İnceleme Thermal Grizzly Conductonaut Acer Nitro 5 Laptop

Laptop Modeli: Acer Nitro 5 AN-515-55 (2020)

İşlemci: i7-10750H

Ekran Kartı: GTX 1660 Ti Mobile

Normal macun: Zalman STC 8 - 8.3 W / (M · K)

Sıvı metal macun: Thermal Grizzly Conductonaut - 73 W / (M · K)

İşlemci Undervolt(UV) yapılı durumdadır.

UV Değerleri

UV.png


Tüm testler aynı oda sıcaklığında ve maksimum fan ayarında yapıldı. YouTube üzerindeki izlediğim tüm videolarda normal macun ve sıvı metal macunun karşılaştırmaları otomatik fanda yapılmıştı. Bu özellikle laptoplar gibi yüksek sıcaklık-düşük fan eğrisinde programlanmış cihazlarda sıvı metalin gerçek potansiyelini görmemizi engelleyen bir durum. Bundan ötürü tamamen eşit şartlarda bir test gerçekleştirdim bu yüzden YouTube üzerindeki testlerden çok daha iyi bir sonuçla karşılaştım özetle sıvı metalin tüm potansiyelini kullanmış oldum.

ÖNEMLİ NOT: Paylaştığım 4 sentetik ve 2 oyun testinin de HWMonitor ile eş zamanlı ayrıntılı grafik görünümünde ekran kaydı mevcuttur. Müsait bir zamanda sıvı metal macunun uygulanış videosu ile birlikte tek video ile paylaşacağım.

Sentetik Testler

NOT : Sol taraf normal macun - Sağ taraf Thermal Grizzly Conductonaut

CPU-Z
CPU-Z.png


Intel XTU

XTU.png


Geekbench 6

Geekbench 6 .png


Cinebench R23

Cinebench R23.png


Sıcaklık
NOT: Tüm testlerde ölçümleme baştan sona açıktı ve min-max değerleri tamamen doğru durumda olduğu için tek fotoğrafta sıcaklık farkını da paylaşıyorum. Ekran görüntüsü Cinebench R23 testinin son saniyesinde, tam yükte frekans ve sıcaklık karşılaştırması için seçildi. ( Sırasıyla CPU-Z, Intel XTU, Geekbench ve Cinebench R23 testleri durmaksızın yapıldı.)
Sıcaklık.jpg


Özel NOT: Burada sıvı metal ile i7-10750H Intel'in teknik verilerde sunduğu ama hava soğutma ile kesinlikle mümkün olmayan tek çekirdek için 5 GHz Intel® Thermal Velocity Boost olarak lanse ettiği değerin gerçek olduğunu, ulaşılabildiğini zor da olsa görmüş olduk. Buna ek olarak da oyunlarda tüm çekirdeklerde 4.2-4.3 GHz frekanslar mümkün.

Oyun Testleri

F1 2022

F1 22.png


CS GO

CS GO.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Yalıtımını düzgün yaptıysan sorun olmaz. Benimki tamamen yalıtımda yaptığım hatadan kaynaklı.
Isı borularını yerleştirdikten sonra taşmış, taşan kısım da zamanla hareket etmiş. Laptop taşınan bir cihaz haliyle, sarsılmalarla sıvının yer değiştirmesi de olası oluyor.
İll defa yaptım ancak elimden geldiğince bantları sıfır konumda. Ancak bantlara gelip de geçerse yapacak bir şey yok çünkü en fazla 8 mm veya 1 cm bant.
 
Ben de geçenlerde grizzlynin conductoanut modelini stoklarda bulamamıştım. Pullsar marka sıvı metal aldım. Ben de throttle ile düşük voltaj kullanmaktayım. İnanılmaz dereceler elde ettim. 95 derecelerde throttle olmadıgı icin işlemci çekirdek hızı arttı. Ve buna bağlı olarak FPS de az da olsa artış yaşadı. Ayrıca fan yüksek RPM'de de çalışıp kendini yormuyor. Anca 3A oyunlarda yükseliyor ki oyunlarda da ben Turbo fana alıyorum zaten.
Kısaca bir taşla iki kuş 🙂
Hiç değilse RTX 2000 serisi ve üstü ekran kartı laptoplara kesinlikle sıvı metal şart.
 
Maceraya gerek yok arkadaşlar benim abim bir fabrikada arıza bakım işlerine bakıyor oğluna aldığı MSI laptop üzerine su döküldü hem de 2 defa sonra abim hazır içini açmışken şuna bir soğutma çözümü bulayım demiş ve fabrikada ek ısı borusu yapmış sonuç şaşırtıcı varsa bir görselini isteyeceğim kendisinden paylaşırım.
 
Yeni gördüm incelemeyi, öncelikle çok güzel bir inceleme olmuş. Sıcaklık değerleri ve tabi buna bağlı alınan saat hızları da cok iyiymiş. Bir süre Asus sıvı metal termal macunlu laptop kullandım ki -5800H ve 5900HX- sıcaklık değerleri 90 civarıydı yük altında. Şimdi o sıcaklıklar aklıma gelince Asus'un çok kalitesiz macun kullandığı fikrine kapıldım.
Son olarak bazı kişiler cihazım çöp oldu demiş ama elektrik iletkenliği yok yazıyor macun için, sizde son durum nedir?

Yalıtımını düzgün yaptıysan sorun olmaz. Benimki tamamen yalıtımda yaptığım hatadan kaynaklı.
Isı borularını yerleştirdikten sonra taşmış, taşan kısım da zamanla hareket etmiş. Laptop taşınan bir cihaz haliyle, sarsılmalarla sıvının yer değiştirmesi de olası oluyor.
Hocam siz hangi macunu kullanmıştınız zira inceleme sahibinin kullandığı macun için elektrik iletkenliği yoktur yazılmış?
 
Hocam değerler iyi değil, i5 8300H işlemcimle yarışıyor işlemcin. Limitleri kaldırman lazım ve cihazın limitli şu an. Sadece sıcaklık limitini kaldırmışsınız.

Sıcaklık güzel düşmüş ama limit var cihazda.

İsterseniz limit kaldırma kısımında yardımcı olabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı