Geldi bir yanlış dahaBen Ncap puanlarına şaşırmadım Çinde tasarlanan bir araç sonuçta Çin standartları Avrupa standartlarının üstünde
Geldi bir yanlış dahaBen Ncap puanlarına şaşırmadım Çinde tasarlanan bir araç sonuçta Çin standartları Avrupa standartlarının üstünde
Japon yani Çin benzer standartları zaten konu aslında bu ama sen tasarım falan bayağı açıldınGeldi bir yanlış daha. TOGG'un tasarımı Murat Günak danışmanlığında Pininfarina tarafından yapıldı konsept aşamasında, sonra da zaten kendisi tasarım ekibinin başındayken seri üretime göre şekillendirildi. Pininfarina da İtalyan, güncel sahibi de Hintli Mahindra grubu. Yani Çin ile alakası yok. Şasisi Çinli dersen de şasi ve ekipmanlarını da Horiba Mira ile birlikte tasarladılar, İngiltere merkezli Japon bir firma ile. Yine Çin ile alakası yok
![]()
Son yıllarda emniyet kemerini takmazsan sesli uyarı veriyorsa ona bile puan vermeye başladırlar. Şu anda otomatik fren yapma vb radarlı sistemleri de puanlara dahil ettiler. dolayısıyla aslında aracın darbeyi emmesinden daha çok bu tarz radar ve elektronik sistemler ön plana çıkmış durumda. Ama Çinde ve amerikada farklı çarpışma testleride var dediğiniz gibi. Özellikle amerikada belli sağlamlıkta olmayan araçların satışına izin verilmiyor. Ama avrupadaki sistem zaten çarpma testleri 50 km hızda yapılıyor. Yani 60 la çarpma anında 5 yıldızlı araçtan herhangi bir mucize beklememek lazımBu EuroNCAP güvenilir mi? Ben yıllar önce NCAP'in dümen olduğunu, parayla araçları sağlam gösterdiklerini duymuştum. Bundan ziyade IHS mi neydi öyle bir kurumunki varmış o daha iyiymiş diyorlardı bu geyik ne kadar doğru?
TOGG'un geçmişteki kazalarına da bakabilirsiniz. Broadway ile yaptığı kazaya bakabilirsiniz mesela. Ya da arkadan tırın çarptığı kaza. Araç gerçekten sağlam yani fazlasıyla ortada değil mi sizce? Diğer testler hakkında yorum yapamayacağım. Araç Amerika'da satışa çıkmıyor yakın zamanda böyle bir şey olmayacak o yüzden Amerika'da yapılan testleri bu araç üzerinde göremeyeceğiz. NCAP'ın puanlaması hakkında dedikleriniz doğru ama 4 farklı değerlendirme eklemiş 5 yıldızın dışında. ADAS, GSR sistemleri ayrı ön yolcu ve çocuk koruma ayrı.Japon yani Çin benzer standartları zaten konu aslında bu ama sen tasarım falan bayağı açıldınNe üzerine konuşuyoruz Ncap hatırlatayımda bari okuduğunu unutma ezberlemekle olmaz çünkü bunlar
Son yıllarda emniyet kemerini takmazsan sesli uyarı veriyorsa ona bile puan vermeye başladırlar. Şu anda otomatik fren yapma vb radarlı sistemleri de puanlara dahil ettiler. dolayısıyla aslında aracın darbeyi emmesinden daha çok bu tarz radar ve elektronik sistemler ön plana çıkmış durumda. Ama Çinde ve amerikada farklı çarpışma testleride var dediğiniz gibi. Özellikle amerikada belli sağlamlıkta olmayan araçların satışına izin verilmiyor. Ama avrupadaki sistem zaten çarpma testleri 50 km hızda yapılıyor. Yani 60 la çarpma anında 5 yıldızlı araçtan herhangi bir mucize beklememek lazım
Sizin bakış açısı hepten yanlış. Aracın sağlamlığı kaportaya göre bakılmıyor içindeki insanların yaralanma ve zarar görme olayı asıl önemli olanTOGG'un geçmişteki kazalarına da bakabilirsiniz. Broadway ile yaptığı kazaya bakabilirsiniz mesela. Ya da arkadan tırın çarptığı kaza. Araç gerçekten sağlam yani fazlasıyla ortada değil mi sizce? Diğer testler hakkında yorum yapamayacağım. Araç Amerika'da satışa çıkmıyor yakın zamanda böyle bir şey olmayacak o yüzden Amerika'da yapılan testleri bu araç üzerinde göremeyeceğiz. NCAP'ın puanlaması hakkında dedikleriniz doğru ama 4 farklı değerlendirme eklemiş 5 yıldızın dışında. ADAS, GSR sistemleri ayrı ön yolcu ve çocuk koruma ayrı.
Ee yani? Ben neyden bahsetmişim? Broadway kazasında arabanın önü dağıldı diye bazıları sevinçten uçmuştu. TOGG'da hatırladığım kadarıyla yaralanan yoktu. Aracın şasisi sağlam kalmıştı. Tırın çarptığı TOGG'da arka göçmüş ama şasi sağlam. Sanırım testlere bakmadınız. Aracın zaten dağılması gerek ki TOGG'da dağılıyor zaten. Euro NCAP'in direk testlerini eleştirmeyiz herhalde. Düşük hızda olsa da önemli bir test. Direkler neredeyse yamulmuyor. Aracın cam tavanı patlamıyor sadece çatlıyor. Ha Clio kazasını söylemeyi unuttum. Kafa kafaya çarpışıyorlar ve Clio neredeyse yok oluyor. TOGG'un şasisi yine sağlam kalıyor ama önü dağılıyor. İçinde insanın bulunduğu kazalardan daha fazla örnek vermek hoş olmaz. Kendiniz bakabilirsiniz.Sizin bakış açısı hepten yanlış. Aracın sağlamlığı kaportaya göre bakılmıyor içindeki insanların yaralanma ve zarar görme olayı asıl önemli olan
Ben boşa konuşuyorum yorma beni daha fazla o haldeEe yani? Ben neyden bahsetmişim? Broadway kazasında arabanın önü dağıldı diye bazıları sevinçten uçmuştu. TOGG'da hatırladığım kadarıyla yaralanan yoktu. Aracın şasisi sağlam kalmıştı. Tırın çarptığı TOGG'da arka göçmüş ama şasi sağlam. Sanırım testlere bakmadınız. Aracın zaten dağılması gerek ki TOGG'da dağılıyor zaten. Euro NCAP'in direk testlerini eleştirmeyiz herhalde. Düşük hızda olsa da önemli bir test. Direkler neredeyse yamulmuyor. Aracın cam tavanı patlamıyor sadece çatlıyor. Ha Clio kazasını söylemeyi unuttum. Kafa kafaya çarpışıyorlar ve Clio neredeyse yok oluyor. TOGG'un şasisi yine sağlam kalıyor ama önü dağılıyor. İçinde insanın bulunduğu kazalardan daha fazla örnek vermek hoş olmaz. Kendiniz bakabilirsiniz.
Şasi sağlam kalınca içerisi de sağlam kalır. Clio kazasına baksaydınız sevmediğiniz Euro NCAP testinin kat kat daha ağır haliydi. Şasi sağlamdı. Ee neyi tartışıyoruz? TOGG'un sağlam olmadığını iddia edecekseniz kanıtlarla gelin. Ben sağlam olduğunu kanıtlyacak bir sürü kanıt paylaşabilirim isterseniz. Geçenlerde Instagram'da bir kişiyle tartıştım kendisini modern insan olarak tanımlıyor ve modern insanlar güvenirliği yüksek kurumların testlerine dil uzatmaz diyordu. Dil uzatmaktan kastı rüşvet verdi demek falan. Dil uzatanlar da çıktı da sanırım yeni yöntem bu. "NCAP testi ağır bir test değil, 5 yıldız alsa ne olacak biz alamıyoruz, Almanya'da daha ucuz olacak araba" ee ne yapalım? Bir partinin getirdiği vergi sistemi yüzünden araç mı üretmeyelim? TOGG'u salın az lütfen. 2019'dan beri demediğinizi bırakmadınız hiçbiri de tutmadı tutmayacak da.Ben boşa konuşuyorum yorma beni daha fazla o halde
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.