Top benim bir parçam olmalı mı yoksa kas mı çalışmalıyım?

Eğer bir kulüpte oynuyorsan spor hocanla konuşabilirsin. O bizden daha iyi biliyordur ne yapıp ne yapmayacağını.

Hocaya bacak kası diyorum boş ver diyor. Karşı çıkmak istemiyorum. Babam da antrenör ona sorduğumda çok zorlamadam squat ve calf çalış diyor. Ama en önemlisi top bir parçan olsun diyor.

Hocaya bacak kası diyorum boş ver diyor. Karşı çıkmak istemiyorum. Babam da antrenör ona sorduğumda çok zorlamadam squat ve calf çalış diyor. Ama en önemlisi top bir parçan olsun diyor.
Örnek olarak Ferdi Erenay Kadıoğlu'nu alabilirsin. Fenerbahçe'ye gelene kadar (18) hiç vücut çalışmamış, sadece top cambazıydı. Daha sonra kendini kanıtlayabilmek için fiziğini geliştirdi.

Örnek olarak ferdi erenay kadıoğlu'nu alabilirsin. Fenerbahçe'ye gelene kadar (18) hiç vücut çalışmamış, sadece top cambazıydı. Daha sonra kendini kanıtlayabilmek için fiziğini geliştirdi.

Yaşıtlarıma göre fiziğim çok üstün. 15 -16 yaş gibi fiziğim var. Benim sorunum çok hırs, stres yapıyorum. Mesela futbol oynayınca bir şey yapamazsam depresyona girmiş kadar oluyorum. Squat hareketi arka bacak çalıştırıyor mu bir de onu sormak istiyorum.
Şu harekete ne dersin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu hareket favorilerimden 😀 ısınırken yapıyorum 👍

Squat'ın farklı şekilleri vardı, bacağı geniş açarsan, az açarsan falan. Youtube'da falan var, araştırırsan görürsün. Sakin ol, stres yapma.

Kontrolsüz güç, güç değildir. Bunu unutma. Kontrol edebileceğin kadarını çalış.
Hatta sadece fit ve kondisyonlu kalabilecek şekilde ayarla hareketleri, dediğin kadarıyla fiziğin iyiymiş. Onu korumaya çalış.

Squat'ın farklı şekilleri vardı, bacağı geniş açarsan, az açarsan falan. Youtube'da falan var, araştırırsan görürsün. Sakin ol, stres yapma.

Kontrolsüz güç, güç değildir. Bunu unutma. Kontrol edebileceğin kadarını çalış.
Hatta sadece fit ve kondisyonlu kalabilecek şekilde ayarla hareketleri, dediğin kadarıyla fiziğin iyiymiş. Onu korumaya çalış.
Anladım. Teşekkür ederim. Gün içinde ben antreman yapacağım vakte kadar ya oyun oynuyorum ya da yatıyorum. Hareketsiz kalınca kaslar uyanık olmuyor. Gün içinde neler yapabilirim ? Beslenmem , uyku vaktim hep dengeli.
Sanırım full bireysel yapacağım.

Son düzenleme:
Topun da senin bir parçanmış gibi davranman güzel bir şey ama kas da önemli bir etken. Ayak kaslarını da geliştirmen için "Bisiklet, ip atlama, rampa yukarı topuklarını yere dokunmadan koşmak ve parmak ucunda squat" en etkili yöntemlerden birisi. Squat kalçanı toplar ve kasları sıkılaştırır. Tavsiye ederim.
Son olarak da kas demişken şuraya bu abimizi bırakalım, sonuçta kas diyince insanın aklına gelen futbolculardan.
roberto-carlos-un-bacak-kaslari_1448517.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı