THY akademisi mi daha mantıklı yoksa pilotaj okumak mı?

Anladım kaptanım. Teknikten(4yillik) pilotluga geçme konusunda değerli fikirleriniz nelerdir? Mühendislik oku öyle geç diyen çok fakat muhendisliklerin hali de ortada açıkçası. Bunu sormak istedim teşekkürler.
Geç derken nasıl yani? Mühendisliği bırakıp pilotaj bölümüne geçmekten mi bahsediyorsun? Asla böyle bir şey yapma. Mutlaka ve mutlaka önce kendini sağlama al. 4 yıllık ve iş yapabileceğin bir diploman olsun cebinde. Pilotajı sonra TAFA'ya girersin veya kendi imkanlarınla uçuş okuluna gidersin. Tabi maddiyat bu işin içinde büyük bir faktör. Ama önce ve önce kendini sağlama almalısın. Pandemi dönemini gördük. İşe girmeyi bırak işten çıkarmalar bile oldu sayısız. Böyle bir şey tekrarlansa mesela başka bir diploman olmasa ayvayı yedin demektir.

Geç derken nasıl yani? Mühendisliği bırakıp pilotaj bölümüne geçmekten mi bahsediyorsun? Asla böyle bir şey yapma. Mutlaka ve mutlaka önce kendini sağlama al. 4 yıllık ve iş yapabileceğin bir diploman olsun cebinde. Pilotajı sonra Tafa'ya girersin veya kendi imkanlarınla uçuş okuluna gidersin. Tabii maddiyat bu işin içinde büyük bir faktör. Ama önce ve önce kendini sağlama almalısın. Pandemi dönemini gördük. İşe girmeyi bırak işten çıkarmalar bile oldu sayısız. Böyle bir şey tekrarlansa mesela başka bir diploman olmasa ayvayı yedin demektir.
Merhabalar konuya alakasiz ben daha 15 yaşındayım gelecekte pilotaj okumayı düşünüyorum. @painkiller daha önceki yazılarınızı okudum ve bu konuda bilir biri olduğunuzu düşünüyorum . Eğer bu bölümü seçersen yaşayacağım olumsuzlukları ve olumlu olayları daha önceki yazilarinizdan okudum ama ben ne yapmalıyım yks,üniversite ve sonrası için beni neler bekliyor . Bana yardımcı olabilirmisiniz

üniversite ve sonrası için beni neler bekliyor
Ne konuda soruyorsun? Yani eğitim mi uçuş mu teorik dersler mi? Çok genel sorduğun için arada kaynamasın. Aklındakileri sor bilgim dahilinde yazayım.

Geç derken nasıl yani? Mühendisliği bırakıp pilotaj bölümüne geçmekten mi bahsediyorsun? Asla böyle bir şey yapma. Mutlaka ve mutlaka önce kendini sağlama al. 4 yıllık ve iş yapabileceğin bir diploman olsun cebinde. Pilotajı sonra TAFA'ya girersin veya kendi imkanlarınla uçuş okuluna gidersin. Tabi maddiyat bu işin içinde büyük bir faktör. Ama önce ve önce kendini sağlama almalısın. Pandemi dönemini gördük. İşe girmeyi bırak işten çıkarmalar bile oldu sayısız. Böyle bir şey tekrarlansa mesela başka bir diploman olmasa ayvayı yedin demektir.
Hayir kaptanım uçak bakım onarım mi muhendislik mi kiyaslamasi yapılıyor.Onu sormuştum hangisini önerirsiniz diye.Ucak bakım da 4 yıllık onu belirteyim.Ben uçak motor okuyup takiben uçuş okuluna gitmeyi planlıyorum yani teknikten pilotluga olayı.Bunu öneriyormusunuz?

Eğer burssuz okuyacaksan uçuş okullarını öneririm, eğer başarırım dersen üniversiteyi bitirmeye son 1 yıl kala uçuş okuluna başlayabilirsin. Ben öyle yaptım üniversite son sınıfta uçuş okulunda eğitimime başladım. Şu an üniversite bitti, uçuş okuluna devam ediyorum sadece, onda da az biraz yolum kaldı, tavsiyem bu yönde olacaktır. Üniversiteye ek olarak bunu yapmanı şiddetle tavsiye ederim. Bir çok uçuş öğretmeninden de duyduğum şey 4 yıllık üniversiteyi okuyun oldu. Pegasus 4 yıllık mezun istiyor pilot ilanında. Bu belki düşer düşmez bilemem fakat. Ufak bir sağlık sorunu pilotluk yapmana engel olabilir, bundan dolayı yedek mesleğin olmuş olur.
Selamlar.Ben de uçak motor bölümü var onu okumayı düşünüyorum.Bazilari gereksiz diyor başka bir şey oku diyor bu konuda ne diyorsunuz?2. Olarak ta pilotaj bölümü oneriyormusunuz Ünide

Ben uçak motor okuyup takiben uçuş okuluna gitmeyi planlıyorum
Olabilir tabi. Mantıklı. Anladığım kadarıyla pek havacılık sektörü dışında çalışmayı planlamıyorsun. Yine de unutma havacılık sektörü hangi branş olursa olsun dar bir sektör. İş garantisi her zaman senin kaliten kadar. Mühendislik okursan biraz daha diğer sektörlere de yelpazeni genişletmiş olursun. Yani çalışma alanın genişler. Ama dediğim gibi ben havacılık sektöründen başka yer istemiyorum diyorsan mantıklı. Sadece mühendislik okursan iş bulma şansın artar, farklı maaş getirisi imkanların artar. Ayrıca normal mühendislik ile de uçak teknikte çalışabilirsin.

Olabilir tabii. Mantıklı. Anladığım kadarıyla pek havacılık sektörü dışında çalışmayı planlamıyorsun. Yine de unutma havacılık sektörü hangi branş olursa olsun dar bir sektör. İş garantisi her zaman senin kaliten kadar. Mühendislik okursan biraz daha diğer sektörlere de yelpazeni genişletmiş olursun. Yani çalışma alanın genişler. Ama dediğim gibi ben havacılık sektöründen başka yer istemiyorum diyorsan mantıklı. Sadece mühendislik okursan iş bulma şansın artar, farklı maaş getirisi imkanların artar. Ayrıca normal mühendislik ile de uçak teknikte çalışabilirsin.

Anladım kaptanım açıkçası o söylediğiniz muhendisler en iyi unilerden mezun olmuş insanlar oluyorlar ve benim buna puanım yetmiyor şöyle dusundum ben de orta halli bir muhendislige gideceğime ya da vakıf unilerinde paralı gideceğime uçak motora giderim diye düşündüm lisans olarak. Zaten pilotaj genel olarak kimse önermiyor. Normalde ona gidecektim fakat bu sebeplerden ötürü vazgeçtim. Dediginiz gibi havacılık düşünüyorum sonunda da tabii ki pilotluk...

Olabilir tabii. Mantıklı. Anladığım kadarıyla pek havacılık sektörü dışında çalışmayı planlamıyorsun. Yine de unutma havacılık sektörü hangi branş olursa olsun dar bir sektör. İş garantisi her zaman senin kaliten kadar. Mühendislik okursan biraz daha diğer sektörlere de yelpazeni genişletmiş olursun. Yani çalışma alanın genişler. Ama dediğim gibi ben havacılık sektöründen başka yer istemiyorum diyorsan mantıklı. Sadece mühendislik okursan iş bulma şansın artar, farklı maaş getirisi imkanların artar. Ayrıca normal mühendislik ile de uçak teknikte çalışabilirsin.

Hocam konuyu çok farklı bir yöne çekiyor gibi olacağım fakat size bir danışmak istedim.
Ben C172s ile uçuyorum ve picleri de Ankara'da tecnam P2008jc uçakları olan bir okul ile anlaşmayı planlıyorum. Bu uçak Ultra light olarak mı geçiyor ve log bookumda bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.

Dediginiz gibi havacılık düşünüyorum sonunda da tabii ki pilotluk...
Uçak teknik de güzel bölüm ama ben sadece mezuniyet sonrası iş bulma imkanını arttırmak için diğer bölümleri söyledim. O zaman tabi daha mantıklı. Madem havacılık dışında çalışmayı planlamıyorsun o zaman doğru yoldasın bence. Diğer arkadaşımıza anlattığım gibi sen de ailenle bu hedefini konuşabilirsin ve belki maddi olarak destek olabilirler sana da. Tabi ki maddiyat çok önemli bu sektörde maalesef. Çalışırken birikim yapmaya ya da TAFA’ya hazırlanmaya başlayabilirsin direkt.

Ultralight olarak mı geçiyor
Bildiğim kadarıyla hayır ultralight değil. Ama PIC alacağın kuruma ara sor mutlaka. Bu uçak uçuş okullarında normalde de kullanılıyor diye biliyorum. Ama eğer ultralight sınıfındaki bir modelse bu uçakla PIC uçamazsın. SHGM logbook’ta bunu kabul etmez ve onaylamaz maalesef. Paran ve zamanın boşa gider.

Uçak teknik de güzel bölüm ama ben sadece mezuniyet sonrası iş bulma imkanını arttırmak için diğer bölümleri söyledim. O zaman tabii daha mantıklı. Madem havacılık dışında çalışmayı planlamıyorsun o zaman doğru yoldasın bence. Diğer arkadaşımıza anlattığım gibi sen de ailenle bu hedefini konuşabilirsin ve belki maddi olarak destek olabilirler sana da. Tabii ki maddiyat çok önemli bu sektörde maalesef. Çalışırken birikim yapmaya ya da TAFA'ya hazırlanmaya başlayabilirsin direkt.

Bildiğim kadarıyla hayır ultralight değil. Ama PIC alacağın kuruma ara sor mutlaka. Bu uçak uçuş okullarında normalde de kullanılıyor diye biliyorum. Ama eğer ultralight sınıfındaki bir modelse bu uçakla PIC uçamazsın. SHGM Logbook'ta bunu kabul etmez ve onaylamaz maalesef. Paran ve zamanın boşa

Uçak teknik de güzel bölüm ama ben sadece mezuniyet sonrası iş bulma imkanını arttırmak için diğer bölümleri söyledim. O zaman tabii daha mantıklı. Madem havacılık dışında çalışmayı planlamıyorsun o zaman doğru yoldasın bence. Diğer arkadaşımıza anlattığım gibi sen de ailenle bu hedefini konuşabilirsin ve belki maddi olarak destek olabilirler sana da. Tabii ki maddiyat çok önemli bu sektörde maalesef. Çalışırken birikim yapmaya ya da TAFA'ya hazırlanmaya başlayabilirsin direkt.

Bildiğim kadarıyla hayır ultralight değil. Ama PIC alacağın kuruma ara sor mutlaka. Bu uçak uçuş okullarında normalde de kullanılıyor diye biliyorum. Ama eğer ultralight sınıfındaki bir modelse bu uçakla PIC uçamazsın. SHGM Logbook'ta bunu kabul etmez ve onaylamaz maalesef. Paran ve zamanın boşa gider.

Kaptanım havacilik dışında başka bir şey düşünmüyorum ama gene de pilotaj önermiorsunuz degilmi böyle düşünmeme ragmen

Üniversitede pilotaj okumayı önermiyorum evet. Okuman kötü bir şey değil ama kendini çok kısıtlamış olursun. Herhangi bir şirkete girememe durumunda dışarda iş bulma olanağın çok azalır. Ama pilotaj okursan da kimse sana niye okudun demez asla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı