Tırnak batması evde çözülebilir mi?

Hocam ben evde kendim ayağımda tırnak batmasına sebep olan tırnak parçasını alıyorum. Biraz ilkel yöntemler kullandığım için acıtıyor fakat sonunda ferahlıyorum. Yani parmağımla alıyorum tırnağı biraz zorlayarak. Detaylandırmak gerekirse tırnak batması olan yer biraz derinde bildiğiniz üzere ve üzerinde boşluk olduğundan dışarıdan bir cisim oraya temas edebilir bende el tırnağım biraz uzunken parmağımı içine sokuyorum tırnağı bulduktan sonra el tırnağım yardımıyla çekiyorum onu. Tabii bazı tırnak makaslarında kancaya benzeyen bir yapı bulunur bunu onunla yapmak daha kolay.
 
Benim de şu anda acayip bir şekilde tırnağım batıyor cımbızla vs. almayı denedim fakat çok derinde olduğu için alamıyorum, gerçekten sinir krizi geçiriyorum daha çok beter olur iltihap kapar diye de endişeleniyorum, eğer devam ederse doktor yolu gözüküyor bana sanırım :)

Anlıyorum çok kötü bir his. Bence zorlamayın hocam zorladıkça daha beter oluyor. Mümkünse doktora gidin ve gidene kadar dokunmamaya çalışın, dokundukça daha da hassaslaşıyor 🙋
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı