The Witcher 3 Nasıl Oynanmalı?

Emrah Şaşmaz

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2014
Mesajlar
761
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar daha önce hiç Witcher deneyimim yok, almıştım daha yeni başlama fırsatı buldum. 1-2 hakkında en ufak bir bilgim yok. Direkt olarak 3’ten başladım, Yennefer’i arıyorum ilk görevdeyim daha, bana ne yapmamı önerirsiniz nasıl ilerleyeyim? Daha sistemi de tam kavrayamadım öldürdüklerimden her şeyi topluyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm oyunlar birbirleri ile bağlantılıdır.
Seriyi sadece 3. oyun ile oynamış insanların gazına gelip 1 ve 2 görmezden gelme sakın. 1. ve 2. oyunun Hikayeleri 3. oyuna göre çok daha üst seviyededir. 3. Oyunda eski oyuna göndermeler var. Bunları oynadığında anlamayabilirsin. O yüzden kesinlikle ilk 2 oyunu oynamanı öneririm. Mesela 1. oyunu sadece video izle diyenler olacaktır. Onları sakın ciddiye alma. 1. oyunu oynamadan 2. oyunu anlamanın imkanı yok.
The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut on Steam
The Witcher 1 Enhanced Edition %100 Türkçe Yama - vPreFinal Yayımlandı! » Sayfa 1 - 105
 
Dostum bu durum "bir filme direkt son 20 dakikasından başlasam olur mu?" Gibi bir şey. Neyse sözlükten karakterleri okumakla başlayabilirsin ayrıca Witcher kontratlarını yapmayı sakın unutma, kontrat sonundaki boss canavarı öldürünce üst düzey bir kılıç veriyor.
 
1-2'yi oynamanıza gerek yok. Özellikle 1 artık oynarken kanser edebilir. İnternette hikayeleri mevcut. Onları mutlaka okuyun. Oyunda sakın ara sahneleri ve öğreticileri geçmeyin. Direk ana görevlerden de gitmeyin. Yan görev ve kontratları yapın.

Onu düşündüm hikayeleri okuyayım dedim. Onları okuyacağım daha dün girdim başladım işte eğitimi aldım, spoiler olacak ama ilk baştaki Yennefer’i arıyorum, kombolara alışmam gerekecek birde envanter dizme vs. problemlerim var.
 
Oynayarak alışacaksınız onlara çare yok. Oyundaki en önemli şeylerden biri izlemek ve okumak. Size öğrettiği bir şeyi bu gereksiz diye geçmeyin veya kullanmamazlık yapmayın.
 
Şahsi tavsiyem, başlanılan haritalarda ana(hikaye) görevleri oynamadan önce yan görevleri yapmak. Bununla amaçladığım şey seviye kasmak ve ana görevleri daha kolay yapmak.

Bunun dışında da bulunan kılıç-zırh craft diyagramlarının da hemen yaptırılması. Oyunun hikaye kadar sevdiğim bir yönüydü craft etmek.

Bulduğun her şeyi taşıma, bazılarını paraya çevir. Drowner denilen yaratıkların beyinleri falan iyi para ediyor[emoji1]

Bazı bulduklarını da daha hafif ama daha pahalı olan şeylere convert ederek hem mali değerini yükseltirsin hem de ağırlık olarak azaltmış olursun.
 
İlk iki oyunu oynaman çok da şart değil. Zira politika hikayeleri (evet, çok sağlam hikayeler kabül) dışında çok korkunç şeyler kaçırmayacaksın özünde, lakin internetten okumanda yarar var. Şunu da bil, Yennefer ve Cirilla ilk iki oyunda detaylıca anlatılmış karakterler değilken üçüncü oyun Cirilla üzerine kurulu.

Şu saatten sonra spoiler vermeyeyim diye kendini kasman da çok şart değil bence. 3 yıl geçti oyunun piyasaya sürüldüğü tarihten beri.

@Nazım Paşa güzel direktifler vermiş bende kendimce ek yapayım.

Yeni başladığın için "Yalnızca Hikaye" ya da "Kılıç ve Hikaye" zorluklarından birisinde oynadığını varsayıyorum, daha üzeri için önerilerde bulunmuyorum şu an.

Topladıklarını üzerinde taşımana gerek yok. Henüz varmadıysan bile, oyunun gayet başlarında ortak erişim mantığında çalışan bir sandığa varacaksın, yararlan ondan.

Simya ve üretim ham maddelerini satarken dikkat et. Zira o Drowner "Garkolan" beyinleri iksirler üretirken gerekli olabiliyor. Edindiğin tarifleri sürekli gözden geçirerek karar vermeye açlış neyi satacağına.

Bulabildiğin tüm hazineleri olabildiğince erken toplamaya çalış, bir miktar tarif, yükseltme ve ekipman edinmiş olursun.

Oyunun içerisinde çok belirli olmasa da tek bir oynanış tarzıyla oynamana gerek yok. Geralt yetenek kazandıkça farklı tarzlara yönelmeye müsaait bir karakter. Oyunu simyacı/büyücü tadında oynayıp mümkün olduğunca az kılıç ile haşır neşir olmak mümkün mesela.

Oyunun ekonomi sistemi biraz komik. "Ee işte savaş var..." gibi argümanlara rağmen biraz komik hatta. Sattığın ve satacağın şeylerden çok büyük bir kazanç bekleme.

Ekipmanlarını +1/+2 gibi değerler için direkt değiştirmek yerine sağlayacakları ya da sağlayamayacakları kazançlar üzerine düzgünce kafa yor. Sürekli ekipman değiştirmeni gerektirecek pek bir şey yok oyunda.

Yine enteresan mekaniklerden birisi tecrübe puanı kazanımı. Görevleri ilk aldığın seviyeye göre bir tecrübe puanı alıyorsun. Görevi aldıktan sonra 5 seviye atladıysan mesela çok da bir kazancın olmuyor. O yüzden mümkün mertebe az görev üstlenip, üstlendiklerini mümkün mertebe seviye atlamadan bitirmeye bak.

Dövüş sistemi çok ama çok fazla akıcı. Alışması ciddi zaman alabiliyor o yüzden Quen'e yatırım yapmanı da öneririm, oynayış tarzın ne olursa olsun.

Ha bir de kimse söylememiş fakat başlangıç ekipmanını satma, ihtiyacın olacak!
 
O da başka söylenmesi gereken bir şey. Çok havalı diye İgni'ye yatırım yapma. Axii işaretini 2 kere geliştirip sonra Quen işaretini geliştir. Novigrad'a gidişinde Vivaldi diye bir banka olacak. Orada döviz bozdurabilirsin. Kazandığın Oren ve Floren paralarını normal kullanamıyorsun çöünkü. Orada iyi paraya çevirebilirsin.
 
Yan görevler tecrübe puanı konusunda kanser edecek. Ama her yan görev üzerinde uğraşıldığı belli. Sırf o yüzden oynanır.

Eğer önce ana görevlerden kurtulayım, sonra yan görevlere geçeyim dersen, ben bunu önermiyorum. Ana görevler bittikten sonra, direk oyun bitti artık diye bir algıya kapılıp, oyunun suratına bakmayabilirsin.

Kendinden üst seviye görevleri yapabilirsin. Ben kalkan ve konuşma yeteneğine odaklandım tamamen. Kanama etkisi olan bir kılıç alırsan, çok daha kolay yenersin. Bu şekilde çok kolay oldu üst seviye görevleri yapmam.

Oyunun ana hikayesi dağınık anlatılıyor. Farklı mekanlarda dersem daha doğru olur. Ama sevdiğim bir dağınıklık bu. Her şey net. Karışık değil.

Witcher, karakterlerine ve hikayesine önem veren ve bunu başarmış bir oyun. Konuşmaları ve notları oku. Şimdiden iyi oyunlar.
 

Geri
Yukarı