Ti ve SLI ne demek ve hangisi daha güçlü etki yapar ?

Espeyato

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
330
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, dizüstü bilgisayar alacaktım ama bu ekran kartlarının yanında yazan sözcükler kafamı karıştırdı. Bunlar ne demek ve hangisi daha iyi ?
 
Ti, Titanium anlamına geliyor ve Ti kartlar, Ti olmayan aynı modellerden daha iyi performans veriyor. Mesela GTX 750 < GTX 750 Ti.

SLI ise aynı anda iki ekran kartının tek bir sistemde ortak çalışması oluyor. İki tane benzer kartı, mesela 2 x GTX 960, aynı sisteme takıp SLI köprü bağlantısını yapıyorsun ve birçok oyunda performans artıyor.
 
Sli , çoklu grafik kartı konfigrasyonuna verilen isimdir.
Nvidia ' da SLİ , Amd ise CrossFire olarak adlandırır bu durumu.
Yani örnek vereyim 1 adet GTX 980 ekran kartımız var ve biz oyunlardaki FPS yi daha da arttırmak istiyor ya da 2k - 4k oyun deneyimi yaşamak istiyoruz ya da belli zaman sonraki oyunlarda tek kartın yetmediği durumlarda şayet bizim isteklerimize cevap vermediği zaman ikinci bir aynı kartı alıp SLİ yapıyoruz. Yani her iki kartında gücünü kullanmış oluyoruz.
Tabii anakartın SLİ/CROSSFİRE yapısına uygunluğu , işlemcinin çift ekran kartına darboğaz yapıp yapmaması , güç kaynağı yeterliliği hepsi ele alınması gereken konular.

Ti , Nvidia ekran kartlarında ekstra güçlendirilmiş kart anlamına gelir.
Örneğin Gtx 660 - 660 Ti , 780 , 780Ti ve çıkması beklenen Gtx 980 Tİ gibi.

Aynı Zamanda Titanium Elementi simgesidir.

Karmaşık olduysa kusura bakmayın. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı