Tıraş sonrası sivilcelenme

Çok şık tıraş olunca tahriş oluyor dediğim gibi.
Eğer çok fazla çıkmıyorsa tıraş olma aralarını uzat.
Okula değil askeriyeye gittiğimiz için sık sık tıraş olmak zorundayız. Mazallah eğer tıraşlı olmazsak darağacına asılabiliriz. Sakalımı 4 gün uzattım 4 günlük sakaldan azar işittik yok böyle birşey. Hocam sakalım çok çıkıyor normal bir erkekle aynı diyelim.

Permatiği fazla bastırma hocam.
3 Bıçaklı aldım sık tıraş olanlar için daha iyi olduğundan ama sonuç gene aynı. Permatiğe sakal uzun olmadıkça bulaşmıyorum. Hiç bastırmıyorum bile ama tahriş oluyor hocam. Herkeste bu sorun var gibi görünüşe göre.

O zaman daha yumuşatarak ve hafif şekilde kesmeyi dene.
Öyle yapıyorum ama nafile. Zaten bu sorun genel olarak çoğu erkekte var sanırım çözümü yok gibi. Bulursam paylaşırım burada. Evde tıraş losyonu vardı ara sıra kullandığım öylesine, onu bi deniyeyim işe yararsa burdada paylaşırım.

Kullandığın jileti düzenli olarak değiştir ve fazla bastırma. Tahriş olan bölgeyi 10 15 gün civarında tıraş etme. Berberim bana bu şekilde tavsiye etti benim sorunum çözüldü :D

Önce tahriş gecene kadar tras olma sonra ters yönden kılların yönüne değil de aksi tarafına kes sağa sola nasıl gidiyorsa yolu takip et askerde çok uğraştım pudralarmı sürmedim :)

Kullandığın jileti düzenli olarak değiştir ve fazla bastırma. Tahriş olan bölgeyi 10 15 gün civarında tıraş etme. Berberim bana bu şekilde tavsiye etti benim sorunum çözüldü :D
Tek bıçaklı olunca kullanıp direk çöpe atıyorum zaten hocam. Şu anda kullandığım 3 bıçaklıda ufacık bir körelme bile yok bastırmasam bile sakalı çok kolay kesiyor. Uzun süre kullanımlar için bu jiletler sürekli tıraş olanlar için. İşte sakal uzatma rahatlığım olsa senin dediğin gibi yapabilirdim ama öğrenci olduğum için mecburum.
Önce tahriş gecene kadar tras olma sonra ters yönden kılların yönüne değil de aksi tarafına kes sağa sola nasıl gidiyorsa yolu takip et askerde çok uğraştım pudralarmı sürmedim :)
Ters yönde olmak tahriş ediyor ama.

Ben tıraş olurken hem tersten hem düzden kesiyorum. A101'de satılan kullan-atladan kullanıyorum. Bende böyle bir şey olmuyor.
Bir ara başka bir cilt hastalığından dolayı cildiye doktoruna gitmiştim. Doktor yakında ergenlik sivilceleri çıkar diye Oximin Jel diye bir krem yazdı. Yanaklarımda daha sivilce olmamış küçük kabarcıklara sürdüğümde dakikalar içerisinde yok ediyor. Ara sıra sivilce çıktığında da sürüyorum ve müthiş etkili.
Öyle ki kız arkadaşlarım cildin bebek gibi, sırrın ne diye soruyor :D

Ben tıraş olurken hem tersten hem düzden kesiyorum. A101'de satılan kullan-atladan kullanıyorum. Bende böyle bir şey olmuyor.
Bir ara başka bir cilt hastalığından dolayı cildiye doktoruna gitmiştim. Doktor yakında ergenlik sivilceleri çıkar diye Oximin Jel diye bir krem yazdı. Yanaklarımda daha sivilce olmamış küçük kabarcıklara sürdüğümde dakikalar içerisinde yok ediyor. Ara sıra sivilce çıktığında da sürüyorum ve müthiş etkili.
Öyle ki kız arkadaşlarım cildin bebek gibi, sırrın ne diye soruyor :D
Hem tersten hem düzden kesmek bence pek sağlıklı değil, yüzün pamuk gibi oluyor eline ufacık bile sakal gelmiyor evet orası güzel ama bence iyi değil. Ah keşke bende sivilceler çıkmadan gideydim, 5.sınıfta bir başladı önce yüzüm, sonra sırtım felan derken resmen vücudumu sardı sivilceler ya. En son 2018 Eylül'de gittim Cildiyeye, kadın verdi 2 tane jel biri sabah biri akşam kullandım fayda etti birazcık ama kökten çözmedi sivilce sorunumu. Sınıfta bir arkadaşım var çocuğun yüzü o kadar sivilceliki tıraş olduğu zaman kanadığı için tıraş bile olamıyor, bir tek o sakallı gelebiliyor okula.

Hem tersten hem düzden kesmek bence pek sağlıklı değil, yüzün pamuk gibi oluyor eline ufacık bile sakal gelmiyor evet orası güzel ama bence iyi değil. Ah keşke bende sivilceler çıkmadan gideydim, 5.sınıfta bir başladı önce yüzüm, sonra sırtım felan derken resmen vücudumu sardı sivilceler ya. En son 2018 Eylül'de gittim Cildiyeye, kadın verdi 2 tane jel biri sabah biri akşam kullandım fayda etti birazcık ama kökten çözmedi sivilce sorunumu. Sınıfta bir arkadaşım var çocuğun yüzü o kadar sivilceliki tıraş olduğu zaman kanadığı için tıraş bile olamıyor, bir tek o sakallı gelebiliyor okula.
Hocam beşer lira verip Oximin alın ve deneyin. İşe yaramazsa parasını vereyim :D

Şaka bir yana, sizin bütün vücudu kaplamışsa yine gidin cildiyeye ama başka bir doktora gidin. Tüm vücuda sivilce kremi sürülmez yani siz durumu anlatın hap cinsi bir şey vardır illaha ondan yazar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı