Tiny11 geçmeye değer mi?

677472

Picopat
Merhaba. Windows 10 kullanıyorum ve sistemim Windows 11 için yeterli. Fakat 8 GB RAM'im olduğu için Windows 11 kullanmak oyunlarda sorun oluşturuyor galiba. Bunun için Windows 10'dan tiny 11 geçmeye değer mi Windows 11 tiny11 de daha az RAM tüketip daha fazla FPS veriyor diye okudum aydınlatırsanız sevinirim.

Laptop özelliklerim:
İşlemci: i5 1135G7 11. nesil.
Ekran kartı: NVIDIA MX330 2 GB GDDR5.
RAM: 8 GB RAM.
Depolama: 512 GB M.2 SSD.

Merhaba. Windows 10 kullanıyorum ve sistemim Windows 11 için yeterli. Fakat 8 GB RAM'im olduğu için Windows 11 kullanmak oyunlarda sorun oluşturuyor galiba. Bunun için Windows 10'dan tiny 11 geçmeye değer mi Windows 11 tiny11 de daha az RAM tüketip daha fazla FPS veriyor diye okudum aydınlatırsanız sevinirim.

Laptop özelliklerim:
Risk almaya değmez. Açık kaynak kodlu olsaydı belki.

Fazla RAM kullanan uygulamalar kullanıyorsanız Tiny11 sizin için iyi olabilir. Eğer gündelik işler için kullanmak istiyorsanız bence gerek yok. Debloat yaparak kullanabilirsiniz.

Laptop özelliklerim:

Bilgisayarı hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?

Hafifletilmiş bir Custom ISO yerine Linux Mint geçebilirsiniz.

Evet hocam sorun 8 GB RAM de peki bu RAM miktarı ile kullansam sorun yaratır mı 11 hocam.

Yaratmaz tabii, demek istediğim resmi olmayan ISO'ları kullanmayın, güvenli olmayabiliyor çoğu zaman.

Sağ olun hocam bu sistem için upgrade önerir misiniz peki orijinal 11'e.

O sisteme yapılacak iki güncelleme var zaten; biri RAM biri SSD. Depolama yetiyorsa size sadece RAM yükseltebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı