- Makaleler
- 1
Hocam araştırmadan aldım açıkçası baktım Kyronaut önerenler çoğunlukta aldım ama yine de tam etkili olmadı; hem GPU hem CPU yüke geçtiğinde maalesef FPS drop ve CPU/GPU hızları aşırı düştü. İşin kötüsü örneğin oynadığım oyun APEX Legends işlemci 0.8 GHz görüyor ekran kartı da 950 civarı ama sonra tekrar ekran kartım 1850 çıkıyor ve işlemcimde 4.0 GHz oluyor. Ayrıca işlemcim 4.0 GHz ile takılırken sıcaklıkları 85 derece sabit yani herhangi bir artış yok ama ekran kartım 65 ile başlayarak 78-79 gördüğünde hemen hem CPU hem GPU hızları minimum düşebilecekleri frekanslara indiriyor sonra yukarıda anlattığım gibi oluyor, bu döngü hep tekrar ediyor.GPU kısmında sıvı metal için koruma olmuyor, o tarafa, ya macun uygulayın ya da sıvı metal için kapton bant ile önlem alın.
Bu arada Thermal Grizzy Kyronaut laptop için uygun değil.
Dediğiniz gibi soğutucu bloklara baktığımda CPU için uygulanmış sıvı metal macun GPU termal macun sürülmüş. Bende dediğiniz gibi kapton bant ile önlem alacağım, hatta o koruma için kullanılan köpük ne ise onu da satın almak istiyorum lakin bulamadım. Bunun dışında bir de bakır ike etkileşime geçebiliyormuş sıvı metal macun alüminyum gibi değil daha çok bakıra temas eden kısma yapışıp orada sert bir yüzey oluşturuyormuş. Bunu engellemek adına o bölgeyi nikel veya gümüş ile kaplıyorlarmış. Bunu da denemek istiyorum ama biraz bütçe ayırmam gerekli.
Bir de @Marix hocam sen bu konularda geniş bilgi sahibi biri gibisin bana belki destek verebilirsin; ben bu soğutucunun sıvı metal ile temas eden bakır kısmını nikel ile kaplama yapıp kullanarak hem CPU hem GPU tarafında bir sıvı metal macun kullanımı deneyimlemek istiyorum. Ancak ufak tefek sorunlar var: İlk olarak bu benim zamanla yapabileceğim bir deney yani 2-3 ayımı alacaktır bunun için bütçe ayarlamam doğru kişileri bulup bu işlemleri (bakır yüzeyi nikel ile kaplama) yaptırmam, ikinci olarak cihazımı ve başka cihazları hep sök tak yaptığımdan elim yatkın ama sıvı metal macun tecrübem sıfır bu konuda bana rehberlik edebilecek biri lazım. Lafın kısası araya zaman girse bile seni etiketlediğimde elbette sende müsait ve buralarda olursan bana yardımcı olur musun?
Son düzenleme: