Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Açtım hocam kilidi BIOS'tan, bayağı kolay oldu Şu anlık sadece undervolt yapmayı düşünüyorum. Tuning tarafını macun yeniledikten sonra yaparım.

Nihai performansta şu anda.

Açtım hocam kilidi BIOS'tan, bayağı kolay oldu Şu anlık sadece undervolt yapmayı düşünüyorum. Tuning tarafını macun yeniledikten sonra yaparım.

Nihai performansta şu anda.
Windows 11 değil, değil mi?

FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın. Ana ekranı da görsek yine de güzel olur. Buyurun.

Windows 11 değil, değil mi?

FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın. Ana ekranı da görsek yine de güzel olur. Buyurun.

Buyurun hocam. Windows 11 kullanıyorum.

Hocam ek olarak bir şey soracağım. Ben şimdi CPU Cache'i -120'ye ayarladım, optimum değeri bu. Sonra Core'u -120'ye ayarlayınca sistem dondu. Ben de bilgisayarı yeniden başlatıp baştan ayarladım değerleri. Bu sefer Core'u -80'den başlattım. -120'de donmadı bu sefer, hata verdi TS Bench'te. Ben de -100'e geri döndüm fakat bu sefer -100'de de sistem dondu. Yeniden başlatıp tekrar -100'den deneyince hata vermiyor bu sefer. Anlamadım gitti.

Windows 11 Dengeli Performans modunu seçerek performans tutarınızı seçin. Nihai Performans gibi modlar genelde yeni CPU'larda pek sevilmez. 13.Nesilde denediğinizde görebilirsiniz hem verimsiz olabiliyor.

Core en önemlisi. Sizin yapmanız gereken Optimum Cache değerini bulup ardından da benzer şekilde Cache yapılı durumdayken Core değerini bulmak.

Şu anda optimum değer -100 hocam. Daha fazlası hata veriyor.

Çok bilgilendirici olmuş ellerinize sağlık ancak benim sorunumu çözebilecek bir şey göremedim bu yüzden yardımcı olabilir misiz hocam (ben görememiş olabilirim belki çözümü vardır rehberde)? Şu konuya bakabilir misiniz: İşlemci frekansı olması gerekenden düşük
Bu konuda siz mesaj yazmıştınız ama artık ulaşamıyorum size. Benim Thermal ve BD PROCHOT sorunlarım çözüldü ancak PL 1 sorunu bir türlü çözülmedi. Teşekkür ederim şimdiden.

Sistem üreticisi limit koymuş, kaldırılamaz. Rehber sahibi banlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…