TLOU yüksek CPU kullanımı ve FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Searchingfor

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x16 6000MHz Cl36
Ekran kartı
RTX 4070Ti Super
Anakart
ASUS A620M-K
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba, oyunda CPU kullanımım aşırı yüksek, yer yer %100'e vuruyor. Ayrıca frametime grafiği de sabit değil oyun her zaman olmasa da takılıyor.
RDR2'de böyle bir sorun yaşamamıştım. Acaba CPU darboğaz yapıyor olabilir mi?
Ayarlar: 2K, her şey Ultra.

Sorun PSU kaynaklı olabilir. Psu nedir?
Oyunun pc portu baya bozuktu, patch falan geliyordu ama düzeldiğini zannetmiyorum. Oyun içinde yer yer cpu kullanımı %90 ları buluyor. Kasms hissi var yine. Sizin sisteminin ile ilgili bir sorun bence yok. Driverlar falan güncellemişsinizdir zaten.

Sorun PSU kaynaklı olabilir. Psu nedir?
Oyunun pc portu baya bozuktu, patch falan geliyordu ama düzeldiğini zannetmiyorum. Oyun içinde yer yer cpu kullanımı %90 ları buluyor. Kasms hissi var yine. Sizin sisteminin ile ilgili bir sorun bence yok. Driverlar falan güncellemişsinizdir zaten.
PSU FSP Hydro G 850Watt hocam. Driverlar da güncel. Benim gibi şikayet eden başkalarını da gördüm. Sanırım dediğiniz gibi oyunla alakalı. Ama 15-16 saat boyunca oynayacağım bu oyunun CPU'ya bu kadar yük bindirmesi çok can sıkıcı.

PSU FSP Hydro G 850Watt hocam. Driverlar da güncel. Benim gibi şikayet eden başkalarını da gördüm. Sanırım dediğiniz gibi oyunla alakalı. Ama 15-16 saat boyunca oynayacağım bu oyunun CPU'ya bu kadar yük bindirmesi çok can sıkıcı.
Sıcaklık sıkıntısı yoksa devam edin oynamaya bence hocam. Benim de yoktu devam ettim evet arada kasıyor ama idare eder oynanmaz derecede değil. Sisteminizde darboğaz problemi yok merak etmeyin.

Sıcaklık sıkıntısı yoksa devam edin oynamaya bence hocam. Benim de yoktu devam ettim evet arada kasıyor ama idare eder oynanmaz derecede değil. Sisteminizde darboğaz problemi yok merak etmeyin.
CPU'da GPU'da 70 dereceyi geçmiyor hocam. Oyun çok güzel olduğu için oynayacağım. Teşekkür ederim yardımınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı