Tofaş şahin deneyimlerim

Otomaber

Hectopat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
1.137
Makaleler
12
Çözümler
3
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İ5-1240P - RAM: 16 GB - Ekran Kartı: İrıs Xe Graphics - Depolama: 512 GB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Serbest Çalışan
Selam. Egeadan sonra bir karar verip şahin aldım ve bugün Tofaş şahin hakkindaki deneyimlerinden bahsedeceğim belki almak isteyenler için faydalı olur.
Aracı 3 ay önce aldim ilk aldığımda biraz farklı gelse bile ümitliydim. Satıcı biraz doblocu bir dayıydı yani göbekli atletli bir tipti. Zaten o da satıp doblo alacakmış neyse konuştuk falan en sonunda 45.000₺ ye anlaştık. Normalde ekspertiz yaptırirdim ama Tofaş olunca gerek duymadım. Araçta ciddi çürükler vardı tampon hasarliydi, güneş yanığı vardı. Bir kısmı boyanmisti ama yapan usta biraz acemiymiş herhalde. En sonunda alım işlemleri bitti ve günlük hayatta kullanmaya başladım. İlk başta farklı tepkiler aldım. Serseri muamelesi gördüm diyebilirim.
Ama sevmeye başlamıştım zaten Tofaş merakım da vardı. Benim araçta gördüğüm ilk eksik jantlardı ve aldıktan birkaç gün sonra jantları değiştirdim. Bilen biler güzel jant arabaya sınıf atlattirir. Tabii, bilirsiniz jant yeterli olmaz bir spoiler bir hella gereklidir bunları temin edip araca ekledikten sonra aracını dışı beni tatmin etti. Lakin dışı daha çok disardakiler için önemli içi ise kullanici için önemli bundan dolayı günümüz şartlarınin da etkisiyle kokpite dokunmatik ekran da aldım, direksiyon kılıfı, koltuk kılıfı gibi şeyleri de unutmadım. Neyse araca eklemelerin bunlardi. Diğer Tofaş'lardan farklı olsun diye pek dokunmadım.
( Diğerleri çok modifiyeli) çürüklere karışmadım karışmayı da düşünmüyorum çünkü uzun süreli kullanmam en fazla 2 sene daha devam ederim. Şimdi gelgelim,
Uzun yol konforuna konforu açıkçası beni tatmin etti beni adan b ye götürmek için fazlasıyla iyiydi. İç malzeme kalitesi vasatın bir tık altında ama bu benim umurumda değil. Bagaj iyi ama kullanışsız klasik bir sedan bagajı. LPG tankı bagajı iyice daraltıyor. Yalıtım konusunda ise klasik bir şahin gibi. Hoparlörünü bir önceki sahibesi takmış prooner marka ve cızırtılı apaçi müzikleri dinlemek için çok iyi.
İç yaşam alanı 3 kişilik aile için ideal. Mangala gitmek bayağı keyifli. Ayrıca aracı çizerken sıfır bir araç gibi umursamiyorsunuz bu açıdan eski otomobiller daha iyi. Dış tasarım tam bir İtalyan 🔥 ateşi (!)
Her yeri kılcal çizik dolu derin çizikler ise hemen hemen her yerinde.
Sürerken gerçekten farklı bir havada oluyorsunuz bunu anlatmayacağım süren zaten çok iyi bilir. Güvenlik açısından ise hayatla kumar oynamak gibi.
Daha fazla uzatmak istemiyorum yazıyı burada bitiriyorum çünkü daha fazla devam edersem metni bitiremeyecegim. Okuyanlari da yormayayım. İyi sosyaller.
 
Son düzenleme:
Ehliyeti alır almaz ilk işim altıma doğan çekmek olacak :D kuşgillerin havası ayrı bir güzel.
 
Allah korusun kaza anında çok tehlikeli değil mi bu araçlar? Öyle duymuştum sizin fikrinizi alayım.

Arabayla eğer hızlı bir kazaya karışırsanız otomatik olarak ikiye ayrılıyor :D
 
Manuel araç kullanmayı öğretir yoksa bulaşmaya gerek yok.
Bir de bu araç çevirmelerin müptelasıdır. 😂
Allah korusun kaza anında çok tehlikeli değil mi bu araçlar? Öyle duymuştum sizin fikrinizi alayım.
Hızlı kullanırsan her araç tehlikeli ama bunlar teneke direkt.
Yalan olmasın eski araçların sürüş deneyimi farklı oluyor sanki yol ile adapte oluyorsun, çizik-mizik derdin yok, istersen fırçayla boya pek umursamıyorsun dış tarafını.
 
Öncelikle hayırlı olsun. Size bu araçla ilgili tavsiyem arka kampanaları adam akıllı ayarlatın. Tatlı-sıkı olsun hatta. Bu araçların zaten fren mesafeleri çok uzun bir de şu kampanaları ayarlayamayan ustalar yüzünden daha da berbat hal alıyor. Çürükler konusunda da 2 yıl binmeyi düşünüyorsanız muayeneden geçiremezsiniz. Ama yine de siz bilirsiniz. Özellikle rampa yukarı çıkarken hemen hararete düşme eğiliminde olur bunlar hocam aman dikkat edin. Fakir karışım bunda büyük rol sahibi. Adam akıllı LPG ayarı gerekir yani.
 
Yıllardır Tofaş kullandık. Çok yakması dışında güzel arabalar, hele konforu gerçekten iyi. Zaten fazla bir şey beklenmez.

Tabii elinizi üstünden çekmemeniz gerekiyor, hemen bir yerinde bir şey çıkıyor.😀 Hayırlı olsun.
 
Tofaş yaşına göre gayet kaliteli ve havalı duruşu olan bir araba, yalnız ben o arabayla fazla trafiğe çıkılmaması yanındayım. Eğer çıkıyorsa bile hız yapılmamalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı