Hocam, isterseniz biraz daha detay vereyim:
7800x3D işlemcimi daha önce MSI B650 Gaming Plus anakart ve DeepCool LT720 ile kullandım. Bu sistemde maksimum 83 dereceyi görüyordu, hava akışı da pek iyi değildi. MX4-MX6 termal macunlar ile kullandım.
Sonrasında sistemi tamamen yeniledim (işlemci hariç):
MSI X870 Tomahawk - Arctic LF360 III ile aynı ayarlar ile 90 derecelere çıkmayı başladı hava akışı da gayet iyi olmasına rağmen. Montajı doğru yaptığımdan eminim. Çünkü 3 farklı termal macun bitirdim. Herhalde 10 defa yenilemişimdir. Bu konuda kendime güveniyorum da. Bu soğutucuyu daha önce başka sistemde kullanmadığım için soğutucudan şüphelendim ve diğer soğutucuları denedim (LT720 - Arctic e-Sports Duo34) bunlarda da sıcaklıklar çok yüksekti, yani soğutucu sorunsuz. 3 farklı termal macun modeli denedim (MX4-MX6-Cryonaut).
Montaj hakkında detay vereyim biraz:
Kullandığım soğutucunun macunu sürdükten sonra sadece 2 adet vidayı sıkarak montaj yapılıyor, her vidayı sırasıyla 1 tur çevirerek sıktım. Macunun daha homojen yayılması için (her zaman böyle yaparım).
Yakın zamanda bir arkadaşıma da benzer bir sistem topladım:
7800x3D-Gigabyte B650 DS3H-Arctic esport Duo34. montajını yaptığım bu sistemde sıcaklıklar olması gerektiği gibiydi, hatta beklediğimden çok daha serindi (BIOS ayarları aynı).
Acaba MSI Mobo'larda frame ile alakalı bir sorun olabilir mi?