Tıp mı Boğaziçi ekonomi mi?

Tıp çok hayranlık duyduğum bir meslek. Sırf üniversite okuyayım diye farklı bölüm okumayın.

Boğaziçi olmasa bile ekonomi seçerdim. Tıp mesleğini Türkiye'de puanlar paçalarımdan aksa dahi yapmak istemem. Gerçi hiçbir zaman da o kadar başarılı bir öğrenci olmadım.

Şuan ekonomi mezunu serbest mali müşavirlik stajyeriyim.
Boğaziçi çıkışlı olsaydım kapılar daha bir açık olurdu benim için, onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Not: Halimden memnunum. Kişi, kendine uygun mesleği seçmelidir.

Ukde: Tekrar seçme hakkım olsa, puanlar paçalarımdan aksa, muhtemelen malzeme mühendisliğini seçerdim ve yenilenebilir enerji alanında çalışmak isterdim.

Boğaziçi olmasa bile ekonomi seçerdim. Tıp mesleğini Türkiye'de puanlar paçalarımdan aksa dahi yapmak istemem. Gerçi hiçbir zaman da o kadar başarılı bir öğrenci olmadım.

Şu an ekonomi mezunu serbest Mali müşavirlik stajyeriyim.
Boğaziçi çıkışlı olsaydım kapılar daha bir açık olurdu benim için, onu da göz önünde bulundurmak lazım.

Benim gözümü korkutan ekonomi okuyup staj filan yaptıktan sonra asgarî ücretin 1.5 2 katına çalışmak oluyor. Tıpı da okumak istemiyorum ama maaşı en azından maaşı belirli bir düzeyde yani sadece sevdiğim bölümü okuyup az maaşla çalışmak da istemiyorum.

Tıp okumak bana göre çok çok saçma bu ülkede, sen gel 6 sene oku, üstüne uzmanlık, doktora cart curt uğraş sonra hastanede binbir çeşit insanla uğraş. Turizm sektöründeki biri olarak insanla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Bana kalırsa insanlarla uğraşılmayan bir meslek en iyi meslektir.

Not: Ekonomidense işletme daha iyi bence bu arada.

İkisini de tercih etmezdim. İlla seçecek olsam tıp seçerdim.
Neden tıp seçerdin ?

Tıp okumak bana göre çok çok saçma bu ülkede, sen gel 6 sene oku, üstüne uzmanlık, doktora cart curt uğraş sonra hastanede binbir çeşit insanla uğraş. Turizm sektöründeki biri olarak insanla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Bana kalırsa insanlarla uğraşılmayan bir meslek en iyi meslektir.

Not: Ekonomidense işletme daha iyi bence bu arada.

Ben de öyle düşünüyorum ama diğer bölümlerin hakkında pek bilgim yok ve mezunları ne yapıyor nasıl şartlarda çalışıyor hiçbir bilginin olmaması sıkıntı yaratıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı