Tok kapı sesinden arabanın kaliteli olup olmadığını anlamak

Volkwagen tayfası çoğunlukla tok kapı sesinin otomobilin kalitesini ve sağlamlığını belirttiğini söylüyor. Araştırmalarım sonucunda aracın kapısının sesini tok yapmak oldukça basitmiş. Tok kapı sesi önemli mi? Tok kapı sesi olan otomobil alınır mı? Tok kapı sesi otomobil seçiminde bir kriter mi?
Evet tok kapı sesinden ziyade kapı ağırlığı da önemli. Ben Caddy'den inip birkaç dakika sonra Peugeout 307'ye binmiştim. Az kalsın kapısını kırıyordum kapatırken. Resmen plastik demiştim. Sonra tekrar Caddy'e bindim ve mükemmel bir ağırlık hissi, güvendesin hissi... Bu arada bazı Peugeout modellerinin kapı içlerinde üzerinde Peugeout amblemi bulunan bildiğimiz beyaz köpükler mevcut. Evet, bir de amblem yapmışlar üstlerine güzel bir şey gibi. Her neyse.VW'ciler haklılar.

Tok kapı sesini veya kaput sesinin çıkması arabadaki ses yalıtımına bağlıdır (daha fazla etken de vardır fakat temelini söyleyeyim). Ben burada Toros'a ses yalıtımı yapsam sizce "sesi tokmuş bu araba alınır" der misiniz?

Buna mı takıldınız? İsmi de aracın kendisi gibi saçma işte.
Bu kadar ciddi olmaya gerek yok. Bu arada son kasalarda Peugeot epey iyi arabalar yaptı, haklarını yememek lazım. 2000-2016 arasındaki o kötü dönemi geride bıraktılar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı