THH başvurusu kabul edilir mi?

Bedirhan21314

Centipat
Daha fazla  
Monitörümde ölü piksel olduğu için teknik servisi aradım 1ölü pikseli kabul etmediklerini söylediler, bu yüzden THH'ye başvurmayı düşünüyorum pek bilgim yok bu yüzden size soruyorum.

1. başvurum reddedilirse belirli bir ücret ödüyor muyum?
2. monitör için tamir talep etmek yerine iade etmeyi düşünüyorum kabul olma ihtimali var mı?
3. monitörün faturası benim adıma ama daha e-Devlet'im açılmadı abimin hesabından kendim için başvuru yapabilir miyim?

Monitör 06.02.2024 faturalı THH'nin sitesinde 2 yıl içerisinde bedel iadesi alabileceğim söyleniyor?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim.:)

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2024.08.08 - 15.56.14.27.png
    Desktop Screenshot 2024.08.08 - 15.56.14.27.png
    327,3 KB · Görüntüleme: 43
1. Başvurunuz reddedilirse tüm masraflar hazineden karşılanıyor. Sizin herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.
2. Mal ayıplı ise iade hakkınız her türlü doğar. Ürünün kusurunu ispatladığınız takdirde iade ihtimali yüksek. Önce iade talep edip daha sonrasında tamir isteyerek haklarınızı terditli bir şekilde ileri sürebilirsiniz.
3.Başvuruyu kendi adınıza yapacaksanız abinizin e-devletini kullanmanızı önermem.

3.başvuruyu kendi adınıza yapacaksanız abinizin e-Devlet'ini kullanmanızı önermem.

Dediğim gibi e-Devlet'im daha açılmadı 1 ay sonra açılıyor. Faturadaki ismi değiştirme gibi bir şey var mı? Gaming Gen TR'den aldım orayı ayarlayıp fatura sahibini değiştirebilir miyim?

Faturanın kime ait olduğu önemli değil ürünü kimin kullandığı önemli. Faturanın önemi satın alınan cihazla şikayet konusu cihazın aynı olup olmadığını teyit etmektir. Fatura sahibini değiştiremezsiniz ancak abinizin adına cihaz ona aitmiş gibi başvuru yapmanız daha makul.

Tamam hocam az önce yanlış anladım ben direk abimin hesabından başvuru yapmamalıyım diye anladım. Birazdan başvuru yapacağım abimin adına bir sorun olursa konuya yazarım tekrardan teşekkür ederim.

Bence 3. Madde reddedilme sebebi. Fatura kimin adına ise onun üzerinden başvuru yapın.

Forumda ikidir örneğini görüyorum, tüketici hakem heyeti son adımda "başvuran ile alıcı bilgileri eşleşmediği için reddedilmiştir" tarzında karar çıkıyor.

En doğru bilgiyi tüketici hakem heyetine gidip veya arayarak öğrenebilirsiniz hocam.

1. Madde, tüketici kaybederse masraflar devlet tarafından karşılanır.
2. Madde ise, iade veya değişim talebiniz arasında sonu etkileyecek bir fark olacağını sanmıyorum.

Bence 3. madde reddedilme sebebi. Fatura kimin adına ise onun üzerinden başvuru yapın.

Forumda ikidir örneğini görüyorum, tüketici hakem heyeti son adımda "başvuran ile alıcı bilgileri eşleşmediği için reddedilmiştir" tarzında karar çıkıyor.

Kendi adıma başvuru yaparsam da olmuyor ki. Bence şuan benim e devletim olmadığı için reddedilmez ama eminde olamadım. Garanti olsun diye annemden yapıcağım.

Kendi adıma başvuru yaparsam da olmuyor ki. Bence şuan benim e devletim olmadığı için reddedilmez ama eminde olamadım. Garanti olsun diye annemden yapıcağım.
Anneniz, abiniz fark eder mi bilemedim. Yarın il-ilçe tüketici hakem heyetini arayıp sorun hocam. En doğru bilgiyi onlar verir.

Başvururken elinizdeki servise ait tüm belgeleri ekleyin. Tek ölü pikseli kabul etmediklerine dair yazılı bir belge varsa işiniz çok kolay olur.

Anneniz, abiniz fark eder mi bilemedim. Yarın il-ilçe tüketici hakem heyetini arayıp sorun hocam. En doğru bilgiyi onlar verir.

Başvururken elinizdeki servise ait tüm belgeleri ekleyin. Tek ölü pikseli kabul etmediklerine dair yazılı bir belge varsa işiniz çok kolay olur.

Desktop Screenshot 2024.08.08 - 20.21.31.07.png ASUS'un kendi sitesinde zaten yazıyor kabul edilmediği onu ekleyeceğim ama, ben bu monitörü alarak bu koşulları kabul etmiş olmuyor muyum? Kusura bakmayın biraz fazla soru sordum.

Şu an için THH'ye gerek yok bence.
Yetkili servise gönderin talebinizi de kağıda yazın ve 3-4 yerden belirtin fotoğraflayın.
İlk 6 ayda satıcı talebi yerine getirmekle yükümlü
İlk 6 ay dolmuş 2 gün de geçmiş.🥲

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı