Tofaş motoru maksimum kaç beygir olur?

Tek başına beygir performansa etki etmez, aracın ağırlığı, şanzuman ve diferansiyel oranları benzer güçteki araçlarda performansı bariz etkileyen noktadır. Maksimum kaç beygir kısmına gelir isek, Turbo yapmadığın sürece ne yaparsan yap 200 beygirin altında bir güçte kalır aslında.
Ancak Tofaş'ın karbüratörlü olması dezavantaj gibi gözükse de avantaja dönebilir. Karbüratör sizin manuel olarak hava yakıt karışımı yapmanıza, motor için safe olanın dışına çıkmanıza imkan sağlar ve hassas ayarlanmış bir karbüratöre sahip motor oldukça rahat devirlenebilir. Volvo S40 1.6'ları çok rahat geçiyor şahin 'ciler.

Corolla'ların dışarıdan iddialı bir tasarıma sahip olmaması ve genellikle memur arabası olarak anılmasından kaynaklı sanırım. İnsanlar gitmediklerini falan düşünüyor ama Her dönem incelendiğinde motor performansı anlamında hep çok iyiydi Corolla. Efsane kasa döneminde bütün markalar 1.6 motor ile 100Beygir güçler alırken Efsane Kasa 114Hp güç üretirdi. VVT-İ dönemi yine aracın anlık gaz tepkileri ve devirini aldığı zaman yürümesi günümüzde dahi çok yeterli seviyede atmosferik tarafında. Son olarak 1.6 Valvematik tarafında 132Beygir güç ile en optimum tüketimi ve performansı yine Toyota sunmuştur. Arkadaşa bunları açıklamaya çalıştım lakin pek başarılı olamadım

Corolla'ların dışarıdan iddialı bir tasarıma sahip olmaması ve genellikle memur arabası olarak anılmasından kaynaklı sanırım. İnsanlar gitmediklerini falan düşünüyor ama Her dönem incelendiğinde motor performansı anlamında hep çok iyiydi Corolla. Efsane kasa döneminde bütün markalar 1.6 motor ile 100Beygir güçler alırken Efsane Kasa 114HP güç üretirdi. VVT-İ dönemi yine aracın anlık gaz tepkileri ve devirini aldığı zaman yürümesi günümüzde dahi çok yeterli seviyede atmosferik tarafında. Son olarak 1.6 Valvematik tarafında 132Beygir güç ile en optimum tüketimi ve performansı yine Toyota sunmuştur. Arkadaşa bunları açıklamaya çalıştım lakin pek başarılı olamadım

Klasik memur aracıydı o vaktinde. Aracı kullanan herkese sorduğumda verdikleri cevap aracın bir sorunu olmayıp üzerine çok konforlu olmasıydı.

Tek başına beygir performansa etki etmez, aracın ağırlığı, şanzuman ve diferansiyel oranları benzer güçteki araçlarda performansı bariz etkileyen noktadır. Maksimum kaç beygir kısmına gelir isek, Turbo yapmadığın sürece ne yaparsan yap 200 beygirin altında bir güçte kalır aslında.
Ancak Tofaş'ın karbüratörlü olması dezavantaj gibi gözükse de avantaja dönebilir. Karbüratör sizin manuel olarak hava yakıt karışımı yapmanıza, motor için safe olanın dışına çıkmanıza imkan sağlar ve hassas ayarlanmış bir karbüratöre sahip motor oldukça rahat devirlenebilir. Volvo S40 1.6'ları çok rahat geçiyor şahin 'ciler.
Hocam Volvo s40 1.6'nın teknik özelliklerine baktığımda 0-100 Hızlanmasını 11.9 Saniye olarak gördüm. Şahinlerin orjinali 13.2 sanırım. O kadar geliştirmeye 10 saniyelere düşmüştür diye düşünüyorum ama yinede 10.2 saniyede 100km hıza ulaşan ve deviri arttıkça turbo açmış gibi giden bir Corolla'dan daha iyi yürümesi bana çok mantıksız geliyor.

Hocam Volvo S40 1.6'nın teknik özelliklerine baktığımda 0-100 hızlanmasını 11.9 saniye olarak gördüm. Şahinlerin orijinali 13.2 sanırım. O kadar geliştirmeye 10 saniyelere düşmüştür diye düşünüyorum ama yine de 10.2 saniyede 100km hıza ulaşan ve deviri arttıkça Turbo açmış gibi giden bir Corolla'dan daha iyi yürümesi bana çok mantıksız geliyor.

Atmosferik fakat oynanmış bir Tofaş Corolla'yı kalkıştı parçalar, vvt-i avantajını rolling de görürsünüz. Kağıt üstündeki verilere fazla takılmayın derim, Ankara'da pek çok atmosferik olarak yüklü Tofaş gördüm, Volvo 960 2.5 Turbo dizel kullanıyorum ve bazıları ışıklarda bana nal toplatıyor, adamı ancak hacim farkı ile 100'den sonra yakalayabiliyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı