Rehber The Witcher 3 İdeal Görev Sırası

Aalkan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese,

Bu başlık altında, The Witcher 3: Wild Hunt'ı hiçbir içeriği kaçırmadan, hem anlatı bütünlüğünü koruyarak hem de en verimli sırayla oynamak isteyen oyuncular için faydalı olabilecek bir görev sıralaması ve çeviri çalışmasını paylaşıyorum.

Öncelikle önemli bir not:
Bu görev sıralaması tarafımdan hazırlanmadı. Reddit'te, oyunu defalarca bitirmiş deneyimli bir yabancı oyuncu tarafından oluşturulmuş oldukça kapsamlı bir listedir. Oyunda yer alan tüm ana görevleri, yan görevleri, kontratları, hazine avlarını ve Gwent içeriklerini, önerilen en ideal oynanış sırasına göre sıralamış. Görev sıralamasına ek olarak paylaştığı orijinal tabloda birçok farklı ayrıntı da bulunmakta ama ben sadece görev sıralamasına odaklandım. Orijinal kaynağa buradan ulaşabilirsiniz:
Reddit - Witcher 3 Optimal Quest Order Guide

Bu listeyi, Türk oyuncuların da kolayca faydalanabilmesi için tamamen Türkçeleştiriyorum. Oyunun resmi Türkçe dil paketinde geçen görev isimleriyle birebir olacak şekilde tüm görev adlarını çevirdim. Özellikle ana görevler ve ikincil görevlerin isimleri, oyun içindeki haliyle eşleştirilmiş durumda.

Ayrıca listede her görevin yanında yer alan, genellikle oyuncunun kendi deneyimlerine veya dikkat edilmesi gereken detaylara dair yazdığı küçük açıklamaları, ipuçlarını ve özel notları da Türkçeye çeviriyorum. Bu notlar bazen diyalog kaçırmamak için bir görevi ne zaman yapmanız gerektiğini, bazen de oyun içi küçük sürprizleri kaçırmamak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyor. Oldukça değerli bilgiler içeriyor. Ek olarak yanda yazan ufak notların oyunun geleceğine dair ufak spoilerlar içerdiğine hatırlatmamda fayda var.

Çalışmanın son durumu:

• Ana görev isimleri ✅
  • İkincil görev isimleri ✅
  • Gwent görevleri ⏳
  • Kontratlar (canavar avları) ⏳
  • Hazine avları (okul ekipmanları, gizli ganimetler) ⏳
  • Tesadüfi karşılaşmalar, küçük keşif noktaları ⏳
  • Görev detay açıklamaları ⏳
    Kısacası, oyunu oynarken en çok ihtiyaç duyacağınız ana yapı tamamlandı. Geriye kalan kısımlar daha çok yan içerikler ve detaylar; onları da birkaç gün içinde çevirmiş ve listeye eklemiş olacağım.

The Witcher 3 çok büyük ve detaylı bir oyun. Özellikle ilk kez oynayan biriyseniz görev sıralamasında yanlış bir seçim yaparak bazı görevleri kaçırmanız çok kolay. Ben de oyunu hem atmosferine tam olarak kendimi kaptırarak hem de hiçbir şeyi kaçırmadan oynamak isteyen oyunculara yardımcı olması için bu çalışmayı Türkçeleştirdim. Oyunun ruhunu bozmadan, doğal bir şekilde ilerleyebilmek isteyen herkesin işine yarayacağını düşünüyorum.

Yakında tüm listeyi okunabilir ve düzenli bir tablo hâlinde paylaşıyor olacağım. O zamana kadar eklemek istediğiniz öneriler veya fark ettiğiniz hatalar olursa yazmaktan çekinmeyin. Her türlü geri bildirime açığım. Tabloyu bilgisayarınıza excel olarak indirip onay kutusu yardımıyla yaptığınız görevleri işaretleyebilirsiniz veya e tablo olarak da tabloyu kopyalayıp yine görev takibinizi sürdürebilirsiniz.

LİNK

Umarım faydalı olur. Herkese iyi oyunlar.

Şahsi fikrim doğaçlama oynamak en iyisi. Genel olarak oyunların çoğu için kendi kendine oynamak en zevklisidir. Böyle oynayarak oyunun eğlencesi yerine mükemmeliyetçilik devreye giriyor.

Tüm görevler oyundaki isimlerine göre Türkçeleştirildi. Sıralamayı oluşturan oyuncunun notlarına devam ediliyor.

Güzel rehber ama bir sorum olacak genelde yan görevleri başarım için yapıyorum kaçırabileceğimiz ve başarımı olan bir görev var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı