TOGG, "togg.com" alan adı için açtığı davayı kaybetti

Amerikan yargıçlar galiba bizim borla araba yapabilecegimize daha inanmıyorlar. 2023'de görüşeceğiz, hele bi' lozan bitsin...
(!)

Konuyu doğru düzgün irdelemeyen arkadaşlar için bir içerik sunayım:

"Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), "togg.com" alan adı için bu adrese 2003 yılından beri sahip olan kişiye açtığı davayı kaybetti. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), TOGG'un domaini "tersine" ele geçirmeye çalıştığını belirterek, şikayeti geri çevirdi."

Sene 2003... 2003 yılında alınmış bir alan adı için nasıl bir taş koymadır engel olmadır ya da haklı davadır bu? 25 Haziran 2018 tarihinde kurulmuş bir firmayı alan adıyla engellemek isteyen FETÖ'cüler var değil mi?

Son düzenleme:
@Uchiha Shisui, sonuç olarak da üretim olmayınca talep reddedildi. Bu durum normal değil mi?
Düşünsenize: Canım sıkılmış, "kekespor.com" diye bir alan adını tarafıma geçiriyorum. Aradan 15 yıl geçiyor. Birileri gelip diyor ki: "Sen bu alan adını bana vereceksin. Çünkü ben "Kekespor" diye bir kulüp kurdum. Benim hakkım!". Böyle bir mantık olabilir mi? Olmaz.

"The Complainant was founded in 2018, manufactures nothing, sells nothing, has no customers and no product reputation, and has obtained a variety of mostly figurative and recent trademark registrations in jurisdictions where actual use of a mark is not required. The Respondent agrees that the Complainant has shown that it owns junior formal rights in TOGG, which is thus far not used in connection with any goods or services at all, and that the Complainant has no sales, no customers, no products and thus no goodwill in any actual commercial activity."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…