Thermalright AM5 secure frame alınır mı?

Ben de aldım şimdi geldi kargo.
Sıvı soğutma için kullanacağım.
İnşallah montaj yaparken bir sıkıntı çıkmaz.
Ama bir türlü macunu düzgün süremiyorum.

Montaj çok kolay hocam bir sıkıntı çıkmaz.
Ben de 360mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. Çok fark ettirmedi ama gene de dene sen bir zararı yok en azından.

Hocam, isterseniz biraz daha detay vereyim:

7800x3D işlemcimi daha önce MSI B650 Gaming Plus anakart ve DeepCool LT720 ile kullandım. Bu sistemde maksimum 83 dereceyi görüyordu, hava akışı da pek iyi değildi. MX4-MX6 termal macunlar ile kullandım.

Sonrasında sistemi tamamen yeniledim (işlemci hariç):

MSI X870 Tomahawk - Arctic LF360 III ile aynı ayarlar ile 90 derecelere çıkmayı başladı hava akışı da gayet iyi olmasına rağmen. Montajı doğru yaptığımdan eminim. Çünkü 3 farklı termal macun bitirdim. Herhalde 10 defa yenilemişimdir. Bu konuda kendime güveniyorum da. Bu soğutucuyu daha önce başka sistemde kullanmadığım için soğutucudan şüphelendim ve diğer soğutucuları denedim (LT720 - Arctic e-Sports Duo34) bunlarda da sıcaklıklar çok yüksekti, yani soğutucu sorunsuz. 3 farklı termal macun modeli denedim (MX4-MX6-Cryonaut).

Montaj hakkında detay vereyim biraz:

Kullandığım soğutucunun macunu sürdükten sonra sadece 2 adet vidayı sıkarak montaj yapılıyor, her vidayı sırasıyla 1 tur çevirerek sıktım. Macunun daha homojen yayılması için (her zaman böyle yaparım).

Yakın zamanda bir arkadaşıma da benzer bir sistem topladım:

7800x3D-Gigabyte B650 DS3H-Arctic esport Duo34. montajını yaptığım bu sistemde sıcaklıklar olması gerektiği gibiydi, hatta beklediğimden çok daha serindi (BIOS ayarları aynı).

Acaba MSI Mobo'larda frame ile alakalı bir sorun olabilir mi?

Hocam merhaba bu ürün sizin soğutucunuzla uyumlu oluyor mu? Bende Freezer III kullanıyorum da alınır mı? Bilemedim.

Bende Freezer III içim kullanıyorum hocam uyumlu evet ama faydasından pek emin değilim öyle önemli bir ürün değil diye düşünüyorum.

Ben biraz macun işini kafaya takıyorum hocam o yüzden bunu ve termal grizzly kyrosheet alayım ve kafam rahat etsin diye düşünmüştüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı