Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Eren ağabey bir başka konuda daha yazmıştım sana sanırım. Throttle yiyen 12400F'ime bugün Arctic MX4 eşliğinde Thermalright Peerless Assasin 120 SE ARGB montajı gerçekleştirdim ve OCCT üzerinden stres testi yaptığımda bile 60 dereceye çıkamıyor işlemci. Beni soğutucu almaya yönlendirdiğin için sana minnettarım. Lakin sormak istediğim başka bir konu var. HWINFO üzerinden;
  • IA Limit Reasons,
  • IA Max Turbo Limit
Bu ikisini de Current ve Maximumda 'yes' olarak gösteriyor, minimumda 'no' (stres testi sırasında). Sence ne yapmam gerekiyor?

Elinize sağlık hocam. FPS'im çok yüksek olmasına rağmen oyun kasıyor bunla alakası olabilir mi acaba? Biraz araştırdığım kadarıyla stutteringmiş ama emin olamadım.
Selamlar, sorunum hala devam ediyor. Amd işlemci için konudaki adımları izleyebilir miyim?

@erengore Hocam rahatsız ettiysem özür dilerim ama bir sorunum var benim haftalardır çözüm bulamadım gerçektende herşeyi denedim sizede danışmak istedim.
Hocam bilgisayarımda laptop işlemcimin sıcaklığı hiçbir şekilde 80-82 arasını geçmiyor ne zaman 80 derecelere ulaşsa bir anda işlemci %14 kullanılıyor GHz'si ise 0.34 sabitleniyor ta ki 50-55 derecelere tekrardan düşene kadar bu sıcaklık limitini kaldıramaz mıyım yada arttırabilir miyim

(Hocam UV yaptım Termal macunlarını yeniledim içini temizlettim zaten 80 derece eski bir bilgisayar için o kadarda kötü değil ama 80 derecenin üstüne çıkamıyor işte)

ThrottleStop kullanıyorum hocam ayarlarımın vs Dxdiag'ın ss ini atıyım
Teşekkürler Hocam şimdiden

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    32,6 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_5.png
    11,1 KB · Görüntüleme: 27
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…