Hocam 700TL olsa da alınır. Büyük ihtimalle ne zaman aldığınızı hatırlamazsınız.Alacakken fiyat 700 lira oldu. Sağlık olsun.
@Kerem szer
Kısaca tanımlayacak olursak:
Termal macunun sürüldüğü yüzeyden kayması diyebiliriz. Sıcaklık gördükçe termal macunların kıvamı akışkan oluyor haliyle arada boşluk oluşuyor ve termal macun etkisini yitiriyor bu da sıcaklığı aniden yükseltip tekrardan bakım istemesine sebep olabiliyor. Her zaman her macunda olacak diye bir şey yok ancak termal macunlarda viskozite değeri çok önemli. Yüksek viskozite değerli bir macunda pump-out riski neredeyse yok denecek seviyededir. Viskozite düştükçe pump-out yapma olasılığı artar tabii bununla beraber kıvamının da yüksek olması ilaveten artıdır.
Ben 1 gramini alip surmustum ekran kartinda direk pump-out yapti, siz cok iyi surmussunuz hocam.Ben zamanında 1 gramını alıp laptopumda kullanmıştım, hatta hala aynı macun duruyor. Değerleri gayet iyiydi pump out da yapmadı.
Viskozite değeri iyi olan macun olarak hangilerini önerirsiniz? Birçok macunu denedim ve fırsat oldukça farklı termal macunları deniyorum zevkli oluyor![]()
İşini bilen bir bilgisayarcıya gittim ekran kartlarına sürülen macun işlemciye sürülenden daha ince ve die kısmının tamamını kaplamalı dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama şuanlık sorun yaşamadım 20 gün oldu.Mastergel V2 - MX-6 - Thermalright TFX - TF9 - XTM70 - Halnziye P13
Bu macunlar güzeldir. Ancak laptop için kullanılma niyeti varsa PTM7950 net şekilde en mantıklı seçenek. Onun haricinde bu bahsettiğim macunlar masaüstü sistemlerde GPU-CPU için kullanılabilir. Özellikle tercihim TFX veya TF9 olurdu çünkü kıvamı vs. tam GPU'lar için.
Gramaj mantığıyla bedava. MX-4 gibi bir macun olduğunu unutmamak lazım yani GPU veya laptopa uygulamak pek sağlıklı olmaz. Onun haricinde masaüstü CPU'su için gayet ideal bir macun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.