Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?

Sde13

Decapat
Katılım
13 Haziran 2023
Mesajlar
109
Merhaba, çok anlamsız bir karşılaştırma olduğunu biliyorum, iki bölüm de birbirinden bağımsız bölümler. Şu anda sınava hazırlanıyorum ve bazen böyle düşündüğümde ikisi arasında kalıyorum, çocukluğumdan beri hep tıp istemişimdir ama bölümün zorluğu vs. gözümü korkutuyor, hangi bölüm kolay diyeceksiniz ama 6 yıl+ uzmanlık gözümde çok büyüyor ve yurt dışı hayalim var (birleşik krallık ya da Amerika'da). Bir an önce hayata atılmak istiyorum. Sizin de tavsiye ve önerilerinizi almak istiyorum.
 
3 sene aynı sınıfı okuyan arkadaşım var bilgisayar okuyor bölüm çok zormuş para kazanmak için istemediği bölümlere gidenler genelikle patlıyor bir yerden sorna hocam
 
Fiziği yapamıyorsan mühendisliklerde, biyolojiyi yapamıyorsan da tıpta yorma kendini. Sevdiğin işi yap. Sırf parası iyi diye doktor olma yani.

AYT fizikte bir tık zorlanıyorum onun dışında sorunum yok.

3 sene aynı sınıfı okuyan arkadaşım var bilgisayar okuyor bölüm çok zormuş para kazanmak için istemediği bölümlere gidenler genelikle patlıyor bir yerden sorna hocam
O da bir ihtimal hocam.
 
Yurt dışı istiyorsan mühendislik bölümlerinin yurt dışı imkanları daha fazla. Bir de kendini hangi bölüme daha çok yakıştırıyorsan bence o bölümü oku yoksa sonradan keşke bu bölümü okumasaydım diye söylenme ihtimali de var. Hangisinden zevk alacağını düşünüyorsan o bölüme git.
 
Tıp hayaliniz ise tıp okuyun gerisini düşünmeyin, bir sürü insan ilgisi olmamasına rağmen sırf adı var diye ceng okuyor. Böyle olunca bölümün puanı artıyor ve okumak isteyen de okuyamıyor.
 
Hem hayaliniz, hem de garanti meslek, sırtını devlete dayıyorsun. En kötü pretisyen olarak kalırsın. Bilgisayar mühendisliği için ODTÜ'den mezun olup sonrasında asgari ile çalışan var. Kendini geliştirmek de çok önemli. Hele ki hayalin değilse ve amacın erken bitirmek ile bilgisayar mühendisliği seçiyorsan bu daha zor olur.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı