TLOU 2'de RX 5700XT 50W güç çekiyor

Daha fazla  
Arkadaşlar selam, ekran kartım The Last of Us Part 2 de 1080p de Ultra ayarlarda yaklaşık 50W da çalışıyor ve çekirdek saati ortalama 1300MHz. Kart TDP 220W yani minimum 180W da çalışması gerek ve çekirdek saati de 1800MHz civarı olması lazım fakat işin garibi vermesi gereken FPS'yi alıyorum. Game test videolarında benim aldığım FPS'i arkadaş 180W da alıyordu sizce sorunun kaynağı nedir? Bu arada Udd'den ekran kartını komple silip sürücüleri bir daha yükledim ve tabii ki farklı oyunlarda da denedim sonuç aynı.

Sistem özellikleri:
Sapphire Nitro+ RX 5700XT.
R5 5600.
32 GB tam.
ASUS B450M-A
Gamepower 650W Power (sertifikasını falan bilmiyorum mahalle arası dandik bir şey)

Dosya Ekleri

• IMG_20251122_224439.jpg
    IMG_20251122_224439.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam yükte 50W çekemeyeceğine ve vermesi gereken performansı verdiğine göre demek ki 50W çekmiyor. Program hatalı raporlama yapıyor ya da yanlış bilgi takibi yapıyorsunuz.

Ayrıca 5700XT, %98 kullanım, 1323MHz, 48 derece ve 1740 RPM...🧐🤨

CPU için de CPU1 değil direkt CPU bilgileri önemli. Siz şu anda çekirdek takibi yapıyorsunuz.

Tam yükte 50W çekemeyeceğine ve vermesi gereken performansı verdiğine göre demek ki 50W çekmiyor. Program hatalı raporlama yapıyor ya da yanlış bilgi takibi yapıyorsunuz.

Ayrıca 5700XT, %98 kullanım, 48 derece ve 1740 RPM...🧐🤨

Teşekkür ederim fakat sonda şaşırdığınız konuya hakim değilim iyi mi kötü mü

@Ahmet_Serdar_Akıncı kartın TDP'si 225W, clock değeri 1770-2010 MHz arası, ortalama sıcaklık değeri de 72 derece. Kısaca hiçbiriyle uzaktan yakından alakanız yok. Kart ile oynama yapmadıysanız başka bir programla kontrol edin.

Hw monitör ile test ettim aynı değerleri veriyor bir de gariptir kart boştayken clock değeri 60 30MHz biraz daha zorlasa kapanacak yani AMD ekranında da durum bu derece de böyle midir bilmiyorum 3 fanlı bir model kartla herhangi bir bir oynama falan yapmadım kısıtlama falan hatta direk sıfırlanmıştım daha yeni.

Bu arada ek olarak belirteyim anakartımın ekran kartı slot tırnağı kırık ben sağlamca vidaladım ve altına destek apartını koydum şu an taş gibi fakat düşük bir ihtimal bu sebepten verileri yanlış aktarıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
@Ahmet_Serdar_Akıncı 5700XT'yi ilk çıktığı zamanlar kullanmıştım, ısınan ve nispeten fazla güç çeken bir karttır. Belki de sisteminiz hatalı raporlama yapıyordur ya da başka bir sebebi vardır. Bu değerler gerçekçi değil ve aklıma başka bir şey gelmiyor.

Teşekkürler tekrardan bilgisayarcı da farklı bir PC ile deneyeceğim gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı