TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

Ha orada ise araba üretmekle ülke ekonomisi kalkınmaz demiştiniz bende Almanya nın ekonomisini ürettikleri arabaya borçlu diyorum. Yani araba satmakla ekonomi kalkınır demek istedim. Almanya kadar olmasa da TOOG'u yurtdışına sattığımızda ekonomiye katkısı olacaktır.
Katkısı olursa alkışlarım zaten. Hatta iç piyasada doğru düzgün satılırsa bile alkışlayacağımı söyledim. Ama aksi olursa bu konuyu büyük gelir sağlayacak diye resmeden herkesin sorgulamasını bekleyeceğim.

Ha orada ise araba üretmekle ülke ekonomisi kalkınmaz demiştiniz bende Almanya nın ekonomisini ürettikleri arabaya borçlu diyorum. Yani araba satmakla ekonomi kalkınır demek istedim. Almanya kadar olmasa da TOOG'u yurtdışına sattığımızda ekonomiye katkısı olacaktır.
Almanya sadece araba sektörü değil. Silah, tank ve fabrikalaşma ile gelen istihdam vesaire daha nice şeyleri ile günümüze ulaştı. Almanya dediğimiz ülke sanayisi ile Türkiyeyi çok af ederseniz ama tükürüğünde boğar.

Eleştirel baktığınız zaman sizinle fikir çarpıştırmak isterim ancak bana "ilk araba banttan inmeden önce yorum yapamam" dedikten sonra hala siyasi güdümdeki ülke gündeminden uzaklaştırılma çabasını görmeyerek belirtiğim "çiçek çocuk" algısına kapılıyorsunuz. Yorumumda açıkça belirtim: Uganda'nın bile yapmış olduğu bir şeyi "büyük" bir algıyla ortaya atmanın manası yoktur. Siz atabilirsiniz. Kendi zevkiniz.

Aslına bakarsan gayet eleştirel bakıyorum. Ancak sen dediğimi anlamıyorsun.

Her neyse. Olmayan bir araba üzerine konuşmaya devam edin o halde. :) Ancak benim için yerli araba, ucuz araba demek değil, bunu da bilmenizi isterim.

Almanya sadece araba sektörü değil. Silah, tank ve fabrikalaşma ile gelen istihdam vesaire daha nice şeyleri ile günümüze ulaştı. Almanya dediğimiz ülke sanayisi ile Türkiyeyi çok af ederseniz ama tükürüğünde boğar.
Sadece araba ile olmadığını biliyorum.
Lakin araba sektörünün ciddi bir etkisi var.

Her neyse. Olmayan bir araba üzerine konuşmaya devam edin o halde. :) Ancak benim için yerli araba, ucuz araba demek değil, bunu da bilmenizi isterim.
Zaten orta ve dar gelirli bir ailenin binebileceği bir araç olmayacak gibi duruyor. Belki ihracat yapılır bilemem. Sonuçta daha araba ortada yok kesin yargılarla konuşamayız.

Bence daha güzel olmuş birkaç detay hariç özellikle alt farın değişmesi kötü olmuş ama cam tavan ile aynaların gelmesi estetik katmış.

Her şeyin başı, teknolojidir. 2 tane atom bombası yemiş Japonya, 2 tane dünya savaşı kaybedip ikiye bölünmüş Almanya gibi ülkeleri referans göstermeden önce bu ülkeleri idrak edebilmek lazım. Baskıcı bir rejimle halkın ihtiyaçlarını görmeden "yapıyoruz" algısı yemedi, yemiyor.

Teknolojin yok. Olmayan teknoloji ile ucuz araba üretemezsin. Kurla ithal ettiğin motoru taktığın araç, ucuz mu olacak. O kadar donanımla üstelik.

Teknolojinin gelişmesi için ise böyle alanlar lazım. TOGG u geçelim, her türlü gerekecek. Benim dikkat çekmek istediğim yer TOGG u yüceltmek ya da siyasi amacı yok demek değil. Banane TOGG dan, benim oyumu mu etkileyecek? Hayır. Banttan insin, yorumumu yaparım.

Ben bu ülkenin insanını çok iyi tanıyorum. Çevremde ne olup bittiğinin de çok iyi farkındayım. En basitinden, Teknofest. İki üç tane garip proje yüzünden koca organizasyonun nasıl çöpe atıldığını, buradaki bazılarının da nasıl dearek verdiğini çok iyi gördüm. Orada bu konuyla ilgili sağlam yarışmalar da var. Tam otonom araç üretiyorlar ya.

İnsanlara çalışacak istihdamlar vermelisiniz. Bu dediklerim mevcut siyasi koşullar nedeniyle havada kalabilir. Ancak olayın özünü kavramak gerek.

Eleştiri böyle yapılır. Ucuz araç falan, bunlar çöken ekonomi ile alakalı. Gerçekten yerli araç, sizin için ucuz araba mı demek yoksa gelecek nesillere yatırım mı demek? Bunu savınmak önemli olan.

Her neyse, olmayan araba üstüne bu kadar konuşulması bile komik...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı