Tok kapı sesinden arabanın kaliteli olup olmadığını anlamak

Engin bilgi diye kinaye yapmaya gerek yok, üzdün. :D Öyle çok engin bir bilgim de yok ama son araba alım dönemim yakın olduğu için C HB/C SUV/D Sedan modellerin büyük kısmını ikişer hatta üçer defa test etme şansım olduğu için bazı tecrübelerim daha taze durumda.
Yok hocam yanlış anladınız. Amacım kinaye falan değil iltifat için söylemiştim.

Karpuz değil bu araçlar. Kaporta sacı hafifletmek için hepsinde ince artık. Şasi ise hepsinde güzel bir noktada uzun zamandır. NCAP sonuçlarına kıyaslama amaçlı bakabilirsiniz. Ayrıca, tokatlama ile araç kıyaslamaktan vazgeçin. Alaşım, kaynak veya yapıştırma işlemi ve gördüğü işlemler materyalin sesini etkiler. Yani teneke gibi ses çıkaran bir metalin sertliği, daha kalın ve daha tok ses çıkan bir metalinkinden daha fazla olabilir.
Bilmem bence direklerdeki ses farklılığı çok bariz ve hangi materyalden nasıl ses çıkacağını da az çok biliyoruz. Tabii araç üreticileri yeni bir materyal meydana getirirlerse... Ayrıca bu söylediğim şey tek yöntem değil yani aracın direğine vur, tamam al. Değil. Bu sadece bir faktör, ufak bir faktör.

Bilmem bence direklerdeki ses farklılığı çok bariz ve hangi materyalden nasıl ses çıkacağını da az çok biliyoruz.
Yalnız bunu vurarak anlayabiliyorsan direkt bir fabrikada metalurji sorumlusu olarak göreve başlaman lazım. Arabaların şasilerinde çok farklı tiplerde aynı metalin türevleri kullanılıyor. Bazılarının amacı sert çekirdek oluşturmak, bazılarının amacı da darbede katlanıp darbeyi sönümlemek. Hangi tip çelik ile hangi sesin çıktığını anlayabiliyorsan benim gördüğüm ilk olursun.

Engin bilgi diye kinaye yapmaya gerek yok, üzdün. :D Öyle çok engin bir bilgim de yok ama son araba alım dönemim yakın olduğundan C HB/C SUV/D Sedan modellerin büyük kısmını ikişer hatta üçer defa test etme şansım olduğu için bazı tecrübelerim daha taze durumda.

@Bir Matmazel Arka koltuklar için masa, biraz daha geniş arka alan ve bagaj ihtiyacım vardı. Yoksa 3008 alacaktım. Süspansiyon konforu da Tiguan'da biraz daha iyi ama sportiflik ve tasarım anlamında 3008 daha iyiydi.
Anladım. Oldukça güzel bir araç Tiguan. Ama Peugeot konusunda birden fazla araç kullanmış birinden olumlu yorum duymak beni şaşırttı belki de benim daha fazla araştırmam gerekir bu aracı.

Yalnız bunu vurarak anlayabiliyorsan direkt bir fabrikada metalurji sorumlusu olarak göreve başlaman lazım. Arabaların şasilerinde çok farklı tiplerde aynı metalin türevleri kullanılıyor. Bazılarının amacı sert çekirdek oluşturmak, bazılarının amacı da darbede katlanıp darbeyi sönümlemek. Hangi tip çelik ile hangi sesin çıktığını anlayabiliyorsan benim gördüğüm ilk olursun.
Anlıyormuş. :p Ben bıraktım artık cevap yazmayı. Bir yere varamayız çünkü.

Anladım. Oldukça güzel bir araç Tiguan. Ama Peugeot konusunda birden fazla araç kullanmış birinden olumlu yorum duymak beni şaşırttı belki de benim daha fazla araştırmam gerekir bu aracı.
3008/5008/508 kullanıp da genel anlamda arabaya kötü diyene denk gelmedim, sadece iç mekan tasarımı ergonomik olarak bazı kişilere çok uygun değil ama tasarım ve kalite olarak 5-6 yıl öncesinin Peugeot'ları gibi değiller artık. Zaten amaçları tam olarak VW'in karşısına konumlanmaktı, yaptılar genel olarak.

Tiguan da kendi sınıfı içinde iyi araçlardan biri, genel olarak tasarım hariç beğendiğim için aldım ama tork konvertörlü bir şanzımanla gelseydi daha mutlu olurdum.

3008/5008/508 kullanıp da genel anlamda arabaya kötü diyene denk gelmedim, sadece iç mekan tasarımı ergonomik olarak bazı kişilere çok uygun değil ama tasarım ve kalite olarak 5-6 yıl öncesinin Peugeot'ları gibi değiller artık. Zaten amaçları tam olarak VW'in karşısına konumlanmaktı, yaptılar genel olarak.

Tiguan da kendi sınıfı içinde iyi araçlardan biri, genel olarak tasarım hariç beğendiğim için aldım ama tork konvertörlü bir şanzımanla gelseydi daha mutlu olurdum.
Evet Tiguan'ın görünüşünü bende pek sevmiyorum. Alternatif olarak bilmiyorum tam segmentini karşılar mı ama ix 35 konusunda ne düşünüyorsunuz peki?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı