Hocam daha bu yıl olan YKS bile geçmedi zamanla seneye olan tarihte açıklanır.
Eğer bir lokman hekim falan değilseniz ülkemizde sınavsız tıp fakültesine giremezsiniz. Ancak yurt dışında sınavsız alan ülkeler var diye biliyorum. Başka bir ülke vatandaşlığınız varsa Türkiye'de, Türk vatandaşlarına kıyasla daha kolay şartlarda tıp fakültesine girebilirsiniz.
Pardon 20-21 Haziran 2026'da yükseköğretim kurumları sınavı olacakmış.
Başka ülkede okumak için o ülkenin vatandaşı olmak gerekmiyor. Ben Türk olarak hem İspanya’da hem Fransa’da okudum.Ben yurt dışında üniversite okuyamam. Ben Türkiye vatandaşıyım.
Hocam önce bu sene ki YKS bitsin bir.
Başka ülkede okumak için oranın vatandaşı olmak gerekmiyor. Ben Türk olarak hem İspanya'da hem Fransa'da okudum.
Doktor olmak için YKS şart değil. Vatandaşlıktan çıkarsanız bu sınava ihtiyacınız olmuyor. Öyle bir seçeneğiniz yoksa YKS başvuruları genellikle şubat ve mart gibi oluyor. O kadar beklemek istemiyorsanız yurt dışında bir üniversitede okuyabilirsiniz. Genellikle sadece lise notlarınıza ve niyet mektubunuza bakıyorlar.
Türkiyede okumak istiyorsanız mecbur sınava girmeniz lazım. Sınavsız okumak istiyorsanız da yurt dışı seçeneğini değerlendirmeniz lazım. Ne istiyorsunuz anlamadım size özel sınavsız alım için kontenjan mı açılsın tıp fakültesinde?Ben Türk vatandaşıyım ve yurt dışında üniversite okumam.
Türkiye'de okumak istiyorsanız mecbur sınava girmeniz lazım. Sınavsız okumak istiyorsanız da yurt dışı seçeneğini değerlendirmeniz lazım. Ne istiyorsunuz anlamadım size özel sınavsız alım için kontenjan mı açılsın tıp fakültesinde?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.