Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Keşke AMD mobil kanadında da böyle sorunlara karşı böyle farklı çözümler olsa .

Hocam HWiNFO yükledim ancak ekran görüntülerindeki gibi tüm throttle nedenlerini göstermiyor. Performans sınırı nedenleri diye ayrılmamış, enhanced diye bir sekmede sadece thermal throttle olanı gösteriyor. Ne yapmam gerek.

@erengore Merhaba oyunlarda her oyunda 2-3 dakikada bir anlık olarak gpu kullanımım yüzde 90lardan 50lere düşüp geri çıkıyor doğal olarak oyun anlık takılıyor ve fps düşüyor. Rehberde anladığım kadarıyla resimdeki kısmı açtım ve gpu performans sınırı kullanımın evet olduğunu gördüm. Tavsiyelerin neler ayrıca yapmamı önerdiğin başka bir test var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Yeni satın aldığım laptop:
Driverler güncel windows 11 pro acer nitro 5 an515-46
3070ti ekran kartı amd 6800h işlemci 1tb ssd 16gb 1 adet 4800mhz ddr5 ram

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    206,8 KB · Görüntüleme: 60

Hocam bende ec limit var diyorlar forumda ben nasıl yapabilirim ? HP Victus 15 cihazım.

Hocam bende ec limit var diyorlar forumda ben nasıl yapabilirim ? HP Victus 15 cihazım.
Hiçbir şey yapamazsınız geçmiş olsun. Anca BIOS üzerinde IMON Offset ayarlayıp cihazı gerçekten koparmanız lazım. Ama onun için de epey gelişmiş BIOS lazım.
Senin sorunun CPU kaynaklı GPU değil. CPU'nuz üzerinde işlem yapmamız da olanaklı değil. AMD CPU çünkü.

Hocam HP bilgisayarım daha hiçbir program bile açık değilken Turbo Limit ve akım limit yiyor. Önceden böyle değildi, serviste sorun yok diyip geri yolladı. PL 1 Limit reasons gözüküyor.
Sistem özellikleri:
Intel i51135G7 4.2 GHz işlemci
2x8 3200 MHz CL 22 ram
Intel Iris Xe iGPU
NVMe 2.0 256 GB SSD.

Dosya Ekleri

• 1706256348656.png
    128,9 KB · Görüntüleme: 50
O zaman anlık drop sorunu için de yapabileceğim bir şey yok doğru anlıyorum değil mi? Garantiye yollasam sizce sorun çözülür mü?

Msi Afterburner + Throttlestop ile tüm sorunlarımı çözdüm. En başta termal macunun kaliteli olması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…