Çözüldü Tivibu benzeri bir platform nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mamisngr

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, programlama dilleri üzerinde çalışmalarım devam ediyor. Tivibu, TV Plus ve Dijitürk tarzında bir platform yapmayı düşünüyorum. Kod yazma konusunda bir sorun yok ama nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikir almalıyım. Öncelikle hangi dilleri kullanmam gerekiyor. Canlı kanalların linklerini nasıl bulabilirim? İnternet üzerinden yani IPTV ile yayın izleneceği için entegre işlemlerini nasıl yaparım? Aslında benim tek takılacağım konu muhtemelen canlı kanallar olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aslında elimde sitelerin apisi yok. O değil de belki bilirsiniz, inatbox diye bir uygulama var. Ücretsiz ama reklamdan kazanıyorlar. Bu adamlar nasıl yapmış tam çözemedim. beIN Connect tüm maç kanalları bile mevcut uygulamada. Bunun aynısını yapmak ne kadara patlar bilmiyorum.
Belirttiğiniz uygulamalar API mi kullanıyor yoksa kendi hostunda mı tutuyor bilmiyorum. Eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız programlamaya ufak bir adım atın ardından MAUI ile basit projeler yapıp API kavramını, ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını öğrenin. Sonrasında bu istediğinizi nasıl yapacağınızı siz daha iyi karar verebilirsiniz. Ayrıca bkz.
Belirttiğiniz uygulamalar API mi kullanıyor yoksa kendi hostunda mı tutuyor bilmiyorum. Eğer bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız programlamaya ufak bir adım atın ardından mauı ile basit projeler yapıp API kavramını, ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını öğrenin. Sonrasında bu istediğinizi nasıl yapacağınızı siz daha iyi karar verebilirsiniz. Ayrıca bkz.

Sanırım böylesi daha iyi olacak. Teşekkürler.

Hocam size başka nasıl ulaşabilirim. Danışmam gereken bazı konular var ama siz uygun görürseniz. Sohbet etmek isterim.
Merhaba, Technopat Sosyalde özelden yardımlaşmak yasak. İster profilime yazın, ister konu açıp etiketleyin. Sormak istediğiniz her soruya mümkün oldukça yardımcı olmaya çalışırım:)

Merhaba, Technopat Sosyalde özelden yardımlaşmak yasak. İster profilime yazın, ister konu açıp etiketleyin. Sormak istediğiniz her soruya mümkün oldukça yardımcı olmaya çalışırım:)
Hocam ben u iptv mantığını anlayamadım. Tüm canlı tv kanallarını yasal bir şekilde uygulamaya ekleyebilirim. Bir de bu kanalları nereden ücretli alabiliyoruz. Yasadışı olmasını istemiyorum. Bu arada, hazır iptv uygulaması satın almak istesem yani yaptırmayacam, İnternet ten hazır yapılmış almak istesem ne kadar tutar veya senin bildiğin bir site var mı?

Hocam ben u iptv mantığını anlayamadım. Tüm canlı tv kanallarını yasal bir şekilde uygulamaya ekleyebilirim. Bir de bu kanalları nereden ücretli alabiliyoruz. Yasadışı olmasını istemiyorum. Bu arada, hazır iptv uygulaması satın almak istesem yani yaptırmayacam, İnternet ten hazır yapılmış almak istesem ne kadar tutar veya senin bildiğin bir site var mı?
Freelancer, Bionuluk ve belki GitHub, LinkedIn'den yapabilecek birilerini bulabilirsin. Mâliyeti uygulama kapasitesine ve özelliklerine göre ciddi miktarlar tutar. Dediğim gibi 3. şahıslarla iletişime geçmelisin. Örneğin netflix'in Contact sitesinden ulaşıp bu konuları onlarla görüşmeniz daha doğru olacaktır. Yani ben burdan API ile yapabilirsiniz desem yalan olabilir. Net bilgiyi istediğiniz şirketlerden daha iyi öğrenebilirsiniz. Ancak iletişime geçmeden önce ciddi olmanızı ve temel seviye de olsa programlama öğrenmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Freelancer, Bionuluk ve belki GitHub, LinkedIn'den yapabilecek birilerini bulabilirsin. Mâliyeti uygulama kapasitesine ve özelliklerine göre ciddi miktarlar tutar. Dediğim gibi 3. şahıslarla iletişime geçmelisin. Örneğin Netflix'in Contact sitesinden ulaşıp bu konuları onlarla görüşmeniz daha doğru olacaktır. Yani ben buradan API ile yapabilirsiniz desem yalan olabilir. Net bilgiyi istediğiniz şirketlerden daha iyi öğrenebilirsiniz. Ancak iletişime geçmeden önce ciddi olmanızı ve temel seviye de olsa programlama öğrenmenizi öneririm.

Evet aslında işin diğer bölümünü anladım ama canlı TV kanallarını yasal şekilde uygulamaya eklemek için nasıl satın alacağım veya satın almama gerek var mı? Çünkü birine yaptırmak istediğimde benden yasal olarak satın alınması gereken linkleri istiyorlar.

Evet aslında işin diğer bölümünü anladım ama canlı TV kanallarını yasal şekilde uygulamaya eklemek için nasıl satın alacağım veya satın almama gerek var mı? Çünkü birine yaptırmak istediğimde benden yasal olarak satın alınması gereken linkleri istiyorlar.
Netflix ücretli bir platform olduğu için ücretsiz bir source veya API bulundurduğunu zannetmiyorum. Dediğim gibi microsoft store veya App Store dan alabileceğin şeyler olmadığından üstte attığım linken görüşmen daha mantıklı olacaktır. Ücretsiz TV kanallarının apileri vardı diye hatırlıyorum.

Netflix ücretli bir platform olduğu için ücretsiz bir source veya API bulundurduğunu zannetmiyorum. Dediğim gibi microsoft store veya App Store dan alabileceğin şeyler olmadığından üstte attığım linken görüşmen daha mantıklı olacaktır. Ücretsiz TV kanallarının apileri vardı diye hatırlıyorum.
Tam olarak anlamadım, kanalları Netflix ten mi satın almam gerekiyor. Sadece kanalları yasal olarak nasıl satın alabilirim, onu bilmiyorum. Dizi veya Filmleri sonra halledeceğim. Öncelik kanallarda olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı