TN panel vs. VA panel yan yana görsel farklar

IMG_2610.JPG
IMG_2611.JPG
IMG_2612.JPG
IMG_2613.JPG
IMG_2614.JPG
IMG_2615.JPG
IMG_2616.JPG

Kesinlikle gözlerim bozuk olmalı. TN daha güzel gözüktü gözüme , tabi ikisini de gerçekte görmedikten sonra yorum yapamam çünkü daha önce ne TN ne de VA panel monitör kullandım.

Kesinlikle gözlerim bozuk olmalı. TN daha güzel gözüktü gözüme , tabi ikisini de gerçekte görmedikten sonra yorum yapamam çünkü daha önce ne TN ne de VA panel monitör kullandım.
Ben de sizin gibi resim ve videolardan acaba TN mi diye düşünmedim değil ama ikisini yan yana koyunca ve günlük kullanımı da (internet, video ve ofis çalışmaları) hesaba katınca Va panel TN e göre hem daha kaliteli hem de konforlu olduğunu anlıyorsunuz.

En basiti, forumda bir yazı okurken sağ sola birşey almak için eğildiğimde ekranın bir ucundan kararmaya başlaması ve resnklerin değişip, yazıların yavaş yava okunmaz hal alışı çok can sıkıcı.
Aynı zamanda göz salığı için de TN panel negatif etkileri var. Bizzat yaşarak deneyimledim.

@Alperen0 @levent_yavuz Fotoğraflar aldatıcı oluyor ama dediğin gibi gerçek dünyada yanyana koyunca 1 saniye düşünmeden diyorsun oha bu kadar fark oluyormuymuş diye. Gerçekten çok daha az göz yoruyor ve çok daha gerçekçi tonlar. Hele karanlık oyun ve film sahnelerinde eziyet çektiğimi anladım :d Witcher 3te mağaralarda gezemezdim karanlıkta sonra VA panel geçince yuh dedim ya :D
.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı