THY Aviation Academy ile 2. Pilot Adayları arasındaki sözleşmedeki 140.000 Euro Şartı

Valla ben THY'yi ikinci plana koydum açıkçası. Hatta geçenki mülakat döneminde gelen daveti reddetmiştim:) Bazı açıklayamayacağım sebeplerden dolayı THY düşünmüyorum açıkçası ben. SunExpress veya Pegasus'ta kalmak tercihim. Özetle kafa yapısı farklılığı diyebiliriz;)
Ama tek bir şansınız oluyor galiba, Pegasus yanlış değilsem herhangi bir başka THY Aviation Academy tarzı pilot yetiştirme programına katılmış olmanızı istemiyordu, yine yanlış değilsem THY de öyleydi, gerçi ATPL'i aldıktan sonra her yerde geçiyor olması önemli bir özellik, başarılar dilerim. :)

Ama tek bir şansınız oluyor galiba, Pegasus yanlış değilsem herhangi bir başka THY Aviation Academy tarzı pilot yetiştirme programına katılmış olmanızı istemiyordu, yine yanlış değilsem THY de öyleydi, gerçi ATPL'i aldıktan sonra her yerde geçiyor olması önemli bir özellik, başarılar dilerim. :)
Programdan çıkarılmamış olmanı istiyor. Yani sen Turkish Academy'e girdin ama başarısız oldun çıkarıldın. O zaman sıkıntı oluyor. Ama istediğin kadar mülakata girebilirsin. Hatta mülakatlarda başarılı olup eğitime başlamadan reddedip ayrılabilirsin firmadan. Bunlarda sorun yok. Ama disiplinsizlik gibi sebeplerle ayrılırsan dosyana işleniyor bu. ATPL(A) aldıktan sonra seçim hakkı sana kalır aynen:) İstersen uçağın rengini beğenip de seçebilirsin o kadar yani:) İş garantisi sensin yani bu meslekte öyle düşün. Ne kadar başarılıysan o kadar iş var demektir piyasada:)

Bence de hedef THY olsun şuan 11.sınıfa geçmiş biri olarak planım Uçak Mühendisliği kazanıp daha sonradan THY Akademi'ye başvurmak. Çünkü zamanın ne getireceğini bilemeyiz en azından birini garantiye alıyorum ki ilerde pilotaj konusunda bir sorun yaşarsam elimde bir mesleğim olsun. Senin gibi Kanada alternatifim olsaydı bile Türkiye'yi tercih ederdim. Bu arada THY Akademi ile ilgili sorun olursa sorabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı