Diğer Thermal Grizzly Aeronaut - 26G / 10ML 485 TL

@Kerem szer

Kısaca tanımlayacak olursak:

Termal macunun sürüldüğü yüzeyden kayması diyebiliriz. Sıcaklık gördükçe termal macunların kıvamı akışkan oluyor haliyle arada boşluk oluşuyor ve termal macun etkisini yitiriyor bu da sıcaklığı aniden yükseltip tekrardan bakım istemesine sebep olabiliyor. Her zaman her macunda olacak diye bir şey yok ancak termal macunlarda viskozite değeri çok önemli. Yüksek viskozite değerli bir macunda pump-out riski neredeyse yok denecek seviyededir. Viskozite düştükçe pump-out yapma olasılığı artar tabii bununla beraber kıvamının da yüksek olması ilaveten artıdır.

Viskozite değeri iyi olan macun olarak hangilerini önerirsiniz? Birçok macunu denedim ve fırsat oldukça farklı termal macunları deniyorum zevkli oluyor :)

Viskozite değeri iyi olan macun olarak hangilerini önerirsiniz? Birçok macunu denedim ve fırsat oldukça farklı termal macunları deniyorum zevkli oluyor :)

Mastergel V2 - MX-6 - Thermalright TFX - TF9 - XTM70 - Halnziye P13

Bu macunlar güzeldir. Ancak laptop için kullanılma niyeti varsa PTM7950 net şekilde en mantıklı seçenek. Onun haricinde bu bahsettiğim macunlar masaüstü sistemlerde GPU-CPU için kullanılabilir. Özellikle tercihim TFX veya TF9 olurdu çünkü kıvamı vs. tam GPU'lar için.

Mastergel V2 - MX-6 - Thermalright TFX - TF9 - XTM70 - Halnziye P13

Bu macunlar güzeldir. Ancak laptop için kullanılma niyeti varsa PTM7950 net şekilde en mantıklı seçenek. Onun haricinde bu bahsettiğim macunlar masaüstü sistemlerde GPU-CPU için kullanılabilir. Özellikle tercihim TFX veya TF9 olurdu çünkü kıvamı vs. tam GPU'lar için.
İşini bilen bir bilgisayarcıya gittim ekran kartlarına sürülen macun işlemciye sürülenden daha ince ve die kısmının tamamını kaplamalı dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama şuanlık sorun yaşamadım 20 gün oldu.

@imgenius

Evet doğru söylemiş. O bilgisayarcı işini iyi biliyor demek ki. GPU'lar macun konusunda çok hassaslar CPU'lar gibi sürüp geçmek yetmiyor. Hem çok ince tabaka olmalı hem de her yerine eşit şekilde dağılmalı yoksa bloğu koyduktan sonra ufacık harekette araya hava giriyor ve sıkıştırma işlemi bile kurtarmıyor haliyle pump-out yapıyor. Tabii ki macunun etkisi çok büyük akışkan kıvamdaki bir macunla ne yaparsanız yapın pump-out yersiniz ama kıvamı katımsı ve viskozite değeri yüksek bir macun ile düzgün yaydığınız sürece kolay kolay sorun yaşamazsınız.

Ama tabii ki bu işler de el becerisi ve tecrübe istiyor. Kolay gibi görünse de ufacık detaylar bile çok fark yaratabiliyor.

La.

Gramaj mantığıyla bedava. MX-4 gibi bir macun olduğunu unutmamak lazım yani GPU veya laptopa uygulamak pek sağlıklı olmaz. Onun haricinde masaüstü CPU'su için gayet ideal bir macun.

Laptopa neden uygulamak mantıklı olmaz acaba nedenini merak ettim.

@usmanaggga

Sebebini yukarıda açıkladım. Akışkanlık ve viskozite değeri ile alakalı bir durum hatta laptop için birkaç öneri de yaptım yine.

Termal macundan ziyade PTM 7950 öneriyorum laptoplar için. Sıvı metal riski almak istemeyenler için en iyi çözüm PTM7950'dir fiyatı bir tık tuzlu olsa da ömür açısından bakılınca pekte bir şey değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı