Sadece sevdiğin bölümü oku, maaşlı çalışmayı da aklından çıkar. Belli ki zeki bir gençsin, girişimcilik eğitimleri ve bununla ilgili öğrenci topluluklarıyla uğraşmalısın üniversite sürecinde. Ülkede ve dünyada da ekseni bir takip et, orta vadeli kalkınma planlarını 2022'den 2026'ya kadar bir oku, ne anlatıyor anla. Borsada en hızlı primlenen sektörlere bir göz gezdir mesela, belki tercih etmek isteyeceğin bir bölüm bulursun.
Sıradanlığa yenilme, az maaş gözünü korkutmasın, sevmediğin bölümü sırf prestijinden dolayı seçme, dil öğren.
Tıp seçeceksen dahi, kendine uzmanlık alanı belirle. Cerrahi tarafta mı, reçete yazan tarafta mı olacaksın mesela bunu belirle.
Ve tercih listene yazacağın bölümlerle ilgili abartısız olanlarından film veya çalışma ortamını yansıtan gerçekçi videoları mutlaka izle.
Söylediklerimi yaparsın veya yapmazsın, sana kalmış kardeşim. Ama yaşadığım bir deneyim varsa ben sana onu aktarmaya çalışıyorum.
Söylediğim gibi, ben geçmişe dönsem malzeme mühendisliği seçip yenilenebilir enerji sektörüne yönelirdim.
Ek: Yenilenebilir enerji sektöründe en çok dikkatimi çeken konu, grafen malzemesinin bu sektöre katabileceği potansiyeldir. Google'da "nanorgafi solar panel", "ahlatçı grafen" ve "enerya grafen" ifadeleriyle araştırma yaptığında ilgi çekici sonuçlarla karşılaşabilirsin.
Şeffaf paneller(bildiğin cam görünümünde) ve grafenoksit malzemesi birleşimi ile mesela otomobil ve ev camlarından enerji üretimi mümkün hale gelebilir. Tabii halen üzerinde çalışılan teknolojiler bunlar.