Çözüldü THH kararından sonra ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
İncehesap'tan aldığım kulaklığı bozuk gelmesine rağmen iade almayıp tamir ettirdikleri için THH'ye başvurdum. Karara bağlandı yazıyor, yüksek ihtimalle lehime karar çıktı.

Evime gelecek belge ile ne yapmam gerekiyor? İncehesap'ı arayıp durumu mu anlatacağım? Yoksa bankama gidip harcama itirazı mı oluşturacağım? Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
İncehesap'tan aldığım kulaklığı bozuk gelmesine rağmen iade almayıp tamir ettirdikleri için THH'ye başvurdum. Karara bağlandı yazıyor, yüksek ihtimalle lehime karar çıktı.

Evime gelecek belge ile ne yapmam gerekiyor? İncehesap'ı arayıp durumu mu anlatacağım? Yoksa bankama gidip harcama itirazı mı oluşturacağım? Yardımcı olur musunuz?
Karar tarihinden itibaren karşı tarafın 15 gün içerisinde itiraz hakkı var. O süreyi beklemeniz gerekiyor. 15 gün sonra size hala ulaşmadılarsa veya seçimlik haklarınızdan herhangi birini karşılamadılarsa, icra müdürlüğüne başvurarak icra işlemi başlatabilirsiniz.
Hocam şey duydum, itiraz ederlerse icra başlatıldığında ve itirazı kabul edilip karar aleyhime dönerse bu sefer onlar icra başlatabiliyorlarmış sanırım. Ondan beklemeyi düşünüyorum.

22 Ocakta karar alınmış, 8 Şubat pazartesiye kadar bekleyeceğim.
Fiili olarak 15 gün beklemenin hiçbir anlamı yok. Zaten ilamlı icraya vereceğin için icraya itiraz edemezler kanunen. Eğer hakem heyeti kararının tebliğinden itibaren karşı taraf 15 günlük yasal süre içerisinde itiraz edecek olursa da icra dairesine, karara itiraz ettiğine dair derkenar sunup teminat yatırarak süre istemesi gerekir. Bu süre içerisinde de tüketici mahkemesinden tehir-i icra kararı getirmezse yatırılan teminat sana ödenir. Eğer itiraz etmezse veya etse bile icra dairesine derkenar sunmazsa zaten direkt olarak icra/ödeme emrinin tebliğinden 7 gün sonra takibi kesinleştirerek haciz yoluna gidebilirsin.

@ekmeğin altındaki etiket @Bay C yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dün sabah incehesap hukuk departmanından arandım. Ürünü kendilerine iletmemi ve iadeyi gerçekleştireceklerini söylediler. Tebliğ ellerine ulaşmış.

Dün kargoladım içine beni arayan hanımefendinin söylediği gibi not düştüm.

@ekmeğin altındaki etiket @Bay C yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dün sabah incehesap hukuk departmanından arandım. Ürünü kendilerine iletmemi ve iadeyi gerçekleştireceklerini söylediler. Tebliğ ellerine ulaşmış.

Dün kargoladım içine beni arayan hanımefendinin söylediği gibi not düştüm.
Hocam bende kulakligi iade etmedikleri icin thh ye verdim incehesabi. Savunma istendi diyor suan sizde kac gunde olaylar gelisti aciklarmisiniz ve zorluk cikardilarmi?

@SPHINXX hocam benim sonuca bağlanması 1 ay sürdü. Süreç sizin bağlı olduğunuz THH'ye göre değişebilir.

Zorluk çıkarmadılar, tebliğ onların eline ulaşınca arayıp tamam iade alalım dediler.

Gün içerisinde de iademin onaylandığına dair SMS geldi. 48 saate kadar para hesabıma geçecekmiş.

@SPHINXX hocam benim sonuca bağlanması 1 ay sürdü. Süreç sizin bağlı olduğunuz THH'ye göre değişebilir.

Zorluk çıkarmadılar, tebliğ onların eline ulaşınca arayıp tamam iade alalım dediler.

Gün içerisinde de iademin onaylandığına dair SMS geldi. 48 saate kadar para hesabıma geçecekmiş.
Anladım hocam benimde ortalama 20 25 gün oldu savunma bekleniyor hala.

15 gün içerisinde karşı taraf savunma verecek. Ondan sonrası cihazınızla ilgili iddia ettiğiniz soruna göre gelişir. Eğer iddia ettiğiniz sorun bariz kullanıcı hatası ise ve yetkili servis bunu açık bir şekilde ispatlayabiliyorsa ya da ortada bir hata yok, keyfi iade durumu söz konusu ise aleyhinize karar çıkar. Firmanın savunması THH'ye bir avukat temsiliyetiyle iletildiyse de uyuşmazlık bedeli kadar size vekalet ücreti çıkacaktır.

Bunun dışında bir sorun varsa THH tarafsız bir görüş almak adına 15 günün sonunda sizi cihazınızın incelenmesi için bilirkişi olarak seçtiği teknik servise yönlendirir. Cihazınızı oraya teslim ettikten 1 hafta sonra da bilirkişi raporuyla karara bağlanır. Karşı firmanın bir itiraz ve/veya savunma hakkı daha yoktur, kazanırsanız seçiminiz neyse onu uygulamakla yükümlüdürler.

Biraz daha bilgi için
Ben Türk Telekom adına şikayet açtım. 1.5 aydır savunma vermiyorlar. Bekliyoruz halen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı