Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?

Hem hayaliniz, hem de garanti meslek, sırtını devlete dayıyorsun. En kötü pretisyen olarak kalırsın. Bilgisayar mühendisliği için ODTÜ'den mezun olup sonrasında asgari ile çalışan var. Kendini geliştirmek de çok önemli. Hele ki hayalin değilse ve amacın erken bitirmek ile bilgisayar mühendisliği seçiyorsan bu daha zor olur.

Yurt dışı hayalim var bilgisayar mühendisliği avantajli değil mi?

Yurt dışı hayalim var bilgisayar mühendisliği avantajli değil mi?
Avantajlı ancak ilgin yoksa hiç gerek yok sevdiğin bölümde okuman daha iyi. Kendini geliştiren her şekilde gider. İlginin olmadığı bir bölümde kendini daha zor geliştirirsin. Tıp için de yurtdışı için bir sınav var yanlış bilmiyorsam. Uzun bir aşama bu. Zor ancak çalışarak mümkün

Avantajlı ancak ilgin yoksa hiç gerek yok sevdiğin bölümde okuman daha iyi. Kendini geliştiren her şekilde gider. İlginin olmadığı bir bölümde kendini daha zor geliştirirsin. Tıp için de yurtdışı için bir sınav var yanlış bilmiyorsam. Uzun bir aşama bu. Zor ancak çalışarak mümkün
Tıpta yurt dışı için sanırsam mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olmak gerekiyor.

Tıp istiyorsan çocukluk hayalinin peşinden gitmeni öneririm. Zorluk açısından iki bölüm de oldukça zor merak etme, mühendislik matematik ve algoritma anlamında daha zor, tıp ise biyoloji ve ezber anlamında daha zor. İkisinde de günlük çalışmadan dersleri geçmen oldukça zor. Yurtdışı için iki bölümün de önü açıktır, tıpta sadece denklik vb. durumları için sınavlara girmen gerekiyor, bilgisayar mühendisliği için böyle bir durum yok. İki bölüm de tecrübe elde edildikten sonra yüksek kazançlar elde edebileceğin meslekler. Mühendislik çalışma koşulları açısından daha rahat ancak zihni yoran bir meslektir, tıp ise fiziksel olarak daha yorucu bir meslektir. Yani farklı alanlar farklı meslekler, kıyas yapmak çok doğru değil o yüzden.

Tıp istiyorsan çocukluk hayalinin peşinden gitmeni öneririm. Zorluk açısından iki bölüm de oldukça zor merak etme, mühendislik matematik ve algoritma anlamında daha zor, tıp ise biyoloji ve ezber anlamında daha zor. İkisinde de günlük çalışmadan dersleri geçmen oldukça zor. Yurt dışı için iki bölümün de önü açıktır, tıpta sadece denklik vb. durumları için sınavlara girmen gerekiyor, bilgisayar mühendisliği için böyle bir durum yok. İki bölüm de tecrübe elde edildikten sonra yüksek kazançlar elde edebileceğin meslekler. Mühendislik çalışma koşulları açısından daha rahat ancak zihni yoran bir meslektir, tıp ise fiziksel olarak daha yorucu bir meslektir. Yani farklı alanlar farklı meslekler, kıyas yapmak çok doğru değil o yüzden.

Tıpı bitirmek + uzmanlık derken uzun geliyor onun dışında sorun değil aslında ama bilgisayar mühendisliği de ilgi alanımda.

Tıpı bitirmek + uzmanlık derken uzun geliyor onun dışında sorun değil aslında ama bilgisayar mühendisliği de ilgi alanımda.
Yanlış anlama, kaç yaşındasın? Kariyer planı için soruyorum.

Edit: Cevap vermediğin için varsayım yapıyorum. Liseden yeni mezun 18 yaşında olsan ve direkt tıp kazansan; 6 yıl eğitim yaş oldu 24, 1 yıl kpss çalıştın oldu 25, 1 yıl da hastanede felan eğitim aldın diyelim oldu 26. 26 yaşında, tüm aşamaları tamamlamış bir tıpçı maddi ve manevi anlamda kariyerinde iyi bir noktada olur. Ceng okursan senelerce deneyim kazanmak ve iş düzenini oturtabilmek için yırtınırsın.

Son düzenleme:
Tıp, gerçekten sevmeyen birisi için ömür törpüsünden başka bir şey değil. Mühendisliklerinde çok farkı yok. Gerçekten sevmeden hiçbir meslek seçmeyin.

Yanlış anlama, kaç yaşındasın? Kariyer planı için soruyorum.

Edit: Cevap vermediğin için varsayım yapıyorum. Liseden yeni mezun 18 yaşında olsan ve direkt tıp kazansan; 6 yıl eğitim yaş oldu 24, 1 yıl kpss çalıştın oldu 25, 1 yıl da hastanede felan eğitim aldın diyelim oldu 26. 26 yaşında, tüm aşamaları tamamlamış bir tıpçı maddi ve manevi anlamda kariyerinde iyi bir noktada olur. Ceng okursan senelerce deneyim kazanmak ve iş düzenini oturtabilmek için yırtınırsın.
Bu arada o öyle pek olmuyor. Bunun daha uzmanlığı var TUS var, varda var yani. Tıpta gerçekten para kazanmak 30 yaşından önce pek mümkün değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı