TOGG T10X kullanıcı deneyimleri nasıl?

Bu konuyu da bayağı araştırdım. Mercedes'in bir kullanıcısıyla kıyaslama yaptılar soğuk havada Mercedes'in performansı sadece %1 artıyor ısı pompasıyla. Bu ısı pompalarının da birçok varyantı varmış tabii ki ama gel görelim ki geçen aylarda ABD de -10 derecede tüm yollarda Tesla'lar sağa çekmiş bekler vaziyettelerdi. Yani ısı pompasının olup olmaması aşırı bir performans farkı yaratmıyor gibi.
Isı pompası performanstan bağımsız hocam. Menzil tasarrufu ve soğuk havalarda hızlı şarj avantajı sağlar. Bu kadar. Maaliyetli bir parça olduğu için TOGG'a konulmadığı söyleniyor.

Hocam şu şekilde; Dokunmatik ile ilgili iyileştirmeler mi oldu bilmiyorum ama ilk aldığımızda çok rahatsız oluyordum. Ancak şu anda hissiyat olarak okey, bazen ağır çalıştığı oluyor ama çok rahatsız etmiyor.

2-) Duruş ve iç kalitesi bence iyi. TOGG'un yanında birde 2022 model Toyota Corolla Hybrid Flame X-Pack var. Bence Corolla'ya göre çok daha iyi kalitesi var.

Bu arada araç sahibi olduğum için TOGG'u savunduğumu düşünmenizi istemem. Isı pompası olmaması büyük bir eksiklik bence. Soğuk havalarda (3 derece'ye kadar) batarya soğuk olduğu için 120 yada 150kwh'lık istasyonlarda 70-80kwh şarj gücünde şarj oluyor.
Aracı savunmadığınızı benim dokunmatik ile düşüncelerimi desteklediğinizde anladım.
Yani akıllı bir araç ilk başta akıllı sistemlerin iyi ve hızlı olması lazım. Acaba togg da kullanılan artık dokunmatik ekranların rami mi düşük yoksa işlemcisi mi yeterli değil :D bunu umarım üreten mühendisler düşünmüştür ya da düşünecektir.
Araba ilk piyasaya çıktığın da hatta youtube incelemelerinde bir ekranın sanki 30 fps gibi kastığı çok belli oluyordu. Hani fiyatına göre böyle olmamalı.
Şahsen çıkış fiyatı olarak 900k yerine 600 700k arasında çıksaydı ve bu sorunlar yine olsaydı o kadar fazla kullanıcı fiyatına göre bu tür sorunları dillendiremeyebilirdi. Yine de hayırlı olsun, iyi sürüşler size :)

Aracı savunmadığınızı ben dokunmatik ile düşüncelerimi desteklediğinizde anladım. :)
Yani akıllı bir araç ilk başta akıllı sistemlerin iyi ve hızlı olması lazım. Acaba togg da kullanılan artık dokunmatik ekranların rami mi düşük yoksa işlemcisi mi yeterli değil :D bunu umarım üreten mühendisler düşünmüştür ya da düşünecektir.
Araba ilk piyasaya çıktığın da hatta youtube incelemelerinde bir ekranın sanki 30 fps gibi kastığı çok belli oluyordu. Hani fiyatına göre böyle olmamalı.
Şahsen çıkış fiyatı olarak 900k yerine 600 700k arasında çıksaydı ve bu sorunlar yine olsaydı o kadar fazla kullanıcı fiyatına göre bu tür sorunları dillendiremeyebilirdi. Yine de hayırlı olsun, iyi sürüşler size :)
Valla işlemci mi yoksa RAM'mi bilmiyorum. O kadar bilgi sahibi değilim. :D Dediğim gibi 30 fps değilde 60 FPS ama arada saniyelik drop giriyor gibi düşün :D

İyi dileklerin için teşekkürler hocam.

Isı pompası performanstan bağımsız hocam. Menzil tasarrufu ve soğuk havalarda hızlı şarj avantajı sağlar. Bu kadar. Maaliyetli bir parça olduğu için TOGG'a konulmadığı söyleniyor.

Performanstan kastım pil performansıydı. Şarj olayını bilemiyorum tabii ki.

Tecrübelerime dayanarak söylemeliyim ki bence %1'den daha fazla etkisi oluyordur.

Doğrudur hocam kullanıcısı sizsiniz sonuçta ben sadece videolardan gördüğüm kadarı ile bilgiliyim.

Sonuç olarak araçta donanımsal/mekanik olarak kimse bir problem yaşamamış çoğu hata yazılımsal olarak değerlendiriliyor ve bu son güncelleme ile birçok hata da düzeldiği söyleniyor. Kafamda büyük soru işaretleri var ancak aracın üzmeyeceğini düşünüyorum :)

Son olarak da internet bağlantısı için araçta bir e-SIM varmış. Bunu biz mi tedarik ediyoruz yoksa alırken tanımlı olarak geliyor mu?

Doğrudur hocam kullanıcısı sizsiniz sonuçta ben sadece videolardan gördüğüm kadarı ile bilgiliyim.

Sonuç olarak araçta donanımsal/mekanik olarak kimse bir problem yaşamamış çoğu hata yazılımsal olarak değerlendiriliyor ve bu son güncelleme ile birçok hata da düzeldiği söyleniyor. Kafamda büyük soru işaretleri var ancak aracın üzmeyeceğini düşünüyorum :)

Son olarak da internet bağlantısı için araçta bir e-SIM varmış. Bunu biz mi tedarik ediyoruz yoksa alırken tanımlı olarak geliyor mu?
Sanırım beraber geliyor. Ki ilk aldığınızda 50gb internet hediye geliyor.

Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi aracaın içerisinde geliyor. Bir şey yapmanıza gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı