listesini yapsaydım, 3. sırada yer alırdı.
Grafik konusunda TLOU2 genel olarak daha iyi olsa da, ışıklandırma konusunda RDR2 en iyi oyundur, bunu da belirtmiş olayım.
 
Hayatimda ilk defa ps5 ile Playstation oyunlari oynamaya basladim, part 1 i bitirdim, part 2 nin sanirim %50 lerindeyim. Kesinlikle abartilmis siradan bir oyun. Hatta, yuzlerce binlerce kez islenmis zombi oyunu. Hikaye guzel tamam ama film olsa imdb 7 den yukari bile cikamaz. Oynanis, mekanikler vs acisindan RDR2 ile kiyaslanmis. Guldum. Basit bi crafting mantigi, daha cok stealth gitmeye zorlamasi ve mermi saydirmasi... RDR2 de ati yorunca hararet yapiyor hayvan. Last of us ortami orta sinif bi pc oyun kalitesinde bana gore. Puanim 10 uzerinden 7.
Pc de bu tadi alacaginiz, daha aksiyonlu, hikayesi guzel, bi ton oyun var. Grafiklerinin daha kaliteli olmasi da cabasi.
 
Hikaye kendinize göre değilde oyun nasıl anlatıyor dile eleştirin hikaye iyi değil ama kötü denecek seviyede hiç değil.
Oynanış, grafik anlamında en iyi oyunlardan biridir.
İlk 10 oyun listemde bulunur ama birinci olamaz. (Dark souls 2 en sevdiğim oyundur.)
 

Geri
Yukarı