Tilgin modemden kurtulmanın yolu...

Ttnet'in fiber internet kullanıcıları için tilgin modem kullanmasını beğeniyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    41
Tılgın wifida 802.11ac desteklemediği için roket gibi 100mbps hıza ulaştıran servislerde en fazla 35mbps görebiliyorum. Buda en fazla 3,5 Megabayt/saniye oluyor. Kabloluda bile 94mbps üstü göremiyorum. Bu cihaza hangi Router'ı takmayı önerirsiniz. Darkın 200tllik Dark Rangemax WRT1200 modeli bence fiyat olarak gayet uygun. Evde uzun mesafelerde hız kaybı olmadan çalışır mı? En azından 100mbps de 80-90mbps görebilir miyiz?

Hayır malesef tilgin modemden kurtulamadım:(. Asus dal ac68u almıştım ama ne yazıkki tilgini brisge modun da kullanmak zorunda bırakıyorlar. Bende sırf gıcıklık olsun diye iki ayda bir arıza kaydı bildiriyorum. Geçen gelip modemi değiştirdiler. Antensiz beyaz bi modem verdiler. Usb3.0 lı tabi bununda usb portunu kullanamıyoruz.

Benim aklıma şöyle bişey geldi:
Kullanacağımız modemin ttl değerini tilgin in ttl değeri yapsak. Mac adresi felanda değiştirsek bence olur. Sonuçte ttl değerine göre modemin tilgin olup olmadığını ablaşılır. Başka ne gibi yöntem kullanılıyor olabilir sizce?

Hayır malesef tilgin modemden kurtulamadım:(. Asus dal ac68u almıştım ama ne yazıkki tilgini brisge modun da kullanmak zorunda bırakıyorlar. Bende sırf gıcıklık olsun diye iki ayda bir arıza kaydı bildiriyorum. Geçen gelip modemi değiştirdiler. Antensiz beyaz bi modem verdiler. Usb3.0 lı tabi bununda usb portunu kullanamıyoruz.

Benim aklıma şöyle bişey geldi:
Kullanacağımız modemin ttl değerini tilgin in ttl değeri yapsak. Mac adresi felanda değiştirsek bence olur. Sonuçte ttl değerine göre modemin tilgin olup olmadığını ablaşılır. Başka ne gibi yöntem kullanılıyor olabilir sizce?
Bende Dark rangemax 1200Ac router aldım ama ttl değeri göremedim. Nasıl değişiyor ki?

tılgında ip aralığını genişletmek istiyorum fakat bunu telekom servisi bile yapamadı.internetten arastırdım ve 192.168.1.1 olan arayuz ve 255.255.255.o olan alt ağ maske
si bana 254 tane ip sağlıyacağını bunu 255.255.254.0 yaptıgımda 1.254 ve 2.254 olmak uzere 510 ip olacağını okudum ve uyguladım ama sorun oldu 1.1 ve 2.1 modem arayuzune ersiminde sorun olmuyor fakat 2.2 den 2.254 kadar ip verildiğinde cihazlar internete girmiyor ip kameraları çalıştırıyor swichlerde calısıyor fakat internet erişimi olmuyor konu hakkında bilginiz varmı

tılgında ip aralığını genişletmek istiyorum fakat bunu telekom servisi bile yapamadı.internetten arastırdım ve 192.168.1.1 olan arayuz ve 255.255.255.o olan alt ağ maske
si bana 254 tane ip sağlıyacağını bunu 255.255.254.0 yaptıgımda 1.254 ve 2.254 olmak uzere 510 ip olacağını okudum ve uyguladım ama sorun oldu 1.1 ve 2.1 modem arayuzune ersiminde sorun olmuyor fakat 2.2 den 2.254 kadar ip verildiğinde cihazlar internete girmiyor ip kameraları çalıştırıyor swichlerde calısıyor fakat internet erişimi olmuyor konu hakkında bilginiz varmı

Merhaba yeni bir konu açar mısınız?

Konuya mudahil olduğum için aradan zaman geçmesine rağmen konuyu hortlatma gereği duydum :) tilgin modem(router) dan kurtulabilirsiniz tabi fiber direk tilgin' a girmiyorsa. (Fiber ekstra bir cihaza giriyor ethernet olarak çıkıp tilginin wan portuna giriyor gibiyse) Şuan ttnetin yada diğer servis sağlayıcıların verdiği bir çok modem adsl/vdsl üzerinde 4 tane ethernet portu hariç wan portu bulunmakta. Siz normal modemin içine girip dsl wan bağlantılarını sileceksiniz bunun yerine wan portu üzerinden pppoe bağlantısı yapacaksınız. (interface olarak dsl değil wan seçilecek) vpi vci herkesin bildiği üzere internet için 8/35 portu olacak. Eğer evinizde tivibu varsa buradan sonraki ayarlarda tivibu için.Yine wan bağlantısı oluşturacaksınız fakat pppoe olmayacaksınız tivibu için ikinci wan ı oluşturup vpi/vci 0/55 olacak (55vlanı tivibu içindir) ve static ip değilde dhcp olacak. bu şekilde yaptığınız da modeminiz hem internet hemde iptivi ipsi alacaktır. Modeminizde multicast destekliyorsa zaten tivibunuz direk çalışacaktır. Eğer desteklemiyorsa üzgünüm tilgine devam edeceksiniz yada wan portlu bir router alacaksınız yada benim gibi eski modeminizi kullanacaksınız. (hepsi denenmiş ve çalışmaktadır.)

Ben bu işlemleri mikrotik hap ac lite ile gerçekleştiriyorum tek farkı bu.

Saygılar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı