Tidal veya Qobuz Türkiye'de nasıl kullanılabilir?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Galaxy Buds 2 Pro kulaklık kullanmaktayım. Bu model Hi-Fi ses kalitesi sunabiliyor bildiğiniz üzere.

Hi-Fi ses yayın platformlarından olan Tidal maalesef ülkemizden çekildi.
Qobuz bildiğim kadarıyla çok kısa bir dönem kaldı. Bilgi yanlışım var ise belirtmenizi rica ederim. Doğrusunu öğrenmek isterim.

Deezer denemiştim ancak beğenmedim.
Bu nedenle tercihen Tidal, o olmazsa da Qobuz kullanmayı istiyorum.

Bu iki platform üzerinden nasıl üyelik açabilir ve satın alabilirim?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba.

Galaxy Buds 2 Pro kulaklık kullanmaktayım. Bu model Hi-Fi ses kalitesi sunabiliyor bildiğiniz üzere.

Qobuz bildiğim kadarıyla çok kısa bir dönem kaldı. Bilgi yanlışım var ise belirtmenizi rica ederim. Doğrusunu öğrenmek isterim.

Maalesef VPN gerek.

Merhaba.

Alacaksanız "Tidal" güzeldir fakat üyelik almak için "VPN" gerek Qobuz güzel değil her şarkı yok.

Maalesef VPN gerek.
Hocam açıkçası benim de aklımdan bunun haricinde bir öneri geçmedi. Ama varsa başka yöntemleri de duymak istiyorum.

Tidal'i halledebilirsem daha iyi olacağını düşünüyorum. Olmazsa son çare olarak Qobuz.

Bluetooth ile Loseless, yani kayıpsız ses dinleyemezsiniz.
Bluetooth 600kbps ye kadar veri akışı sağlarken Tidal gibi servisler 1411Kbps yayın yapar.

"AirPods 3 veya önceki modelleri, AirPods Pro 1, Lightning Şarj Kutusuna sahip AirPods Pro 2, AirPods Max ve Beats kablosuz kulaklıklarda, mükemmel ses kalitesi sağlamak amacıyla Apple AAC Bluetooth Kodlayıcı/Kod Çözücü kullanılmaktadır. Ancak Bluetooth bağlantılarında kayıpsız özelliği kullanılamaz."

Bluetooth ile Loseless, yani kayıpsız ses dinleyemezsiniz.
Bluetooth 600kbps ye kadar veri akışı sağlarken Tidal gibi servisler 1411Kbps yayın yapar.

Merhaba hocam.

Dediğiniz gibi, Bluetooth yapısı gereği kayıpsız iletim imkansıza yakın.
Spotify açıkçası sıkmaya başladı biraz. Tek artısının öğrenci üyeliği olduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle Tidal veya Qobuz'u deneyimlemek istedim.

Ek olarak cihazım S21 5G.

Merhaba hocam.

Spotify açıkçası sıkmaya başladı biraz. Tek artısının öğrenci üyeliği olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak cihazım S21 5G.
Dezzer güzel fakat arayüzü berbat tekrar dönmeniz idare eder yine.

Merhaba hocam.

Bir müziksever olarak deneyimlemenizi çok isterim, gerçekten de çok farklı bir dünyadır üst seviye ses kalitesi. Fakat ekipman çok önemli. Bu işe bütçe ayırmak gerekiyor. Size tavsiyem kablolu kulak üstü bir kulaklık kullanın. Çünkü soundstage de en az ses kalitesi kadar önemli bir unsurur ve Kulak içi kulaklıklarda bu olmaz.

Bir müziksever olarak deneyimlemenizi çok isterim, gerçekten de çok farklı bir dünyadır üst seviye ses kalitesi. Fakat ekipman çok önemli. Bu işe bütçe ayırmak gerekiyor. Size tavsiyem kablolu kulak üstü bir kulaklık kullanın. Çünkü soundstage de en az ses kalitesi kadar önemli bir unsurur ve Kulak içi kulaklıklarda bu olmaz.
Hocam maalesef ki cihazımda 3.5mm jak bulunmuyor. Type C girişi kullanan kaliteli bir kablolu kulaklık modeli var mıdır diye bir araştırma yapmak gerekecek.

Hocam maalesef ki cihazımda 3.5mm jak bulunmuyor. Type C girişi kullanan kaliteli bir kablolu kulaklık modeli var mıdır diye bir araştırma yapmak gerekecek.
Type C büyük dert ya. Kaliteli kulaklık üreticileri öyle saçma sapan girişler için kulaklık yapmıyorlar. Type C den stereo ya dönüştüren bir aparat gerekli. Aynı zamanda rahatsızlık ta vermeyecek olması gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı