Tırcı olmak

İsteyen olur yalnız şu an erken bir karar bence. Ehliyet için yaş ve deneyim şartları var. Ben 3-4 yıl kadar önce kamyon ehliyeti almıştım. Bana tamamen yabancı bir araçtı. Çekirdekten yetişmeyen adama zor o bile. Bir de dorse girince içine o daha da sorun olacaktır. Ben CE'ye yükseltmeyi düşünmüyorum artık. Maliyet ve ihtiyaç olmaması bana mantıksız geliyor. Yalnız 21 yaş şartı var diye biliyorum bu sınıfta. Ona da dikkat etmek lazım. Bence başka mesleklere ve eğitime yönelin. Olmazsa bu iş bir kenarda sizi beklesin.
 
Sağ ol dostum aleykümselam. Yani Emirhan kardeşim azim sarfedersen neden olmasın. Lakin senin tırcıların yaşadığı duyguyu yaşaman lazım. Yani uzun süre yalnız kalmak, sorfada genellikle tek olmak gibi. Tek başına yaşamayı öğrenmen lazım yani. Öğrenmek konusunda da zaten istersen neden olmasın. Deneyimlen biraz bu yaşta sor soruştur. ETS oyna biraz :)

Hocam arkadaşa bu yaşta ETS oyna biraz demiştin, simülasyon oynayıpta gerçeği öğrenemez gerçekte tonajlı ve hızlı tırla viraja girdiğini düşün bir anda dorse yan yatar. ETS'deki gibi 2 teker yapamaz adam.
 
Herkese merhaba arkadaşlar,, sizlerle biraz sohbet edelim biraz konuşalım isterseniz. Ben Emirhan 14 yaşındayım ve tır şoförü olmak istiyorum. Ve şimdiden kaynaklardan araştırmaya başladım. Ama tek bir sıkıntı var o da çok çevremiz olmaması. Yani öyle çok akrabamız yok çok fazla çevremiz de yok ve bir de babam ya da bizim sülaladen hiç tır şoförü olmaması. Aynı şekilde akrabalarda da yok. Yani kendim tek başıma kasacağım maalesef ama sizce mümkün mü? Yani ehliyet falan alırken sıfırdan bir şoför olarak başlayacağım. Her insan gibi ama ben de çok az bilgi ve hiç tır sürmemiş olarak başlayacağım. Sizce olur muyum?
Olabilirsin. Tek sorun yalnızlığı seviyor olman gerekiyor. Uluslararası nakliye işi yapanların çok ciddi paralar kazandığını biliyorum. Bence öğrenmeyi dert etme, öğrenirsin fakat dediğim gibi tek sorun yalnızlığı seviyor musun? Öncelikle bu soruyu cevapla gerisi gelecektir.
 
Hocam arkadaşa bu yaşta ETS oyna biraz demiştin, simülasyon oynayıpta gerçeği öğrenemez gerçekte tonajlı ve hızlı tırla viraja girdiğini düşün bir anda dorse yan yatar. ETS'deki gibi 2 teker yapamaz adam.

Hocam ben zaten ETS oyna gerçeği gör demedim, ETS gerçeği öğrenmene yardımcı olur da demedim. Sadece işi bu olacak boş vaktinde ulan bende böyle olacağım inşallah desin diye dedim. Ve arkadaşında beyninin gerçek ile oyun arasındaki farkı algılayabileceğini düşündüğüm için deyip gülen surat koydum. Gerçek hayatta da 2 tekere özeneceğini sanmıyorum. Yazdığımı düşünmeden ön yargı ile cevap vermeyin lütfen.
 
Hayır yani o para idal gibime geldi tabiki parada önemli.
Daha yaşın çok genç iyi düşün. Hayatın 4 tekerin arasında geçip gidecek, zorlu hava ve yol şartları, bir tane andaval trafikte hata yapsa belki de canına kast edecek. İleride bir gün ailen olduğunda çok nadir ve sayılı saatler görebileceksin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı