The VGA Card is not supported by UEFI driver hatası

furkan4321

Centipat
Arkadaşlar merhaba. ASUS ROG B550F Gaming anakarta sahibim BIOS'ta dolaşırken CSM ayarını açtım işe yaramadığını görünce geri kapattım ancak kapattıktan sonra the VGA Card is not supported by UEFI driver hatası vermeye başladı ve BIOS'u default ayarlarına getirmeme, pilini çıkarıp takmama rağmen CSM ayarını artık kapatamıyorum. Erkan kartının UEFI desteğinin olmadığı durumlarda bu uyarıyı veriyor diye biliyorum ancak ekran kartı RX570 UEFI'yi destekliyor. Bu ayar değişikliğini açıp kapatmadan önce UEFI hatası vermiyordu ve CSM bölümü kapalıydı CSM'yi kapatmak için ne yapabilirim aynı BIOS sürümünü tekrardan yazmak geldi aklıma veriler sıfırlansın diye ancak sorun olur diye yapmıyorum yardımcı olur musunuz?

IMG_9538.JPG

IMG_9533.JPG

BIOS yazılımı ile ilgili sorun var. Yeniden yüklemek sorunu çözebilir.
Işık yanıp sönmüyor ilk başta bastığımda yanıyordu sonradan sabit kalıyor

BIOS yazılımı ile ilgili sorun var. Yeniden yüklemek sorunu çözebilir.

Hocam pili çıakrdım oldu hatta bir de USB'den aynı sürümü güncelledim haliyle daha hızlı yükledi tekrardan başlattı ama halen CSM'yi açık tutuyor sinir bozucu bir durum ya. Bu yukarıdaki resimlerde diğer legacy only olanlar ne işe yarıyor onları UEFI only seçeneğine çeksem fark eder mi? SSD zaten Samsung 990 Pro 7 saniyede PC açılıyor CSM'nin başka ne dezavantajları var. Halen akım almıyor ya RX 570 de UEFI varken görmemesini.

Son düzenleme:
Işık yanıp sönmüyor ilk başta bastığımda yanıyordu sonradan sabit kalıyor

Hocam pili çıakrdım oldu hatta bir de USB'den aynı sürümü güncelledim haliyle daha hızlı yükledi tekrardan başlattı ama halen CSM'yi açık tutuyor sinir bozucu bir durum ya. Bu yukarıdaki resimlerde diğer legacy only olanlar ne işe yarıyor onları UEFI only seçeneğine çeksem fark eder mi? SSD zaten Samsung 990 Pro 7 saniyede PC açılıyor CSM'nin başka ne dezavantajları var. Halen akım almıyor ya RX 570 de UEFI varken görmemesini.
Hocam CSM, UEFI desteği olmayan sistem kurulumları içindir. Sizin buna ihtiyacınız yok. Fakat sorun bunun kapatılamıyor olması.

2023-07-26_17-30-30.png

legacy only olanlar ne işe yarıyor onları UEFI only seçeneğine çeksem fark eder m
İşe yaramaz.

Boot > Security Boot > Key Management buranın görselini paylaşın.

Çok ilginç ya acaba ekran kartı BIOS'u mu değişti de haberim yok. Bu CSM'nin bir zararı var mıdır sisteme performans kaybı anlamında.
Hayır ama UEFİ sistemde kapalı olmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı