Hangisi ayarlı ise, onu değiştiremezsin. Değiştirsen bile değişen birşey olmaz zaten. DSL bağlantısı gidebilir, dene istersen. "Başıma iş alır mıyım" derken, T.T tarafında soruyorsan, Hayır.Eki Görüntüle 2319416
Eki Görüntüle 2319418
Mevcutta değiştirebileceğim böyle ayarlamalar mevcut ancak yapsam da bile çalışacaklar mı pek emin değilim. Denersem mesela direkt DSL bağlanmama meselesi vs. başıma iş açabilir mi?
Bende zamanında Air6271 vardı. Açıkçası 1752 metre ötemdeki santrale bağlı olduğum zamanlarda günler günü kopmadan yine 14k'lık ADSL hızı bana rahat sunabiliyordu. En son ne olduysa DSL kısmı artık çalışmaz oldu. Direkt ışık yanmıyordu ya da anlık yanıp sönüyordu. Sevdiğim bir modeldi.Bak bide Airties Air5341'di galiba onlarda vardıAirties o dönemlerde aslında en iyisiydi.
Başıma iş alır mıyım kısmı TT'den çok yani hattımın ya da modemin bir daha bağlanmamasına yol açar mıyım kısmıydı. Modemin yaptığı yazılımsal değişiklik TT'yi genelde etklemiyor. O yüzden sorun teşkil etmez.Hangisi ayarlı ise, onu değiştiremezsin. Değiştirsen bile değişen birşey olmaz zaten. DSL bağlantısı gidebilir, dene istersen. "Başıma iş alır mıyım" derken, T.T tarafında soruyorsan, Hayır.
Yok canım, Hayır. Öyle birşey olmaz. Modem üzerinde her ayarı değiştirebilirsin fark eden birşey olmaz. İnternet tamamen gitse bile, Bütün bilgilerin SSG üzerinde kayıtlıdır. T.T'nin, Santral tarafındaki SSG/BNG cihaz ayarlarını değiştirmiyorsun sonuçta. Reset atarak aynı Auth/PPoe ile bağlantı kurabilirsin veya eski ayarlara alabilirsin.Başıma iş alır mıyım kısmı TT'den çok yani hattımın ya da modemin bir daha bağlanmamasına yol açar mıyım kısmıydı. Modemin yaptığı yazılımsal değişiklik TT'yi genelde etklemiyor. O yüzden sorun teşkil etmez.
Annex meselesinin etki ettiğini ADSL altyapımda gözlemlemiştim. Annex M açtığımda (o zamanki modemim Asus DSL N16 idi) 2700 kbps upload kapasitem oluyordu ancak CRC biraz daha fazla geliyordu. Annex A moduna çektiğimde maksimum kapasitem 1100 kbps civarına geriliyordu ama daha az kopma yapıyordu. VDSL'de şu anki DSLAM'da etki eder mi bilmiyorum. Santral tarafındaki DSLAM broadcom'du. Şu an tabi santrali dönüşüme soktuklarından o cihaz orada değil yüksek ihtimal.Yok canım, Hayır. Öyle birşey olmaz. Modem üzerinde her ayarı değiştirebilirsin fark eden birşey olmaz. İnternet tamamen gitse bile, Bütün bilgilerin SSG üzerinde kayıtlıdır. T.T'nin, Santral tarafındaki SSG/BNG cihaz ayarlarını değiştirmiyorsun sonuçta. Reset atarak aynı Auth/PPoe ile bağlantı kurabilirsin veya eski ayarlara alabilirsin.
DSLAM'da etki etmez, Santrali dönüşüme sokmaları normal bu arada. Yatırımlarını arttırma kararı aldılar. Yeni OLT'lerde aldılar. Kırsal tarafa da yatırım gelme ihtimali var. FTTB/ETH-DSL tarafa başladı mesela FTTC tarafa da gelecek yakında, biraz sürebilir bu süreç tabi.Annex meselesinin etki ettiğini ADSL altyapımda gözlemlemiştim. Annex M açtığımda (o zamanki modemim Asus DSL N16 idi) 2700 kbps upload kapasitem oluyordu ancak CRC biraz daha fazla geliyordu. Annex A moduna çektiğimde maksimum kapasitem 1100 kbps civarına geriliyordu ama daha az kopma yapıyordu. VDSL'de şu anki DSLAM'da etki eder mi bilmiyorum. Santral tarafındaki DSLAM broadcom'du. Şu an tabi santrali dönüşüme soktuklarından o cihaz orada değil yüksek ihtimal.
ADSL dönemimde AirTies'den önce Exper EWM-01 model bir modemim vardı ama kablosuzu yoktu. Ondan çok çekmiştim mesela.
Evet. İçerisinde Exper kolay kurulum programı, test programı ve hatta kotayı sayan bir program da vardı. Bende şu an sadece Power yanıyor. Diğer hiçbir led tepki vermiyor. Bir ara da kendi kendine turuncu ışığı yanmazken internet ışığı yeşilde takılı kalıyordu bayağı.Bide Exper EWM modem bende de vardı, sende de olması şaşırttı, hatırlıyo musun CD'si de vardı siyah renkte. Bende de sorun vardı o modemde. PWR, DSL ışıkları yanmıyordu, ama çalışıyordu. Herkeste garip garip sorunlar vardı dünyanın en garip modemiydi.
TILGIN modem aslında iyi olabilirmiş ama yazılım yüzünden olmamış gibiydi. Sıfır yazılım yazılmış olsa belki olabilirmiş.Birde eskiden TILGIN router vardı T.T'nin PON tarafa verdiği. Bildiğin yazılımsal sıkıntılıydı hepsi. Kendi kendine 3 defa reset atıyordu kralT.T FW ile halletmeye çalışmıştı, bazılarında düzelmişti, bazılarında hiç düzelmemişti.
Böyle anlatınca aklıma TTNET'in eski fiberinde olan 3 PON girişi olan eski ONT'leri geldi aklıma.Birde eskiden TILGIN router vardı T.T'nin PON tarafa verdiği. Bildiğin yazılımsal sıkıntılıydı hepsi. Kendi kendine 3 defa reset atıyordu kralT.T FW ile halletmeye çalışmıştı, bazılarında düzelmişti, bazılarında hiç düzelmemişti.
B ANNEX Standart zaten de, M/L hatırladığım kadarıyla kadarıyla UL öncelikliydi ADSL'de.Evet. İçerisinde Exper kolay kurulum programı, test programı ve hatta kotayı sayan bir program da vardı. Bende şu an sadece Power yanıyor. Diğer hiçbir led tepki vermiyor. Bir ara da kendi kendine turuncu ışığı yanmazken internet ışığı yeşilde takılı kalıyordu bayağı.Yeniden başlata başlata zorla düzelmesini sağlıyordum onun.
TILGIN modem aslında iyi olabilirmiş ama yazılım yüzünden olmamış gibiydi. Sıfır yazılım yazılmış olsa belki olabilirmiş.
Demin o hala duruyor mu diye bakındım ama bulamadım. Çalışmadığından atmış da olabilirim bir ihtimal. Ama zamanında yine iş görüyordu biraz. TTNET gelip kendisi takmıştı. Hatta hatırlıyorum CD'leri bilgisayarıma takıp tek tek tüm programları bile kurmuştu.
Böyle anlatınca aklıma TTNET'in eski fiberinde olan 3 PON girişi olan eski ONT'leri geldi aklıma.
@777608 Hocam bu yukarıda atmış olduğum Annex profillerinden hangileri upload odaklı sizce? Şu anki DSLAM modu Annex B.
Yani hatalı paket göndermemek adına gelen veriler defalarca kez santral tarafında kontrol edilir öyle gönderilir. Bu gecikme de pinge sebep olur. Açıkçası Fastpath'dan Interleaved'a geçirme gibi bir deliliğe bulaşmayı istemiyorum çünkü online oyun oynadığımdan ping önemli. Elle yükseltmemin pek anlamı yok. VDSL'de yapılabileceklerin sınırlı olması biraz üzdü. Deneyip deneyip bir şeyler olmasını sağlamayı isterdim açıkçası.Interleaved Mod'a da alınabilir bu seferde ping artar, fakat hat stabilitesi yükselir. Interleaved'te, DSLAM/Modem arasında mistake/hatalı yetki arar sistem bu durum ping'e etki eder vs. Yani, VDSL'de yapılacak işlemler çok kısıtlıdır aslında
Eski santral tarafı DSLAM'da mevcuttu bu. Ama tabi kullanımda olmayınca öyle vardı orada sadece.B ANNEX Standart zaten de, M/L hatırladığım kadarıyla kadarıyla UL öncelikliydi ADSL'de.
Evet, sen baya baya hızlı kapıyosun heYani hatalı paket göndermemek adına gelen veriler defalarca kez santral tarafında kontrol edilir öyle gönderilir. Bu gecikme de pinge sebep olur. Açıkçası Fastpath'dan Interleaved'a geçirme gibi bir deliliğe bulaşmayı istemiyorum çünkü online oyun oynadığımdan ping önemli. Elle yükseltmemin pek anlamı yok. VDSL'de yapılabileceklerin sınırlı olması biraz üzdü. Deneyip deneyip bir şeyler olmasını sağlamayı isterdim açıkçası.
Eski santral tarafı DSLAM'da mevcuttu bu. Ama tabi kullanımda olmayınca öyle vardı orada sadece.
Türk Telekom sağolsun her bir şeyin detayına kadar baktığım için bu Fastpath, Interleaved'ın olayını öğrenmiş oldum tesadüfen. Bazı abonelerin hattı Interleaved'dan Fast moduna geçirmek için acı çektiğini de biliyorum bayağı. Bazı forumlarda bu konudan dert yananlar vardı.Evet, sen baya baya hızlı kapıyosun heşunu başka birine anlatsam, muhtemelen 10 dakika anlatmam gerekirdi