The VGA Card is not supported by UEFI driver hatası

furkan4321

Centipat
Arkadaşlar merhaba. ASUS ROG B550F Gaming anakarta sahibim BIOS'ta dolaşırken CSM ayarını açtım işe yaramadığını görünce geri kapattım ancak kapattıktan sonra the VGA Card is not supported by UEFI driver hatası vermeye başladı ve BIOS'u default ayarlarına getirmeme, pilini çıkarıp takmama rağmen CSM ayarını artık kapatamıyorum. Erkan kartının UEFI desteğinin olmadığı durumlarda bu uyarıyı veriyor diye biliyorum ancak ekran kartı RX570 UEFI'yi destekliyor. Bu ayar değişikliğini açıp kapatmadan önce UEFI hatası vermiyordu ve CSM bölümü kapalıydı CSM'yi kapatmak için ne yapabilirim aynı BIOS sürümünü tekrardan yazmak geldi aklıma veriler sıfırlansın diye ancak sorun olur diye yapmıyorum yardımcı olur musunuz?

Hayır hocam. Onlar sayaç. Sorun olmaz.

Yalnız Valorant oynuyorsanız Security boot açık olmalı. Ayarladığınız "other OS" seçeneğini "Windows UEFI mode" olarak değiştirin.

secury boot Platform key (pk) state bölümünün karşısında loaded yazıyor sanki daha önce yazmıyordu normal mi?

Platform key (pk) state bölümünün karşısında loaded yazıyor sanki daha önce yazmıyordu normal mi?

Yüklü yazıyor hocam. Normal. TPM 2.0 açık. Zaten açık olmalı Windows 11 ve Valorant için şart.

Bu videodaki 6:39 daki bölüm hocam yanlış anlaşılmasın loaded yazıyor bende de

Konuyu hortlatıyorum., Aynı sorun bende de var csm kapanmıyor haliyle resizable bar da açılmıyor. rx580 ve ryzen5 5500 var bir türlü yapamadım. Süreç içinde, siz çözdünüz mü sorunu.

Konuyu hortlatıyorum., Aynı sorun bende de var csm kapanmıyor haliyle resizable bar da açılmıyor. rx580 ve ryzen5 5500 var bir türlü yapamadım. Süreç içinde, siz çözdünüz mü sorunu.

Anladığım kadarıyla benim monitör vga çıkışlı ekran kartına hdmi dönüştürücü ile bağlıyorum yani csm kapanmıyor bir türlü sıkıntım bu gibi. Yarın tvde denerim kapatmayı birde olursa.

Dönüştürücü ile ilgisi yok. GPU-Z ile ekran kartının UEFI desteği olup olmadığına bakın.

Sonuçlar bunlar resizable bar açabilmem için csm kapatmam lazım sanırım o kapanmıyor. secure erase uefi mod ayarlıyorum filan açılmıyor. bugün hem yeni anakart gelicek b450 yerine b550 de deniyecem aynı şeyi birde tvye takarım. Attığın reg dosyasını da yaptım çare bulursam dönüş yaparım.

Yok yapamadım yeni anakart olsun aynı csm kapanmıyor ekran kartı desteklemiyor diyor ama programla tik işaretli ve desteklemesi lazım. Ekran kartına bios atılan videolar filan var ama uğraşmayacam kalsın böyle sorun ekran kartından anladım olayı.

Son düzenleme:
Ekran kartı desteklenmediği için bu rehberi paylaştım.

o rehbere gelene kadar bios ayarlarını komple yapmak gerekiyor. sonra yazılımda açıyorsun yani işe yaramadı o olay denesemde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…