Tkl veya %65 boyutlarında klavye önerisi

Egecan

Kilopat
Katılım
12 Ağustos 2014
Mesajlar
255
Yer
Sinop
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar haftaya kadar klavye sipariş etmem lazım. Aşırı derecede bir oyuncu değilim, yazması rahat olan ve öyle arada MOBA oynayan birisiyim. Türkçe klavye tuş takımı yedek parça olarak temin edebileceğim modeller arıyorum. Tavsiyelerinizi beklerim.
Not: Switch'lerden anlamam ama en az ses çıkaran hangisi ise ondan olsun.
Aşağıda verdiğim modeli düşündüm başta ama bulamadım burada satan yerleri.

ducky mecha sf radiant - emerald Edition.​

 
Hem 10 Keyless hem sessiz hem mekanik hem de Türkçe Q düzene sahip bir klavye iddialı bir kombo Türkiye şartları için. Biliyorum ufak olsun dediniz ama gerçekten zor..

Bütçe ne bilmiyorum, aradığına en yakın klavye şu olabilir:
Not: Bilek desteği sökülebiliyor.

Bizzat kullanmadım ama Cherry MX Red gibi lineer yani tıklama hissi olmayan bir switch, tek farkı tuşların altında conta var bu da aşırı sessiz yapıyor klavyeyi. Aynı contaları satın alıp bunu düz bir mekanik klavyeye siz de uygulayabilirsiniz.

Alternatif olarak şu varmış:


Dediğim şekilde sessizleştirilebiliyor.
 
O ring de var clicky switch de var, video izlememe gerek yok deneyebilirim istedigimde. Clicky switchlerdeki ses click bar yada click leaf denen metal parçadan geliyor. O ring stem ve keycap arasina takiliyor. Click sesine etki etmesi mumkun degil. Degistirdigi sey click sesi degil tusa bastiktan sonraki bottom out sesi.

Clicky switchleri de ufaktan sessizleştiriyor, lineerler kadar değil ama hissedilir şekilde fark ediyor. Youtube’da bol bol video var izleyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı