The Last of Us Part II Remastered, PC 1.2 yaması yayınlandı

Bu oyundan ders çıkaracaklarını tahmin etmiştim de umarım üçüncü oyununda çuvallamazlar... Malum LGBT teması.
Hocam, ikinci oyun neyse de, ilk oyunun Left Behind DLC'sinde Ellie ile Riley öpüşmüşlerdi. 14 yaşındaki çocuk daha kendini bile tanımazken, nereden bilsin aşkı, meşki? Bunu bile normalleştirmeye çalışıyorlar. Yakında Neil Druckmann'ın pedofili olduğuna dair haberler görürsek şaşırmam.

Son düzenleme:
İlk oyunu da Nixxes yapmalıydı...
Nixxes yapsaydı bile yine başarısız olacaktı o port. Naughty Dog'un oyun motorunun PC ile hiç uyumlu olmaması durumunu göz ardı etmeyin. O motor hâla daha PS3'ten kalmış bir motor ve PS3 mimarisi, PC'yle aşırı ters düşüyor. Bu yüzden zaten PS4 emülatörü Bloodborne'u 4K/60FPS oynayatacak hâle gelmişken PS3 emülatörü hâla daha her oyunu kusursuz oynatmıyor.

Hatta eğer 2. oyunun portunun yapımında yine Iron Galaxy ile çalışmamış olsalardı(Sony elinden geldiğince saklıyor ama evet, 2. oyunun da portunu yapan ekipler arasında Iron Galaxy vardı. Iron Galaxy, Naughty Dog ve Nixxes birlikte çalıştı) 2. oyunun portu da aşırı derecede kötü olacaktı. Çünkü bu oyun motoruna hakim olan tek ekip onlar şu anda.

Gerçi Nixxes, bu oyun motoruna hakim olsaydı yine emin olamazdık. Kendileri hakim oldukları oyun motorunda bile aşırı başarısız işler çıkarmaya başladı(Spider-Man 2).
Bu oyundan ders çıkaracaklarını tahmin etmiştim de umarım üçüncü oyununda çuvallamazlar... Malum LGBT teması.
Neil Druckmann, henüz ben dünyada yokken bile LGBT sevdalısıydı. Bu LGBT ve güçlü kadın karakter sevdasını, Last of Us 1 DLC'si ve Uncharted 4'te göstermişti zaten. Bu kaslı, kel ve lezbiyen kadın karakter sevdasından yeni çıkacak oyunlarında da vazgeçmediler, ileriki oyunlarında da vazgeçmeyeceklerdir.

God of War serisindede yoktu zaten RT.
Her iki God of War oyunu da PS4 için geliştirilip çıkarılmış oyunlar. Last of Us Part 1 ve Part 2 ise tamamen PS5 için geliştirildi. Nasıl ki Insomniac, Spider-Man Remastered'da oyununa RT eklediyse, Naughty Dog'da bu iki Remastered projesinde oyunlarına RT ekleyebilirdi.

Last of us evreninde en başından beri lgbti+ teması var ki. Birinci oyunda Ellie ve Bill zaten eş cinseldi. Part 2 için de Ellie'nin eş cinsel olması normal olan. Oyunda bütün karakterler hetero olsa da bir şey değişmeyecekti benim için. Hatta lgbti+ karakterler olması daha iyi. O kıyamet sonrası dünyada azinlikların durumunu göstermesi, o evreni anlatmaya çalışması da ayrı bir tat kattı.
Rahatsız olanlar neden rahatsız oluyor anlamıyorum.

Arkadaşlar oyunda optimizasyon sıkıntısı vs var mı alacağım ona göre yoksa beklemeli miyim?
Part 1'den daha iyi optimizasyonu var. Release versiyonunda savaşa girerken veya ani bir değişimde çok fena drop yiyordum, o sorun düzeltildiyse optimizasyonu yeterince iyi denilebilir

Oyunun kenar yumuşatması düzeldi mi bu guncellemede.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı