Tıp vs Bilgisayar Mühendisi vs Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar alanında istiyorsan öncelikle bilgisayarın donanım kısımını mı yoksa yazılım kısımını mı seviyorsun? Eğer donanım kısmını seçmek istiyorsan. Türkiye de benim bildiğim pazarlamacı olursun. Yazılım dersen önü çok açık olan bir alandır ve Bilgisayar mühendisliği konusunda yazılım sürekli kod yazmak değildir. 40 yaşlarına geldiğinde masa başında kendi ekibini yönetirsin zaten Bilgisayar mühendisliği projede izlenecek yolu belirlemektir. Bence önemli olan üniversitede kendini geliştirmek. (Bu da seminerlere konferanslara katılmak, yenilikleri takip etmek.)
Para konusunu çok önemsiyorsan mesleğini ne kadar seviyorsan o kadar para kazanabilirsin. Tıp ile ilgili fazla bilgim yok. Sonuçta sana kalmış bir şey.

Bilgisayar alanında istiyorsan öncelikle bilgisayarın donanım kısımını mı yoksa yazılım kısımını mı seviyorsun? Eğer donanım kısmını seçmek istiyorsan. Türkiye de benim bildiğim pazarlamacı olursun. Yazılım dersen önü çok açık olan bir alandır ve Bilgisayar mühendisliği konusunda yazılım sürekli kod yazmak değildir. 40 yaşlarına geldiğinde masa başında kendi ekibini yönetirsin zaten Bilgisayar mühendisliği projede izlenecek yolu belirlemektir. Bence önemli olan üniversitede kendini geliştirmek. (Bu da seminerlere konferanslara katılmak, yenilikleri takip etmek.)
Para konusunu çok önemsiyorsan mesleğini ne kadar seviyorsan o kadar para kazanabilirsin. Tıp ile ilgili fazla bilgim yok. Sonuçta sana kalmış bir şey.
Yazılım istiyorum.

Sent from my D6503 using Technopat Sosyal mobile app

Realist bakacak olursak olaya. Tıpın ardından saydığınız alanların medikal cihazların, sistemlerin içerdiği işletim sistemlerine çok yararı oluyor.

Ama siz maaş miktarı açısından soruyorsanız tabii ki de yazılım mühendisliği derim.

Alanınızda iyi olacağınızı varsayarak.

Tıp: Kazanırsan 6 yıl okuması zordur. Herkesin harcı değildir. Ama biterse kesin para kazanırsın.

B-Y Mühendisliği: Okumasının kendine göre zorlukları vardır sürekli piyasayı takip etmen ve yeni şeyler öğrenmen gerekir ve iyi para istiyorsan İngilizce şart. Para kazanmak sana bağlı garanti yok.

Kaan Çalışkan bende bilgisayara meraklısıyım hatta ileride Bilgisayar Mühendisi olup Apple ya da İntel'de çalışmak istiyorum. Bendeki o merak varya normal bir bilgisayar meraklısından daha fazla aşırı merakım var bilgisayara. En iyisi Bilgisayar Mühendisi olup ABD, Rusya, Hindistan, Japonya ya da Çin'de çalışmaktır. Sana tavsiyem ABD'de çalış. Gel Bilgisayar Mühendisi olalım Kaan insanlığa büyük bir hizmet edelim insanların bize ihtiyacı var. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı